پرداخت اعتبار نوسازی واحدهای تولیدی به شرکتهای اشتغالزای دانشبنیان
به گزارش خبرنگار خبرگزاری آنا از مشهد، علیرضا رشیدیان در هیجدمین نشست شبکه جامع دانشگاههای استان خراسان رضوی که به میزبانی دانشگاه آزاد اسلامی مشهد در مجتمع فرهنگی این دانشگاه برگزار شد، ایجاد اشتغال را مهمترین اولویت سال جاری دانست و گفت: همه دستگاههای اجرایی، بخش خصوصی، عمومی و مراکز آموزش عالی باید در این راستا ایفای نقش کنند.
وی گفت: با توجه به شرایط امروز جامعه و بروز چالشهایی در حوزههای تولید، اشتغال و موضوعات اجتماعی، استفاده از ظرفیت دانایی استان برای حل آنها یک ضرورت و واجب عینی است.
استاندار خراسان رضوی با بیان اینکه در سال ۹۴ موفق به ایجاد ۳۶ هزار فرصت شغلی در استان شدیم اظهار کرد: این میزان برای سال گذشته به ۹۷ هزار و ۸۰۰ مورد ارتقا یافت.
رشیدیان تاکید کرد: رونق اشتغال با کاهش آسیبهای اجتماعی از جمله طلاق ارتباط مستقیمی دارد به گونهای که در سال ۹۳، جایگاه طلاق خراسان رضوی در کشور اول بود؛ در سال ۹۴ به رتبه سوم و طی سال گذشته به رتبه هشتم تنزل پیدا کرد.
وی ادامه داد: این توفیق به مدد همراهی دولت، بخش خصوصی و مردم در ایجاد اشتغال و اجرای طرحهای مدیریت و ساماندهی آسیبهای اجتماعی؛ حاصل شد.
استاندار خراسان رضوی با اشاره به تعداد قابل توجه دانشجو در استان و حجم فارغ التحصیلان جویای کار، اظهار کرد: دانشگاهها باید به سمت کارآفرینی حرکت کنند و نهادهای دولتی نیز باید در این مسیر، مساعدت کنند.
رشیدیان به هدف گذاری ایجاد ۸۰ هزار شغل از طریق مراکز آموزش عالی در استان در سال جاری اشاره و تصریح کرد: باید کارگروه ویژهٔ اشتغال در دانشگاهها شکل بگیرد.
وی با بیان اینکه باید به همین منظور «بانک ایده و پیشنهادات اشتغال» در دانشگاهها راه اندازی شود؛ خاطرنشان کرد: آن دسته از پیشنهاداتی که در کارگروه اشتغال دانشگاه بررسی شده و قابلیت اجرایی شدن داشته باشد؛ حمایت و عملیاتی خواهد شد.
استاندار خراسان رضوی به تخصیص ۱۰ هزار میلیارد تومان اعتبار برای بازسازی و نوسازی واحدهای تولیدی در کشور اشاره کرد و افزود: ۴۸۰ میلیارد تومان از این محل، به خراسان رضوی اختصاص یافته که در قالب سرمایهٔ ثابت میتوان به شرکتهای اشتغالزای دانش بنیان پرداخت کرد.
رشیدیان با اشاره به امضا تفاهم نامه طرح تکاپو (برنامه توسعه کسب و کار و اشتغال پایدار) با حضور وزرای تعاون، کار و رفاه اجتماعی و ارتباطات در مشهد مقدس با ۳۲۰ میلیارد تومان سرمایه، تاکید کرد: از این اعتبار باید به نحو شایستهای استفاده شود.
وی اظهار کرد: مشهد مقدس به دلیل وجود مضجع شریف رضوی سالانه میزبان بیش از ۲۷ میلیون زائر داخلی و خارجی است که علاوه بر استفاده از ظرفیت گردشگری دینی در حوزهٔ ساماندهی بازار سوغات و ارائهٔ تولیدات داخلی نیز باید با جدیت و برنامه، ورود کرد.
استاندار خراسان رضوی تاکید کرد: برای استفاده از ظرفیت خالی واحدهای تولیدی و تقویت ارتباط مراکز دانشگاهی با صنعت و کارآفرینان باید برنامه ریزی کرد.
رشیدیان با بیان اینکه فضای کسب و کاردر استان فراهم است، افزود: دانشگاهیان باید برای ارتقای و پیشرفت کشور از این ظرفیت استفاده کنند.
دکتر عباس شیخ الاسلامی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی خراسان رضوی در ابتدای این جلسه درباره برنامهها و فعالیتهای دانشگاه آزاد اسلامی خراسان رضوی گزارشی ارائه کرد.
دکتر سعید طوسیزاده معاون پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی مشهد هم درباره اقدامات و فعالیت های پژوهشی دانشگاه و دکتر علی ملکزاده مدیر عامل منطقه ویژه رضوی درباره منطقه ویژه علم و فناوری به بیان گزارش پرداختند.
علیرضا دلیری معاون توسعه مدیریت و جذب سرمایه معاونت علمی ریاست جمهوری، سیدحسن حسینی معاون فرهنگی و امور نخبگان بنیاد ملی نخبگان و دکتر سعیدرضا احمدیزاده رئیس بنیاد نخبگان استان خراسان رضوی نیز با حضور در این جلسه بر لزوم برنامهریزی برای نخبه پروری و ایجاد منابع انسانی نخبه و اشتغال زایی نخبگان و جلوگیری خروج آنان از کشور تاکید کردند.
انتهای پیام/