سن امید به زندگی زنان ایرانی ۷۴ سال و مردان ۷۲.۸ سال است
به گزارش گروه رسانه های دیگر آنا از فارس، محمد اساعیل مطلق امروز در همایش جمعیت و پیامدهای تک فرزندی بر سلامت خانواده اظهار داشت: از 14 بند سیاستهای کلی جمعیت مقام معظم رهبری، پنج بند آن به وزارت بهداشت ابلاغ شده که در این رابطه وزارت بهداشت به دولت، مجلس و قوه قضائیه پاسخگو است.
وی از سیاستهای کلی جمعیت به رفع موانع ازدواج و بالندگی و جوانی جمعیت با افزایش نرخ باروری اشاره کرد و گفت: زایمان طبیعی در بیمارستانهای دولتی رایگان است و برنامهریزیهایی در بحث پیشگیری از ناباروری در مناطق کمبرخوردار انجام شده است.
مدیرکل دفتر سلامت جمعیت، خانواده و مدارس وزارت بهداشت با بیان اینکه امید به زندگی در ایران قبل انقلاب 54 سال بوده است، عنوان کرد: اکنون امید به زندگی در کشور برای زنان 74 سال و برای آقایان 72.8 سال است.
وی با اشاره به اینکه میزان باروری کشور در حال حاضر دو است، ابراز کرد: کشورهای آمریکا و انگلیس از جمله کشورهایی هستند که توانستهاند میزان باروری خود را به 2.1 برسانند.
مطلق افزایش میزان باروری در پنج سال گذشته را نشاندهنده اجرایی شدن سیاستهای جمعیتی مقام معظم رهبری توسط خانوادهها عنوان کرد و گفت: سال 62 میزان باروری کلی در کشور 6.8 بود و در سال 89 به 1.8 کاهش یافت و در حال حاضر میزان آن در کشور دو است.
وی افزایش میانگین سن ازدواج در پنج سال گذشته و کاهش تعداد ازدواجها در کشور را از عوامل موثر بر کاهش نرخ کشور برشمرد و گفت: روند افزایشی طلاق و آسیبهای اجتماعی مثل اعتیاد نرخ باروری در کشور را کاهش داده است.
مدیرکل دفتر سلامت جمعیت، خانواده و مدارس با بیان اینکه بررسیهای انجام شده از سال 86 تا 95 نشان از سیر نزولی ازدواج و افزایش طلاق دارند، عنوان کرد: تعداد ازدواجهای استان زنجان در سال 91 از یک هزار و 969 طلاق به 2 هزار و 256 مورد در سال 95 افزایش یافته که با توجه به اینکه زنجان شهر شور و شعور حسینی است آمار طلاق آن باید کاهش یابد.
انتهای پیام/