دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
24 مرداد 1396 - 14:22
در جلسه دادگاه متهمان نفتی مطرح شد؛

واگذاری هتل‌های هما، شرکت رجا و بانک پارسیان به بابک زنجانی

قاضی مقیسه جزئیاتی از واگذاری هتل‌های هما، شرکت رجا و بانک پارسیان به بابک زنجانی را تشریح کرد.
کد خبر : 203346

به گزارش گروه رسانه‌های دیگر خبرگزاری آنا از تسنیم، دوازدهمین جلسه محاکمه همدستان بابک زنجانی متهم اصلی پرونده نفتی، صبح امروز در شعبه 28 دادگاه انقلاب به ریاست قاضی مقیسه برگزار شد.


رئیس دادگاه در ابتدای جلسه در واکنش به اظهارنظر متهم مبنی بر اینکه اینکهانعقاد تفاهم نامه با هدف کلاهبرداری از سازمان تأمین اجتماعی، برداشتی نادرست است، گفت: شما گفتید کارشناس هستید و از وزارت اطلاعات تحقیقات کردید. همچنین شما پرس‌وجو کردید تا ببینید منابع بابک زنجانی باقی مانده یا خیر و معاون اقتصادی وزارت اعلام کرد که باقی مانده است؛ بنابراین داستان‌سرایی نکنید، امروز جلسه آخر است. لطفا صداقت داشته باشید، آقای "ی" را چه کسی به مسئولان تامین اجتماعی معرفی کرد؟ شما معرفی نکردید؟


فلاح هروی پاسخ داد: خیر، این اتفاقات قبل از اینکه بنده به تأمین اجتماعی بروم رخ داده است.


قاضی مقیسه گفت: بابک زنجانی طی نامه‌ای در تاریخ 14 بهمن سال 91 به وزیر وقت نفت می‌نویسد که 5 فقره چک سازمان تأمین اجتماعی ارائه شده به مبلغ 355 میلیارد و 19 میلیون و 563 هزار و 600 ین ژاپن نزد بانک مسکن شعبه میدان ونک بابت بدهی به ذی‌نفع پرداخت می‌شود. اینها همان چک‌های تامین اجتماعی بودند که به شرکت نفت دادید.


رئیس دادگاه افزود: شما پول‌های محروم‌ترین افراد کشور را گرفتید و پول نفت را غارت کردید. با توجه به نامه بابک زنجانی شما چک‌ها را به وزارت نفت دادید و هیچ‌کس غیر از شما، بابک زنجانی و شمس در این قضیه دخالت نداشته است.


متهم جواب داد: هیچ ارتباطی به من ندارد. من چک‌ها را تحویل شرکت دادم و به وزارت نفت ندادم.


قاضی مقیسه خطاب به متهم گفت: شما 355 میلیارد ین ژاپن را بابت طلب نفت در بانک مسکن گذاشتید و از پول بیت‌المال پرداخت کردید. اخلال در نظام اقتصادی و کلاهبرداری از این بالاتر هم می‌شود؟


قاضی مقیسه در ادامه با اشاره به شرکت‌هایی که قرار بوده سهام‌شان به زنجانی واگذار شود، اضافه کرد: 95 درصد مجموعه هتل‌های هما، 40 درصد سهام رایتل، 100 درصد محصولات لطیف، 100 درصد قطار رجا، 31.5 درصد پتروشیمی امیرکبیر، 90 درصد پتروشیمی غدیر، 99.13 درصد پتروسینا، 45 درصد سیمان فیروزکوه، 93 درصد کاشی الوند کاشی، 4 درصد بانک پارسیان، 100 درصد مس شهید باهنر، 19 درصد بیمه میهن و مابقی املاک داخل تهران از جمله شرکت‌هایی است که شما آن را کارشناسی و خریداری کرده‌اید و قرار بوده به زنجانی فروخته شود؛ آن هم وقتی پولی در کار نبوده است. شما در شناسایی و کارشناسی این شرکت‌ها حرفه‌ای بوده‌اید.


متهم پاسخ داد: بنده کارشناسی نکردم و ارزیابی کردم.


حمیدفلاح هروی، متهم ردیف سوم پرونده نفتی در ادامه دوازدهمین جلسه محاکمه همدستان بابک زنجانی اظهار کرد: در بحث شرکت‌های تامین اجتماعی، زنجانی با خود مرتضوی ارتباط داشت، به طوری که خود سازمان تأمین اجتماعی، شرکت‌ها را شناسایی کرده بود.


قاضی: تا زنده هستید پول‌ها را برگردانید


در ادامه جلسه، بار دیگر قاضی مقیسه به بازگرداندن اموال بیت‌المال اشاره کرد و گفت: تا زنده هستید پول‌ها را به بیت‌المال بازگردانید.


متهم نیز خطاب به رئیس دادگاه گفت: شخص بابک زنجانی را به دادگاه فرا بخوانید تا شخصاً حضور یافته و در مورد نامه‌هایی که نوشته و همچنین امضاها، توضیح بدهد.


قاضی هم در پاسخ گفت: این فرد قبلاً صحبت کرده و حالا نوبت شماست که توضیحات را ارائه دهید.


وی خطاب به متهم اظهار کرد: شخص شما صاحب امضا در قراردادها بودید و آنقدر در مال بیت‌المال حریص بودید که ساعت 9 شب به تأمین اجتماعی رفته و چک‌ها را گرفتید؛ شما شبانه این چک‌ها را گرفتید و این جای تعجب است.


فلاح هروی در واکنش به سخنان قاضی گفت: من پیرو دستور زنجانی به تأمین اجتماعی رفتم و هیچ‌کس مرتضوی را تحت فشار قرار نداد.


قاضی مقیسه به متهم گفت: شما می‌ترسیدید مرتضوی بفهمد چه کلاهی بر سرش رفته است و چک‌ها را ندهد؛ به همین خاطر شبانه به سازمان تأمین اجتماعی رفتید و شخصاً چک‌ها را از وی گرفتید.


متهم پاسخ داد: این برداشت‌ها اشتباه شما است.


قاضی مقیسه اضافه کرد: شما رئیس شرکت سورینت بودید و عمده کلاهبرداری‌ها توسط همین شرکت انجام شده و بیت‌المال به غارت رفته است. شما در همه شرکت‌های زنجانی به عنوان عضو هیات مدیره و شریک وی بودید.


فلاح هروی گفت: من فقط در 6 شرکت بودم.


قاضی مقیسه سپس خطاب به متهم یادآور شد: آقای فلاح شما یار همیشه و همه جریانات زنجانی بودید.


مقایسه بابک زنجانی با مه آفرید


در ادامه نماینده دادستان تهران با اجازه قاضی اظهار کرد: معمولا در پرونده‌های کلان کلاهبرداری این‌طور است که با تشکیل شرکت‌های صوری، اقدام به اخذ تسهیلات کلان و بسترسازی برای ارتکاب جرم می‌شود در حالیکه در برخی از شرکت‌ها اصلا هیأت‌ مدیره‌ای تشکیل و جلسه‌ای هم برگزار نمی شود.


نجفی گفت: مانند پرونده مه‌آفرید که در آن 53 شرکت وجود داشت و قریب این شرکت‌ها به صورت ضربدری ضامن هم شده بودند، در این پرونده هم بابک زنجانی با برخی خلاءها، اقدام به ثبت شرکت‌های صوری کرده بود تا هر جا که می‌رود، بگوید 70 شرکت دارم.


فلاح هروی در ادامه دفاعیات خود گفت: به غیر از قشم‌ایر، در بقیه شرکت‌ها جلساتی تشکیل نشده بود.


قاضی مقیسه در واکنش به این سخن متهم اظهار کرد: بنابراین باز هم کلاهبرداری شما طبق همین حرفتان ثابت می‌شود. شما شخص عاقلی بودید و خیلی حرفه‌ای در کلاهبرداری ظاهر شدید.


فلاح هروی خطاب به قاضی گفت: اگر من اشتباه کردم، خدا مرا ببخشد و اگر شما اشتباه می‌کنید، خدا شما را ببخشد.


وی افزود: در شرکت‌هایی که من سال‌ها در آن بودم، همواره قانون رعایت شده و همه چیز جای خودش بود.


پایان محاکمه


دوازدهمین جلسه محاکمه دو متهم پرونده نفتی که از صبح امروز با حضور متهمان، وکلای مدافع و شاکیان در شعبه 28 دادگاه انقلاب به ریاست قاضی مقیسه آغاز شده بود، پایان یافت.


قاضی مقیسه در انتهای جلسه رسیدگی با بیان اینکه محاکمه این دو متهم پایان یافته است، گفت: وکلای مدافع متهمان می‌توانند لوایح دفاعیه خود را در روزهای آتی به دادگاه ارائه کنند.


انتهای پیام/

ارسال نظر
هلدینگ شایسته