دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
نشست‌های پرسش و پاسخ جشنواره فیلم فجر / 23

نگار جواهریان: چنین نقشی را تجربه نکرده بودم/ رویا نونهالی: نقشم زود به‌پایان رسید

هومن سیدی: «نمی‌دانم این باورها از کجا آمده، ولی همیشه دنبال اتفاق‌ها و موقعیت‌های واقعی هستیم. در این صورت جای تخیل و هیجان کجاست؟ به همین دلیل من همیشه برای نشان دادن آدم‌های غیر واقعی حاضر هستم و از این کار لذت می‌برم.»
کد خبر : 1989

به گزارش خبرنگار فرهنگی آنا،نشست پرسش و پاسخ فیلم «اعترافات ذهن خطرناک من» با حضور هومن سیدی کارگردان، عباس غزالی، بابک حمیدیان، رویا نونهالی، نگار جواهریان، چکامه چمن‌ماه از بازیگران و تعدادی دیگر از عوامل این فیلم برگزار شد.


در ابتدای این نشست هومن سیدی گفت: «خوشحالم که تحمل کردید و فیلم را دیدید و اگر کسی متوجه فیلم شده باشد، من کارم را خوب انجام داده‌ام و اگر ابهامی در کار وجود داشته، من کوتاهی کرده‌ام.»


وی اظهار کرد: «یک داستان یک خطی در ذهن من وجود داشت که قصد داشتم آن را تبدیل به یک کار سینمایی کنم. به دنبال روایت داستان زندگی فردی بودم که در برزخ مانده و در این مسیر نمی خواستم روایتی مانند بزرگان داشته باشم.»


سیدی ادامه داد: «در این فیلم فضا اهمیت زیادی داشت. تلاش کردم تا یک خط داستانی را به هنر سینما منتقل کنم.»


وی در پاسخ به این پرسش که «اعترافات ذهن خطرناک من» برداشتی از فیلم های مشابه خارجی است، گفت: «با افتخار از بزرگان سینمای ایران و جهان بهره می‌برم اما همیشه سعی کردم که شبیه هیچ کدام از آنها نباشم. شرایط خیلی سختی برای من وجود داشت که تلاش کردم این اثر شبیه سایر آثار نباشد و باید به سمت دیگری می‌رفتم. برای ساخت این فیلم، تمام نمونه‌های کارهای بزرگان را دیده و تلاش می‌کردم فیلمی مانند آنها نسازم.»


وی با اشاره به اینکه فیلم «ممنتو» اثر کریستوفر نولان، نمونه بزرگی در این زمینه است، اظهار کرد: «ذات هنر در منحصر به فرد بودن است و تلاش می‌کردم شباهتی میان این اثرها وجود نداشته باشد.»


کارگردان فیلم سینمایی «سیزده» یادآور شد: «برای من هنر و سینما همان کسب تجربه است و درست مانند پزشکی که وقتی برای اولین بار می‌خواهد عمل کند، راه بزرگان خودش را می‌رود، من هم در سینما به بزرگان خودم نگاه می‌کنم، با اینکه سعی می‌کنم شبیه آنها نباشم؛ اما اگر این بزرگان نبودند، شاید ما هم نبودیم.»


سیدی با عنوان اینکه باورهایی درست و نادرست در سینمای کشور شکل گرفته است، گفت: «نمی‌دانم این باورها از کجا آمده، ولی همیشه دنبال اتفاق‌ها و موقعیت‌های واقعی هستیم. در این صورت جای تخیل و هیجان کجاست؟ به همین دلیل من همیشه برای نشان دادن آدم‌های غیر واقعی حاضر هستم و از این کار لذت می‌برم.»


وی اظهار کرد: «فکر می‌کنم در فیلم سر راست و شفاف صحبت کردم. به نظر من کارم ضعف و نقصی نداشته است. من این مسیر را ادامه می‌دهم و اینکه توانستم شخصیت‌های غیرواقعی را واقعی نشان دهم بسیار خوشحالم.»


این کارگردان جوان در پاسخ به این پرسش که چرا درباره موضوعات و داستان‌های ایرانی فیلم نمی‌سازد، اظهار کرد: «افسانه‌های ایرانی منبع خیلی خوبی برای فیلم‌سازی هستند، اما من هنوز خودم را در سطحی نمی‌بینم که در این باره فیلمی بسازم، زیرا فرصت آزمون و خطا نیست و باید همه چیز کامل باشد.»


کارگردان فیلم «آفریقا» گفت: «خوشحالم که فیلم در اکران مردمی نیز مورد توجه قرار گرفته و تا امروز رتبه چهارم آرای مردمی را به دست آورده است.»


نگار جواهریان گفت: «خیلی خوشحالم که فیلم را برای نخستین بار در برج میلاد و همراه با تماشاگران دیدم. آن را خیلی دوست دارم و وقتی این فیلمنامه به دستم رسید برایم مثل یک هدیه بود.»


وی ادامه داد: «این که می‌توانی کاری را انجام دهی که تا به امروز آن را تجربه نکرده‌ای خیلی لذت‌بخش است و من هم بازی در چنین نقشی را تا این فیلم تجربه نکرده بودم.»


رویا نونهالی نیز بیان کرد: «تا بخواهم طعم تجربه کار با هومن سیدی را بچشم، نقشم به پایان رسید. در زندگی زمان‌های لحظه‌ای بسیاری وجود دارد که باید از آن استفاده کرد. این نقش‌ها به تو یاد می‌دهد تا در لحظه وجود داشته باشی و قدر و ارزش این لحظات را بدانی.»


چکامه چمن‌ماه نیز که نقش کوتاهی را ایفا کرده است، در پاسخ به این که چرا این سال ها کم کار بوده عنوان کرد: «طی سال‌هایی که کار می‌کنم به اندازه کافی فیلم‌های بد بازی کرده‌ام و وقت آن رسیده که گزیده کار باشم.»


وی علت انتخاب بازی در این فیلم را هومن سیدی دانست و گفت: «متشکرم از هومن سیدی که به غیر از بازیگر فیلم هم می‌سازد. اگر قرار بود حتی یک پلان بازی کنم باز هم قبول می‌کردم.»


وی اظهار کرد: «اگر کسی متوجه هدف و پیام فیلم نشده به این دلیل است که شاید من نتوانستم پیام را به درستی منتقل کنم.»


بابک حمیدیان که امسال در جشنواره حضور پررنگی دارد اما در فیلم «اعترافات ذهن خطرناک من» نقش او کمرنگ است، اظهار داشت: «بی انصافی است که می‌گویید وقت گذاشتن برای تماشای این فیلم بیهوده است.»


وی افزود: «لازم است گاهی دور از عادت‌هایمان نیز فیلم ببینیم و «اعترافات ذهن خطرناک من» به ما نشان می‌دهد که فضای دیگری را نیز در سینما وجود دارد.»


وی ادامه داد: «چطور فیلم‌های دنیا در این سبک را می‌بینیم و لذت می‌بریم اما برای ساخته‌های کشور خودمان وقت نداریم؟!»


حمیدیان تصریح کرد: «ویژگی این فیلم در بی‌زمانی و بی‌مکانی آن است که باید چشمان‌مان را برای دیدن اینگونه آثار عادت دهیم. این فیلم ما را با فضا و جهان جدیدی در سینمای ایران آشنا می‌کند که باید سعی کنیم با اینگونه فضاها بیشتر آشنا شویم.»


بهترین بازیگر مکمل نقش مرد در سی و دومین جشنواره فیلم فجر تاکید کرد: «من تنها ردپایی در این فیلم داشتم و اگر باز هم این موقعیت در فیلم های سیدی پیش آید، آن را قبول می‌کنم.»


حمیدیان در ادامه به وضعیت سینمای مستقل اشاره کرد و افزود: «سینمای مستقل تا به امروز راه درستی را رفته که نشان می‌دهد امثال جواد نوروزبیگی می‌توانند جنس جدیدی از سینما را معرفی کنند که نمونه آن سینمای هومن سیدی است. یعنی دقیقا فضایی که تجربه نشده و حال که یکی خطر کرده و پا در راه آن گذاشته مورد نقد قرار می‌گیرد.»


وی افزود: «مهم نیست که این نوع فیلم‌ها فروش کنند یا نه؛ مهم این است که این فیلم‌ها توسط جوان‌ها ساخته می‌شود. ردپای هم سن‌های من برای سینمای ایران خوش یمن است.»


در ادامه جواد نوروز بیگی، روند تهیه کننده شدن خودش در این فیلم را اتفاقی دانست و گفت: «در آستانه سفر بودم که هومن سیدی فیلمنامه این اثر سینمایی را به من داد و من هم بی‌درنگ قبول کردم، چون به کار هومن سیدی اعتقاد زیادی دارم.»


وی ادامه داد: «امروز هم از ساخت این فیلم راضی هستم و چیزی نیست که مرا آزار بدهد.»


این تهیه کننده همچنین تاکید کرد: «در میان فیلم‌هایی که تهیه کردم، این فیلم، نخستین اثری بود که بازیگران در آن سرمایه‌گذار هستند و مهم این است که بازیگرها در کنار تهیه‌کننده بایستند و بخواهند کاری انجام شوند.»


عباس غزالی از دیگر بازیگران فیلم که اولین تجربه سینمایی خود را داشت، گفت: من برای ورود به سینما بسیار صبر کردم و سختی کشیدم. در این راه تلاش کردم که با یک نقش خوب پا به عرصه سینما بگذارم و تمام تلاشم را کردم تا در خدمت فیلمنامه باشم و در چارچوبی که هومن سیدی برای تعریف می کرد، کار کنم. نقش اصلی خودم را بازی کردم و این نقش را بسیار دوست داشتم. خوشحالم که « با اعترافات ذهن خطرناک من» وارد سینما شدم.»


وی در پاسخ به این انتقاد که نقش او را تکراری عنوان کردند، نیز اظهار کرد: «با تکراری بودن این شکل از بازی موافق نیستم و نمی‌دانم وقتی صحبت از تکراری بودن می‌شود، نقش را با چه چیزی قیاس می‌کنند.»


سیامک صفری که ایفاگر نقش اول این فیلم سینمایی بود، در نشست حاضر نبود ولی فایل صوتی از گفته هایش در جلسه پخش شد، وی گفت: «خیلی دوست داشتم در این نشست حضور داشته باشم، اما ایران نیستم ولی خبرهای جشنواره را دنبال می‌کنم و شنیدم فیلم «اعترافات ذهن خطرناک من» کار خوبی بوده است.»


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب