دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
03 مرداد 1396 - 11:31

لاریجانی: سطح قوا آنقدر نازل نیست که برای انتخاب وزرا معامله کنند

رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: یکی از روزنامه‌ها نوشته‌ بود که وزرا دست به دامن بهارستان شده‌اند تا در دولت آینده هم باقی بمانند، چنین چیزهایی که در رسانه‌ها می‌نویسند حرف‌های نادرستی است و سطح مراودات قوای سه گانه در جمهوری اسلامی هم آنقدر نازل نیست که چنین معاملاتی صورت بگیرد.
کد خبر : 197683

به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری آنا، علی لاریجانی صبح امروز (سه‌شنبه سوم مرداد) در همایش هیات امناهای دانشگاه‌های علوم پزشکی سراسر کشور با بیان اینکه زندگی سیاسی پرحاشیه ای داریم گفت: این زندگی سیاسی پرحاشیه ذهن مسئولان را درگیر کرده، در حالی که ذهن آنها باید بر روی چالش‌های اقتصادی متمرکز باشد.


رئیس مجلس با انتقاد از برخی خبرها اظهار کرد: دیروز دیدم که بر روی یکی از روزنامه‌ها نوشته‌اند که وزرا دست به دامن بهارستان شده‌اند تا در دولت آینده هم باقی بمانند و عکس من و آقای روحانی را انداخته‌اند که انگار این دو نفر کار را جفت و جور می‌کنند؛ این حرف ها واقعی نیست!


لاریجانی ادامه داد: هیچ وزیری را سراغ ندارم که آمده باشد و چنین درخواستی کرده باشد؛ البته برعکس آن صادق بوده که برخی وزرای موفق این دولت از جمله آقای قاضی‌زاده هاشمی سراغ ما آمده‌اند، درخواست کرده‌اند که در دولت بعدی نباشند که اتفاقا من از ایشان درخواست کردم که در دولت آینده هم بمانند.


وی تصریح کرد: البته ما با هیچ وزیری نسبتی نداریم و چنین چیزهایی که در رسانه‌ها می‌نویسند حرف‌های نادرستی است و سطح مراودات قوای سه گانه در جمهوری اسلامی هم آنقدر نازل نیست که چنین معاملاتی صورت بگیرد.


لاریجانی با ارائه آمارهایی از وضعیت اقتصادی کشور گفت: اکنون رتبه ایران در زمینه رشد ناخالص داخلی در بین ۲۴ کشور منطقه دهم است و در همین زمینه در بین ۱۹۱ کشور جهان رتبه ۸۴ است؛ در حالی که طبق سند چشم انداز باید رتبه اول منطقه را داشته باشیم.


رئیس قوه مقننه افزود: در زمینه سهم سرمایه گذاری خارجی که کل GDP در بین ۲۴ کشور منطقه رتبه ۲۲ و در بین ۱۸۱ کشور جهان رتبه ۱۶۲ را داریم.


نماینده مردم قم در مجلس ادامه داد: در زمینه حمایت از سرمایه گذاری نیز در بین ۲۰ کشور منطقه رتبه ۱۹ و در بین ۱۳۸ کشور جهان رتبه ۱۱۷ را داریم؛ گیرکار این است که سیاست های اصل ۴۴ درست اجرا نشده و آن چیزی که باید رقابت ایجاد می کرد تا بخش خصوصی با نشاط وارد شود محقق نشده است.


لاریجانی خاطرنشان کرد: رتبه ایران در جذب بخش خصوصی در بین ۱۲۳ کشور دنیا ۱۱۷ است و در چهار سال اخیر هم تغییر خاصی نکرده است.


هنوز نگاه سوسیالیستی بر اقتصاد ما حاکم است


رئیس مجلس شورای اسلامی با اشاره به رتبه ایران در زمینه آزادی اقتصادی تصریح کرد: در این شاخص، وضعیت تکان دهنده‌ای داریم به گونه ای که در بین ۲۲ کشور منطقه رتبه ۲۲ و در بین ۱۸۱ کشور جهان رتبه ۱۷۴ را داریم؛ این نشان می‌دهد که هنوز نگاه سوسیالیستی بر ما حاکم است و رهایمان نکرده است.


وی ادامه داد: وقتی بودجه جاری کشور ۹۰ درصد بودجه سال ۹۶ را تشکیل می دهد این یعنی مجالی برای توسعه کشور پیش نخواهد آمد.


لاریجانی با توجه به اتکاء کشور به بودجه نفت تأکید کرد: اکنون وضعیت به گونه‌ای است که به دانشگاه و صنعت جداگانه پول داده می‌شود و اینها دیگر به همدیگر احساس نیاز نمی‌کنند تا به سمت هم بروند.


رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه هزینه سلامت را باید از درآمدهای پایدار تامین کنیم تا دل مسئولان در این زمینه نلرزد، خطاب به نخبگان گفت: خواهش من از شما نخبگان این است که وضع اقتصادی کشور را دریابید. برخی از درآمدها در وزارت بهداشت در سطوح مختلف متوازن نیست و نگرانی هایی را ایجاد می کند.


وی گفت: دانشگاه‌ها می توانند متناسب با شرایط تصمیم‌گیری کنند. اگر ما تصویری از وضعیت کشور را به نخبگانی مثل شما عزیزان ارائه دهیم شما به مسئولان کمک خواهید کرد. ما روی امنیت پایدار درآمدهای شما فکر می‌کنیم. یک وظیفه ملی این است که هزینه ملی را کاهش دهیم. اگر هر دستگاهی جزیره‌ای عمل کند موفق نخواهیم بود. لایحه بودجه باید سمت‌گیری داشته باشد و منابع بودجه هم نباید درآمدهای نفتی باشد. شما نخبگان با این شرایط کشور تحولی را در اداره کشور ایجاد کنید.


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب