دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
05 خرداد 1394 - 15:33

واکنش محمدعلی انصاری به شبهات مربوط به ساخت حرم امام(ره)

دبیر ستاد بزرگداشت مراسم ارتحال حضرت امام (ره) ضمن اعلام خبر افتتاح حرم حضرت امام(ره) در روز 14 خرداد، به برخی از شبهات مربوط به ساخت حرم بنیانگذار انقلاب اسلامی پاسخ داد.
کد خبر : 20185

به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری آنا، محمدعلی انصاری صبح امروز ـ سه‌شنبه ـ در یک نشست خبری اظهار کرد: مراسم بزرگداشت حضرت امام(ره) همانند سال‌های گذشته از شب 14 خرداد با سخنرانی ریاست محترم جمهوری در شبستان صحن شهدای حرم بعد از نماز مغرب و عشا آغاز می‌شود.


وی افزود: برنامه اصلی در روز میثاق با امام و بیعت با ولایت و رهبری، از ساعت 9 صبح در حرم مطهر در صحن اصلی برگزار می‌شود.


وی با بیان اینکه «در روز 14 خرداد حرم مطهر حضرت امام(ره) افتتاح خواهد شد»، گفت: در وهله اول حرم حضرت امام(ره) به دست مردم و گام‌های استوار آنان که از سراسر کشور به تهران می‌آیند افتتاح می‌شود و از ساعت 6 صبح آغاز این مراسم خواهد بود و در ادامه سخنرانی رهبر فرزانه انقلاب اسلامی این خلف شایسته امام امت حضرت آیت‌الله العظمی خامنه‌ای را خواهیم داشت و البته قبل از آن سخنرانی حجت‌الاسلام‌ والمسلمین سید حسن خمینی انجام می‌شود.


انصاری در بخش دیگری از سخنان خود با مورد توجه قرار دادن مواضع برخی نسبت به موضوع ساخت حرم مطهر امام راحل گفت: حرم امام یک دوره 25 ساله را برای ساخت و آماده سازی‌اش پشت سر گذاشته و مدت 25 سال است که بنده به غیر از مسئولیتی که در موسسه دارم مسئولیت ساخت حرم امام را نیز بر عهده دارم و بار این مسئولیت در مقابل تمام مسئولیت‌هایی که در دوران زندگی‌ام داشتم سنگین‌تر بوده است.


وی ادامه داد: یک تصوری بود که می‌گفت امام(ره) ساده‌اندیش بوده است و خانه‌اش محقر بوده و کجای زندگی ایشان زرق و برق داشته و تجملاتی بوده. همچنین زهد، دنیاگریزی و فرار از تجملات و تقید به بیت‌المال نیز از دیگر ویژگی‌های امام بوده است. همچنین تصور و تفکر دیگری وجود داشته مبنی بر این که حرم امام با خانه ایشان متفاوت است.


انصاری با تاکید بر این‌که «حرم امام، خانه مردم و خانه تکریم و تعظیم مردم است»، گفت: آیا این سخن را بنده ابداع کرده‌ام؟ ما اگر روزی موظف به ساخت حرم شدیم با این نگاه بوده است که حرم خانه مردم است همانطور که خانه خدا، خانه مردم است،حال باید پرسید مگر حضرت ابراهیم زاهد نبود و اگر آن خانه، خانه خدا بوده است چرا انبیاء در طول تاریخ متولی آب و نظافت و کلیدداری آن خانه بودند و همچنین باید پرسید چرا حرم امیرالمؤمنین(ع) آن ایوان‌های طلا و آن صحن‌ها را دارد و چرا حرم امام رضا(ع) مجلل است مگر نه این است که آنجا خانه مردم قلمداد می‌شود.


دبیر ستاد بزرگداشت ارتحال حضرت امام(ره) در ادامه گفت:‌ وقتی میلیون‌ها نفر از مردم با یک سیلی به حرم حضرت امام(ره) می‌آیند آیا ما می‌توانستیم تابلویی نصب کنیم و در آن بنویسیم چون امام ساده‌زیست بودند ما کاری برای آن نمی‌کنیم در حالی که واقعیت این است که مردم در طول 25 سال گذشته از من خواسته‌ای غیر از این داشته‌اند.


انصاری با انتقاد از کسانی که غیرمنصفانه در این راستا قضاوت می‌کنند، گفت: هیچ روز و ساعتی از لحظه‌ای که مسئولیت ساخت حرم را برعهده گرفتم، خودم را به نوع خدماتی که به مردم می دهیم راضی نکرده‌ام و همواره خود را بدهکار می‌دانم. ما از همان روزهای اول که حرم به پا شد، ستادی برای فوریت‌های نیازهای مردم به صورت صحرایی دایر کردیم. ولی هر کس هم در طول آن پنج سال به ما گفت که شما کار خوبی انجام داده‌اید، من گفتم نه و معذرت خواهی کردم. ما در ادامه تحقیقات مختلفی انجام دادیم تا بتوانیم نیازهای میلیون‌ها نفر از مردمی که به حرم مراجعه می‌کنند را برطرف کنیم.


وی در ادامه با اشاره به خدماتی که در مکه و مدینه برای زائرین در نظر گرفته شده است، گفت:‌ ما همواره گفته‌ایم که آل سعود و دولت وهابی آنها لیاقت برعهده گرفتن مسئولیت حرمین را ندارند. اما علی‌رغم بی‌کفایتی‌شان و علی‌رغم این‌که آنها یک دولت ضعیف خودکامه هستند، یک‌دفعه متوجه جریان بزرگی شدند که اگر بخواهند خودشان را به عنوان رهبر جهان اسلام تلقی کنند باید بخش اعظم سرمایه‌شان را برای مردمی که به زیارت حرمین می‌آیند، صرف کنند.








انصاری: شهر آفتاب باید کنار حرم امام(ره) به عنوان یک شهر ملی و اسلامی ساخته شود

وی گفت: بنده در روزهای اولی که حرم را می‌ساختم به بازدید مسجد‌النبی رفتم. وقتی سؤال می‌کردم که برای این مکان چقدر هزینه کرده‌اید به من جوابی داده نمی‌شد. پس از بارها سؤال کردن به من گفته شد که خرج و مخارج و هزینه‌های این مکان از جیب شخص ملک داده‌ می‌شود.


انصاری با تأکید بر این‌که «من در زمان مناسب در مورد هزینه‌های صرف شده برای ساخت حرم توضیحات لازم را ارائه خواهم داد»، گفت: ما کمترین هزینه‌ها را برای ساخت حرم داشته‌ایم. ضمن این‌که مجموعه حرم کار هنری باارزشی است که می‌توان در طول تاریخ به آن افتخار کرد.


وی گفت: ما تا حدود شش ماه آینده در کنار حرم امام موزه‌ای را مورد بهره‌برداری قرار خواهیم داد و همچنین ایجاد پژوهشکده‌ای در جهت فراموش نشدن آثار هنری ایران و نشانه‌های اسلامی مورد توجه قرار خواهد گرفت.


وی با بیان اینکه «هنوز تا رسیدن به حرم نهایی فاصله داریم»، اظهار کرد:‌حرم را طوری ساخته‌ایم که تا 500 سال عمر کند. البته این توضیح را هم بدهم که وقتی می‌خواستیم سازه 500 ساله بسازیم با محاسبات داخلی و خارجی نمی‌توانستیم روی آن سازه کاه‌گلی بنا کنیم و بگوییم سادگی یعنی این و اصلا به نظر من چنین رویکردی یک کاریکاتور است.


انصاری در عین حال تأکید کرد:‌ ما از این‌که انتقاد بشنویم و به ما گفته شود که کجای کارتان اشتباه است و همچنین از این‌که در آینده از ما محاسباتی خواسته شود، استقبال می‌کنیم؛ اما اگر کسی عنوان کند که چون امام ساده بود پس نباید حرم داشته باشد شاید آن فرد دوست نداشته باشد که مردمی که به حرم می‌آیند آرامش داشته باشند.


وی همچنین اظهار کرد‌: شهر آفتاب باید کنار حرم امام(ره) به عنوان یک شهر ملی و اسلامی ساخته شود.


انصاری همچنین با بیان اینکه «در مراسم امسال متجاوز از 400 نفر مهمان خارجی از کشورهای مختلف خواهیم داشت»، گفت:‌ این مهمانان با ریاست محترم جمهور و یادگار امام دیدار خواهند کرد و در مراسم افتتاح حرم حضرت امام حضور خواهند داشت.


انصاری گفت: پیش‌بینی می‌کنیم در مراسم امسال جمعیتی بالغ بر 800 هزار نفر شرکت کنند و برنامه‌ریزی در این راستا توسط نیروهای بسیج، استانداران و فرمانداران سراسر کشور انجام شده است.


انصاری با بیان اینکه «دکتر رحمانی فضلی به عنوان نماینده ویژه رئیس‌جمهوری در ستاد بزرگداشت حضرت امام(ره) منصوب شده‌اند و کار تأمین و پشتیبانی و امنیت مراسم برعهده ایشان است»، گفت: دولت تدبیر و امید در این راستا تلاش دارد و از سال گذشته این مسئولیت در اختیار وزیر کشور بوده است.








اگر کسی عنوان کند که چون امام ساده بود پس نباید حرم داشته باشد شاید آن فرد دوست نداشته باشد که مردمی که به حرم می‌آیند آرامش داشته باشند

انصاری همچنین ابراز امیدواری کرد که یادگاران حضرت امام(ره) همچون گذشته مورد تکریم ملت ایران قرار بگیرند، ضمن این‌که باید گفت بیت و یادگاران امام تاکنون بدون هیچ‌گونه ادعا و مطالبه‌ای از مردم در خدمت نظام و مردم و آرمان‌های بلند امام(ره) هستند.


انصاری در ادامه با مورد توجه قراردادن اهداف برگزاری مراسم سالگرد بزرگداشت امام در سال جاری خاطر نشان کرد: ولایت و امامت و ولایت فقیه محور وحدت هستند و اگر جامعه می‌خواهد به پیش برود، باید حول این محورها اجتماع کند.


وی افزود: پیام حضرت امام در 14 خرداد علاوه بر وحدت و همدلی این است که ما حامی کسانی هستیم که در میدان مبارزه دیپلماسی با تمام ابرقدرت‌ها درحال دست و پنجه نرم کردن هستند و اگر یک مسلمان و شیعه و یک طرفدار امام و ولایت امروز در ذهن خود این موضوع را مورد توجه قرار دهد که سربازان دیپلماسی ما بر سر میز مذاکره جز جنگ با کفر کار دیگری دارند، سخت در اشتباهند و ما باید از این سربازان نام آور که ملت به آنها افتخار می‌کند پشتیبانی کنیم.


وی هچنین در ابتدای سخنان خود با مورد توجه قرار دادن همزمانی ایام سالگرد بزرگداشت حضرت امام و بیست و ششمین سالگرد ارتحال ایشان با نیمه شعبان تاکید کرد: ما هیچ منافاتی در برگزاری این دو مناسبت نمی بینیم و شاید تقارن این دو مناسبات باعث شود که ماوجود اشتراک و قرابت‌های میان مکتب سیاسی امام و راه و اندیشه‌ ایشان را با مکتب انتظار و ظهور بررسی کنیم و تطبیق دهیم.


وی در بخش دیگری از سخنان خود اظهارکرد: نظام جمهوری اسلامی با داشتن رهبری همچون امام و ملتی همانند امام نزدیک 50 سال است که برای عدالت فریاد می‌زند و شهید می‌دهد شکنجه‌ها دیده و جنگ‌ها بر او تحمیل شده است. ضمن این‌که حضرت امام در این مسیر خون دل‌های فراوانی خورده است و ما می‌بینیم که هنوز تا رسیدن به عدالت فاصله‌ زیادی داریم.


وی گفت: بنا نیست که امام زمان(عج) تنها در جمهوری اسلامی ایران نهضت عدالت برپا کند. این پیشوا باید جای جای زمین را از قسط و عدل پرکند.


وی دربخش دیگری از سخنانش با بیان این که مکتب امام مکتب پیچیده‌ای نیست اظهار کرد: برخی می‌خواهند راه و اندیشه و کلام و آرمان امام را بسیار پیچیده و دشوار و غیر قابل فهم و درک معرفی کنند. درست است که امام فیلسوف و فقیه و سیاست‌مدار بود اما امام در اصولش در آن شاهراهی که بشریت را باید در آن شاهراه قرار دهد سه تا چهار اصل اساسی بیشتر ندارد. یک اصل آن اصل رهایی انسان از قید خودخواهی‌ها، تملق‌ها و همه‌ مظاهر شرک و کفر است.


وی گفت: مسئله‌ دوم این است که امام مبارزه با ظلم را به صورت آشکار مورد توجه قرار دادند؛ بنابراین لازم نیست برای این‌که بگوییم چه کسی ظالم و چه کسی مظلوم است مصداق تعیین کنیم. ظلم مشخصاتی دارد که در چهره‌ی هر کس و هر حکومتی ظاهر شود انسان‌ها را موظف به مبارزه می‌کند.


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب