دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
04 مرداد 1396 - 12:14

تاثیر تصمیم اوپک بر بازار کشتی‎های نفتکش

چنانچه کاهش تولید نفت در سال 2018 نیز ادامه داشته باشد،تنها روزنه امید مالکان کشتی ادامه سفرهای با مسیرهای طولانی، ادامه ذخیره نفت بر روی کشتی، و کاهش رشد ناوگان خواهد بود.
کد خبر : 198058

به گزارش گروه اقتصادی آنا از مارین تایمز، موسسه Gibson در تازه‎ترین گزارش خود از وضعیت بازار کشتی‎های نفتکش در نیمه اول سال 2017 میلادی اعلام کرد که تصمیم سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) برای کاهش تولید نفت اثر منفی بر بازار نفتکش‎ها به ویژه کشتی‎های VLCC و درآمدهای این بخش گذاشته است.


گرچه تعداد محموله های نفتی در بازار مقطعی کشتی‎های نفتکش VLCC از مبداء خاورمیانه تغییر اساسی نکرده، اما رشد سریع ناوگان موجب شده است که نرخ اجاره کشتی‎های نفتکش VLCC در بازارهای مقطعی به روزانه 17 هزار و 500 دلار برسد. این نرخ در آغاز سال 2017 میلادی برابر با 40 هزار دلار در روز بوده است.


چالشی که اوپک امروز با آن روبرو است برای بازار کشتی های نفتکش جای امیدواری ایجاد نمی‎کند و باید به افزایش صادرات نفت خاورمیانه امیدوار بود. چنانچه کاهش تولید نفت در سال 2018 نیز ادامه داشته باشد، تنها روزنه امید مالکان کشتی ادامه سفرهای با مسیرهای طولانی، ادامه ذخیره نفت بر روی کشتی، و کاهش رشد ناوگان خواهد بود.


بر خلاف اثری که کاهش تولید نفت بر بازار کشتی های نفتکش گذاشته است، اثر آن بر بازارهای نفت‎خام تا کنون بسیار ناچیز بوده است.


با وجود اینکه سطح ذخیره نفت در کشورهای عضو سازمان توسعه و همکاری‎های اقتصادی (OECD) در مقایسه با میانگین 5 سال گذشته کاهش یافته ، اما همچنان در سطح بالایی است.


سازمان بین المللی انرژی (IEA) پیش بینی کرده است که رشد تقاضای نفت در سال 2018 میلادی بالا برود و به 1.4 میلیون بشکه در روز برسد، اما از سوی دیگر انتظار می رود که تولید نفت کشورهای غیر عضو در اوپک نیز افزایش یابد.


تا کنون آمریکا بیشترین افزایش تولید نفت را داشته است و پیش بینی می شود تولید نفت این کشور در سال آینده 1.05 میلیون بشکه بالا برود. کشورهای برزیل، کانادا، و انگلیس نیز در مجموع تولید نفت را 600 هزار بشکه افزایش خواهند داد.


انتهای پیام/

ارسال نظر
هلدینگ شایسته