نشریات دانشجویی فرصتی برای نخبهپروری سیاسی و فرهنگی
به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، تازهترین نشست شورای مرکزی ناظر بر فعالیت نشریههای دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی به ریاست حجتالاسلام ابراهیم کلانتری در معاونت دانشجویی و فرهنگی این دانشگاه تشکیل شد. در این نشست که با حضور رضا نصیری، مدیرکل امور فرهنگی و اجتماعی دانشگاه آزاد اسلامی، دکتر محمدودود حیدری نماینده نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها، محمد سروش نماینده معاونت مطبوعاتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، دکتر احمد شمس رییس دانشگاه آزاد اسلامی استان تهران و عضو حقوقدان کمیته ناظر بر نشریههای دانشجویی این دانشگاه، محمدامین کاشانی، امیرپویا پیشخوان و علیرضا وحدانی (نمایندگان منتخب مدیران مسوول نشریههای دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی) تشکیل شد، مهمترین موضوعهای مطرح در حوزه نشریههای دانشجویی، مورد بحث و تبادلنظر قرار گرفت.
معاون دانشجویی و فرهنگی دانشگاه آزاد اسلامی در این جلسه با اشاره به فعالیتهای خود در زمینه انتشار نشریه دانشجویی، گفت: «به نقش و تاثیرگذاری نشریه دانشجویی در فضای دانشگاهی ایمان دارم و بر این باور هستم که فضای مجازی هیچ زمانی نمیتواند منجر به بیاثر شدن نشریه و توقف انتشار کتاب شود؛ استدلالم هم این است که چون قرآن کریم به عنوان معجزه جاودان، به صورت کتاب هست امکان ندارد جایگزینی داشته باشد.»
حجتالاسلام کلانتری ادامه داد: «در دانشگاه، نشریههای دانشجویی، یکی از عرصههای بسیار مهم است؛ البته بحث تیراژ این نشریهها خیلی مطرح نیست بلکه خود تمرین نوشتن، موضوعیت دارد. قلم به دست گرفتن یک دانشجو بسیار مهم است و به حتم ارزش هزینهکردن را دارد.»
عضو هیات رییسه دانشگاه آزاد اسلامی افزود: «همین نخبهپروری سیاسی که مقام معظم رهبری بر آن تاکید فرمودهاند و یکی از کارهای واجب در کشور ما به شمار میآید با حضور عملی در تشکلهای سیاسی دانشجویی یا قلم به دست گرفتن و نوشتن در نشریههای دانشجویی میسر میشود. در واقع نشریههای دانشجویی، فرصتی برای نخبهپروری سیاسی و فرهنگی است.»
کلانتری با اشاره به نقش تعیینکننده حضرت امام خمینی (ره) در عرصه سیاسی ایران و جهان خاطرنشان کرد: «به صرف حضور در کلاس درس، نخبهپروری سیاسی امکانپذیر نیست. چه بسا افرادی هستند که مدرک دکتری علوم سیاسی دارند اما نخبه سیاسی نیستند و افرادی هم هستند که درس علوم سیاسی را نخواندهاند اما نخبه سیاسی هستند.»
خطوط قرمز کاذب نشریات دانشجویی باید برچیده شود
معاون دانشجویی و فرهنگی دانشگاه آزاد اسلامی گفت: «موضوع نشریههای دانشجویی در دانشگاه آزاد اسلامی باید خیلی جدی تلقی و از بازیهای سیاسی پرهیز شود. این عرصه، بسیار باارزش و مقدس است و نباید به یک عرصه مقطعی و سیاسیبازی که عاقبت خوشی ندارد، کشیده شود.»
او افزود: «کیفیت نشریههای دانشجویی مهم است و البته این نشریهها باید جهتدار باشد، یعنی علاوه بر اینکه میخواهیم نخبهپروری سیاسی و فرهنگی داشته باشیم باید در یک مسیر مثبت گام برداریم. اگر چه رعایت خطوط قرمز در نشریه دانشجویی بسیار مهم است اما خطوط قرمز کاذب باید برچیده شود. اصول کلان نظام اسلامی و امنیت ملی، قانون اساسی جمهوری اسلامی، اندیشههای حضرت امام خمینی (ره) و مقام معظم رهبری، چارچوب اصلی خطوط قرمز ما هستند و در صورت رعایت این موارد، نیازی به ممیزی پیش از چاپ نشریه دانشجویی نیست.»
عضو هیات رییسه دانشگاه آزاد اسلامی ادامه داد: «یکی از مشوقهای اصلی این عرصه، مقام معظم رهبری هستند و به سبب اهمیت، امسال در دیدار دانشجویان با معظم له شاهد بودیم مجدد بر اهمیت نشریههای مکتوب دانشجویی تاکید فرمودند. همچنین در دانشگاه آزاد اسلامی، مسئولان مربوط از جمله دکتر فرهاد رهبر که سالها در فضای دانشگاه بوده به موضوع اشراف کامل دارند.»
کلانتری ابراز امیدواری کرد که فضای آینده دانشگاه آزاد اسلامی درباره فعالیتهای فرهنگی و دانشجویی از جمله نشریههای دانشجویی و تشکلها با اصالت، بهتر خواهد شد و امیدواریم امسال دومین جشنواره نشریههای دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی به میزبانی واحد شهرقدس به بهترین شکل ممکن برگزار شود.
انتهای پیام/