دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
10 مرداد 1396 - 12:00

پرینترهای سه‌بعدی زیستی، انقلاب دارویی بعدی هستند

نتایج تحقیقات اخیر نشان می‌دهد که مواد استخراج شده از جلبک دریایی بهترین ماده برای بیوپرینت سه‌بعدی اندام‌های بدن انسان است.
کد خبر : 199450

به گزارش گروه علم و فناوری آنا به نقل از ScienceAlert، اعضای بدن انسان مانند کلیه‌ها، کبد و قلب از جمله بافت‌های پیچیده بدن هستند. هر کدام از آنها دارای بخش‌های مختلفی هستند و از انواع سلول‌های مختلفی هم ساخته شده‌اند.


برای این که اندام‌های پرینت شده سه‌بعدی درست کار کنند، باید فرآیند طبیعی که هر اندام در بدن انسان انجام می‌دهد را تقلید کنند؛ به عنوان مثال یک کلیه باید فرآیند ساخت ادرار و دفع آن را انجام دهد.


تحقیقات جدید منجر به پیدایش روش جدیدی در پرینت سه‌بعدی سلول و دیگر مواد زیستی به عنوان بخشی از یک فرآیند ساخت واحد شده است. این امر می‌تواند گام بزرگی به سوی چاپ ساختارهای زنده پیچیده باشد.


البته پیوند عضو تنها دستاورد مهم این تکنولوژی نخواهد بود. نتایج تحقیقات قبلی نشان می‌دهد که پرینت سلول سه‌بعدی، در توسعه دارو و درمان نیز فناوری بسیار مفیدی است. به کمک این تکنولوژی آزمایش دارو روی حیوانات کنار گذاشته می‌شود و روش‌های درمانی جدید با سرعت بیشتر و ایمنی بهتر به بازار ارائه می‌شوند.


در پرینت سه‌بعدی زیستی یا بیوپرینت سه‌بعدی برای جلوگیری از آلوده شدن نمونه‌های زیستی به شرایط استریل، درجه حرارات مناسب و رطوبت نیاز است در غیر این صورت امکان دارد سلول‌ها از بین بروند.


مواد پلاستیکی که در پرینترهای سه‌بعدی معمولی استفاده می‌شود در بیوپرینت سه‌بعدی استفاده نمی‌شوند چراکه حاوی حلال‌های سمی هستند. دانشمندان در سراسر دنیا در حال تلاش برای پیدا کردن ماده مناسبی هستند که بتوان در پرینترهای سه‌بعدی به کار گرفت.


در آناتومی بدن انسان هر بافت از سلول‌های مختلفی ساخته شده است. سلول‌های سازنده هر بافت نیازمند محیط مکانیکی منحصر به‌فردی هستند؛ هر کدام از آنها به ساختارهای منحصر به‌فردی نیاز دارد تا بتواند وظایف خود را به صورت طبیعی اعمال کند.


به عنوان مثال، استخوان‎ها از یک ماده مقاوم و شکننده ساخته شده‌اند، ماهیچه قلب از ماده‌ای با حالت لاستیکی مانند اما سخت ساخته شده است و اندام‌های داخلی مانند کبد نیز از مواد نرم و فشرده ساخته شده‌اند.


مطالعات اخیر نشان می‌دهد که مواد استخراج شده از جلبک‌های دریایی گزینه مناسبی برای بیوپرینت سه‌بعدی سلول‎‌های بنیادین انسان در محیط‌های متفاوت است.


محققان معتقدند که این یافته‌ها راه را برای چاپ اندام‌ها و بافت‌های پیچیده بدن انسان هموار می‌کند.


مترجم: هانا حیدری



انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب