تغذیه از شیرمادر احتمال بروز عفونت گوش میانی در کودکان را کاهش میدهد
دکتر محسن نراقی در گفتوگو با خبرنگار گروه پزشکی خبرگزاری آنا عفونت گوش میانی را شایعترین بیماری پس از سرماخوردگی در کودکان دانست و گفت: بیش از نیمی از کودکان در طی اولین سالهای زندگی خود یکبار ابتلا به عفونت گوش میانی را تجربه کردهاند به گونهای که میتوان گفت بیش از 80 درصد کودکان تا قبل از سهسالگی به این بیماری مبتلا شدهاند.
وی اختلال در تهویه گوش میانی را مهمترین علت بروز عفونت دانست و افزود: کارکرد شیپور استاش در کودکان با بزرگسالان متفاوت است و مسیر لوله استاش در کودکان حالت افقیتری، کوتاه و غضروف نرمی دارد که باعث میشود این کودکان بیشتر مستعد ابتلا به عفونت گوش میانی شوند.
رئیس انجمن تحقیقات راینولوژی در ادامه گفت: لوزه سوم، داشتن زمینه آلرژی، قرار گرفتن در معرض دود سیگار، تغذیه نکردن از شیر مادر در دوران کودکی از دیگر عوامل ایجاد کننده عفونت گوش میانی است.
به گفته وی؛ کودکانی که از شیرمادر تغذیه میکنند کمتر در معرض خطر ابتلا به عفونت گوش میانی قرار میگیرند.
این عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران عنوان کرد: عفونت گوش میانی اکثرا با عفونت ویروسی مجاری تنفسی آغاز میشود و به تدریج علائم بیماری گوش در کودک بروز پیدا میکند. عفونت گوش میانی با درد شدید گوش همراه است که با تحریک گوش این درد شدت مییابد و با گذشت زمان و تجمع چرک فشار به پرده گوش وارد میشود که این فشار ممکن است منجر به سوراخ شدن پرده گوش و خروج ترشحات شود که پس از آن درد گوش تسکین پیدا میکند ولی علائم چرکی تداوم پیدا میکند.
نراقی با بیان اینکه پاره شده پرده گوش در کودکان نباید منجر به نگرانی والدین شود گفت: در بیشتر کودکان این مساله به صورت خودبهخود بهبود مییابد اما در این میان والدین باید توجه داشته باشند از ورود آب به داخل گوش کودکشان جلوگیری کنند.
وی افزود: معمولا عفونت گوش میانی با آنتیبیوتیک درمانی بهبود مییابد اما در برخی کودکان این درد حالت راجعه(برگشتپذیر) پیدا میکند. کودکانی که دچار عفونت گوش راجعه شدهاند بیش از 5 بار در سال به این درد گرفتار میشوند که این مساله بیشتر در شیرخواران و کودکان کم سن دیده میشود.
این عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران درباره روشهای درمان عفونت گوش میانی راجعه گفت: در مرحله اول برای این کودکان باید آنتی بیوتیک تجویز شود اما اگر کودک با این روش بهبود پیدا نکرد پزشک باید از واکسنهای ضد میکروبی و یا جراحی لوزه سوم(در صورت داشتن لوزه سوم) استفاده کند.
رئیس انجمن تحقیقات راینولوژی با بیان اینکه برخی عفونتهای گوش میانی با علامت کاهش قدرت شنوایی بروز پیدا میکند عنوان کرد: در این حالت مایعای در گوش میانی کودک باقی میماند که در این مرحله نیز برای کودک دورههای دارو درمانی آغاز میشود و در صورت پاسخگو نبودن نیاز بیمار جراحی انجام میشود.
انتهای پیام/
انتهای پیام/