آزمایشگاهی به نام گوشی
به گزارش گروه علم و فناوری آنا به نقل از گیزمگ، معمولا برای تجزیه و تحلیل خون، نمونه ادرار یا بزاق به دستگاههای پیشرفته آزمایشگاهی مورد نیاز است که هزاران دلار هزینه در بردارد. مشکلی که در رابطه با این دستگاهها وجود دارد، در دسترس نبودن آنهاست زیرا فقط در آزمایشگاهها قابل استفاده هستند.
برای این منظور، دانشمندان دانشگاه ایلینوی در اربانا- شمپین، که از معتبرترین دانشگاههای دولتی آمریکا به شمار میرود، یک دستگاه پرینت سهبعدی 550 دلاری تولید کردهاند که با گوشیهای هوشمند معمولی قابل استفاده است و افراد از این طریق میتوانند از گوشی خود همانند یک آزمایشگاه استفاده کنند. این دستگاه با دقت بالایی قادر است آزمایشگاههای معمول را انجام دهد.
این دستگاه با عنوان «تحلیلگر TRI» (تحلیلگر شدت بازتاب انتقال) قادر است خروجی هر نوع آزمایشی را که از یک نوع مایع تغییر رنگ یافته یا مایعی که خروجی نور تولید میکند مانند مایعی که از نورهای فلورسانت ایجاد میشود، تشخیص میدهد.
برای استفاده از این دستگاه، نمونههای ثبتشده مایعات روی یک کارتریج میکروفلوئیدیک قرار میگیرد که به طور دستی از طریق شکافی در کنار دستگاه به داخل هدایت میشود. سپس یا از نور فلش LED سفید گوشی یا یک دیود لیزر سبز یکپارچه برای روشن کردن نمونه استفاده میشود.
این نور از یک فیبر نوری و از طریق «توری پراش» به دوربین عقب گوشی منتقل میشود. آنگاه یک نرمافزار تصویر فرستاده شده را مورد تجزیه و تحلیل قرار میدهد و به دنبال تغییرات خاصی در رنگ یا نور فلورسانت میگردد که بستگی به آزمایش انجام شده دارد.
از آنجا که چند نمونه را میتوان در یک لحظه روی کارتریج میکروفلوئیدیک بارگذاری کرد، آزمایشهای مختلفی را میتوان از این طریق و با سرعت بالایی انجام داد. TRI Analyzer مانند چاقوی حسگر زیستی ارتش سوئیس عمل میکند. این دستگاه قادر به تشخیص سه نوع از معمولترین آزمایشها در تشخیصهای پزشکی است.
در کنار استفاده از این دستگاه در نشخیصهای پزشکی، از آن میتوان در نظارتهای محیط زیستی، آزمایشهای دارویی، کنترل کیفیت تولید و ایمنی غذا نیز استفاده کرد.
مترجم: ندا اظهری
انتهای پیام/