دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
02 مرداد 1396 - 09:20

پیله کرم ابریشم برای درمان سرطان به کار می‌رود

دانشمندان چندین دانشگاه بریتانیایی نسخه‌های میکروسکوپیکی از پیله‌های کرم ابریشم را تولید کرده‌اند که از داروهای حساس در مقابل تخریب در حین ذخیره و پردازش در بدن محافظت می‌کند. آنها امیدوارند که با کمک این پیله‌های میکروسکوپی، عمر داروها را افزایش دهند و درمان جدیدی برای سرطان و یا بیماری‌هایی مانند آلزایمر و پارکینسون پیدا کنند.
کد خبر : 197221

به گزارش گروه علم و فناوری آنا به نقل از ScienceAlert، این دانشمندان بهترین نوآوری‌های خود را با الهام از طبیعت ارائه می‌دهند و از مزایای مواد طبیعی در محصولات خود بهره می‌برند.


در گذشته، با الهام از فرآیند تبدیل آنزیم‌ها به تولید سوخت، یک نوع کاتالیست طراحی کردند و با الهام از کاکتوس‌ها و گیاهان کوزه‌ای، روش‌های کارآمدی برای برداشت آب کشف کردند و حال نیز از ابریشم نوعی کرم ابریشم به نام «بامبیکس موری» برای تولید خانه‌های محافظتی برای مولکول‌ها بهره برده‌اند.


تیمی متشکل از محققان چند دانشگاه بریتانیایی با انجام آزمایش‌هایی سعی کردند به این سوال جواب دهند که بهترین روش برای حفاظت از مولکول‌های داروهای حساس چیست؟


توماس نولس، از دانشگاه کمبریج، در این مورد می‌گوید: «محدویت‌های مربوط به آزاد شدن مولکول‌های فعال دارو در زمان و مکان درست، یکی از مشکلات رایج در داروسازی است. این محدودیت میزان اثرگذاری دارو را به چالش می‌کشاند».


از همین رو، دانشمندان این تیم با الهام از بدنه محافظتی یک پیله ابریشم، از آن برای محافظت از مولکول‌های مواد در محصولاتی مثل مواد آرایشی و غذایی استفاده کردند.


نولس می‌گوید: «یک راه‌حل مفهومی ساده اما قدرتمند این است که مولکول‌های حساس را داخل کپسول‌های کوچک قرار دهیم. این کپسول‌ها معمولا از پلیمرهای مصنوعی ساخته می‌شوند و ممکن است باعث ایجاد اشکالاتی در بدن شوند. اما ما با استفاده از مواد کاملا طبیعی این مشکلات را برطرف کردیم. این مواد زیستی پایدار کاملا می‌توانند جایگزین مواد پلاستیکی شوند».


دانشمندان برای تولید پیله‌های ریز از روش منحصر به‌فرد فرآیند میکرومهندسی استفاده کردند که فرآیندی طبیعی است که کرم‌های ابریشم انجام می‌دهند. آنها یک مجرای چرخان مصنوعی ریز در یک کانال میکروسیال ایجاد کردند که می‌تواند کپسول‌هایی 1000 برابر کوچک‌تر از پیله‌هایی که کرم‌های ابریشم واقعی درست می‌کنند، تولید کنند.


کریس هلند، یکی از محققان دانشگاه شفیلد، می‌گوید: «ابریشم بسیار شگفت‌انگیز است زیرا زمانی که از بدن کرم بیرون می‌آید، مایع است اما بعد از اینکه در مجاورت هوا قرار می‌گیرد، جامد می‌شود».


ابریشم مواد زیست تجدیدپذیری است که تولید آن در کارخانه به انرژی کمی نیاز دارد. هم‌اکنون از این مواد برای تولید محصولات جراحی، مثل ایمپلنت‌های مغزی، ابزارهای نوری، داربست‌های سلولی و ژل‌های چسبی استفاده می‌شود زیرا کاملا با بدن انسان سازگار است و ایمنی بدن را به خطر نمی‌اندازد. دانشمندان قدرت این محافظ‌ها یا زره‌های پیله‌ای را روی مولکول دنیای واقعی یعنی آنتی‌بادی‌ها تست کردند. به گفته محققان، آنتی‌بادی‌ها یکی از موثرترین روش‌های درمان‌شناسی است.


مترجم: نسترن صائبی


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب