نقش اصلی در تولید دانش، دانایی و ایجاد قدرت برای یک ملت به عهده دانشگاه است
دکتر علی کاظمی باباحیدری در گفتوگو با خبرنگار آنا اظهار کرد: دانش یکی از نیروهای بسیار موثر در تحولات اقتصادی و اجتماعی به شمار میرود و به عنوان یک کالای عمومی محسوب میشود، زیرا میتوان دانش را بدون کاهش و استهلاک با دیگران به مشارکت گذاشت. در عین حال، این یک مشخصه منحصر به فرد برای این کالای عمومی محسوب میشود که بر خلاف سایر کالاهای فیزیکی مثل سرمایه، داراییهای مادی و منابع طبیعی استفاده از آن از کمیت آن نمیکاهد و میتوان از آن بارها استفاده کرد.
وی افزود: به این ترتیب دانش و دانایی به عنوان یک منبع دائمی همواره در اختیار بنگاههای اقتصادی قرار گرفته و با مشارکت مکرر در فرایندهای گوناگون تولیدی و خدماتی سبب افزایش مزیت رقابتی و ایجاد ارزش افزوده میشود که این امر میتواند سبب گسترش رفاه اجتماعی و عامل کاهش فقر و بیعدالتی و موجب ارتقای روند توسعه پایدار شود. از این رو میتوان چنین استباط کرد که نقش دانش و آموزش در تحقق اهداف توسعه بسیار بارز بوده و ارتباط آن با توسعه پایدار اجتناب ناپذیر است.
کاظمی باباحیدری ادامه داد: امروزه اقتصاد دانش و دانایی محور در دنیا باعث شده است تا کشورها با حداقل منابع ثروت که در اختیار داشتهاند به کشوری ثروتمند و قدرتمند در جهان تبدیل شوند. نقش اصلی در تولید دانش و دانایی و ایجاد قدرت برای یک ملت به عهده دانشگاهها آن کشور است.
وی 31 اردیبهشت سالروز تاسیس دانشگاه آزاد اسلامی را یادآور شد و افزود: شاید همین دلیل کافی باشد که در ۳۱ اردیبهشت سال ۶۱ در اوایل انقلاب و همزمان با جنگ تحمیلی پیشنهاد آیت الله هاشمی رفسنجانی را حضرت امام (ره) تائید کردند و با کمک یک میلیون تومانی سبب آغاز به کار دانشگاه آزاد اسلامی شود.
امروزه اقتصاد دانش و دانایی محور در دنیا باعث شده است تا کشورها با حداقل منابع ثروت که در اختیار داشتهاند به کشوری ثروتمند و قدرتمند در جهان تبدیل شوند |
معاون هماهنگی دانشگاه آزاد اسلامی استان چهارمحال و بختیاری گفت: این مجموعه دانشگاهی که مولود مبارک انقلاب اسلامی و نقطه امید برای سیل مشتاقان تحصیلات عالیه است، سی و سومین سال از حیات طیبه خود را در شرایطی آغاز میکند که با لطف و عنایت خداوند سبحان و به برکت انفاس قدسی امام راحل (ره) و خون شهدا تبدیل به بزرگترین دانشگاه حضوری جهان شده و سهم بزرگی را در اعتلای علم و فرهنگی در این مرز و بوم داشته و تحولات عمیقی را در حوزههای اجتماعی، اقتصادی و حتی سیاسی و اقلیمی ایران داشته باشد.
وی ادامه داد: پنج میلیون دانش آموخته، بیش از یک میلیون و هفتصد هزار دانشجو، حدود هفتاد هزار هیئت علمی تمام وقت و نیمه وقت حدود چهارصد واحد و مرکز فعال با ده میلیون متر مربع فضای آموزشی، تحقیقاتی و کارگاهی، اداری و خوابگاهی گنجینهای است بینظیر و یک سرمایه بزرگ ملی محسوب میشود که به فرموده رئیس جمهور دکتر روحانی دانشگاه آزاد اسلامی مثل یک معجزه است که توانست فضای جدیدی در حوزه علم و دانش در کشور ایجاد کند.
کاظمی باباحیدری گفت: خیران بسیاری در سراسر کشور با در اختیار قراردادن زمین، امکانات و سرمایه خود باعث ورود دانشگاه آزاد به شهر خود شدهاند تا علاوه بر فراهم شدن رشد و شکوفایی شهر، از مهاجرت نیروهای کار و پشت کنکورهای خود جلوگیری کنند و نشان دادن که این دانشگاه به نظام مقدس جمهوری اسلامی و تک تک آحاد مردم در کشور تعلق دارد و مصداق واقعی اصل ۴۴ قانون اساسی دانست که توانست سهم ۵۰ درصدی از آموزش عالی به ویژه در مقطع تحصیلات تکمیلی و ۲۰درصدی تولید علم به خود اختصاص دهد.
وی افزود: استان چهار محال و بختیاری نیز از این موهبت نظام بیبهره نمانده و با تاسیس واحدها و مراکز آموزشی دانشگاه آزاد اسلامی در رشد و شکوفایی و بالندگی استان سهیم بوده است. در این استان اکنون ۳ واحد ۲ مرکز و یک آموزشکده سما وابسته به دانشگاه با ۱۲۰۰۰دانشجو و ۲۸۵ عضو هیئت علمی تمام وقت ۴۰۰مدرس مدعو مشغول فعالیت است که سهم بسزایی در تولید علم و تربیت متخصص برای انجام فعالیتهای اقتصادی و توسعه منابع انسانی استان ایفا میکند.
انتهای پیام/