رصدخانه علم جهان اسلام رونمایی شد
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، این رصدخانه روز گذشته با حضور دکتر وحید احمدی، معاون پژوهشی وزیر علوم و دکتر محمد جواد دهقانی سرپرست پایگاه استنادی علوم جهان اسلام (ISC) رونمایی شد.
این سامانه اطلاعات کمّی مربوط به همه کشورهای دنیا در طول ۱۸ سال گذشته را گردآوری کرده و آن را برای اتخاذ سیاستگذاریهای علمی برای جامعه علمی ایران و کشورهای اسلامی دسترسپذیر کرده است.
تقسیمبندی جغرافیایی امکان مقایسه هر کشور با سایر کشورهای دنیا و همچنین تعیین جایگاه فوری هر کشور در منطقه جغرافیای مربوطه را امکانپذیر میسازد. تحلیل وضعیت یک کشور در طول زمان نشان میدهد که به لحاظ کمیت تولید علم آن کشور از رشد علمی برخوردار بوده است یا نه و زمانی این تحلیل ارزشمندتر میشود که بتوان آن را در مقایسه با سایر کشورهای دنیا و همچنین منطقه با کشورهای هدف مورد توجه قرار داد.
رصدخانه علم جهان اسلام به همین روش طراحی و پیادهسازی شده است. علاوه بر اطلاعات کمّی، رصدخانه علم به ترسیم جایگاه کشورهای اسلامی بر حسب اثرگذاری علم آنها پرداخته است. اثرگذاری علمی بیانگر میزان کیفیت تولیدات علمی است و کیفیت تولیدات علم نشان میدهد آن تولیدات تا چه حد توسط جامعه علمی مورد استفاده قرار گرفتهاند.
سند سیاستهای کلان علم و فناوری ابلاغی توسط مقام معظم رهبری مرجعیت علم و فناوری دنیا را به عنوان یک هدف مورد تاکید ویژه قرار دادهاند و این بند به عنوان اولین بند در این سند ذکر شده است.
رصدخانه علم جهان اسلام به تحلیل وضعیت دانشگاههای برتر در سطح کشورهای اسلامی و همچنین خود کشورها پرداخته است. تحلیل و رتبهبندی این دانشگاهها و همچنین کشور بر حسب شاخصهای مختلف از جمله تعداد مدارک کیفی، تولید علم برتر، تعداد استنادها و نسبت تعداد استنادها به ازای مقالات به صورت کلان و همچنین در ۲۲ شاخه علمی مختلف صورت پذیرفته است.
در همین راستا اطلاعات رصدخانه علم به صورت بصری بر روی نقشهها و همچنین از طریق نمودارهای مختلف ارائه شدهاند. مطابق با استاندارها و همچنین پایگاههای بینالمللی موجود اطلاعات ۱۰ سال گذشته هر یک از دانشگاهها و کشورها و همچنین موسسات تحقیقاتی در سراسر جهان اسلام گردآوری و از طریق این رصدخانه در اختیار جامعه علمی در سطح کشور و همچنین کشورهای اسلامی قرار گرفته است.
انتهای پیام/