دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
کارن خانلری در گفت‌و‌گو با آنا:

توسعه تحصیلات تکمیلی باید بر عهده مراکز غیردولتی باشد/ بی‌انگیزگی در سیستم آموزش عالی دولتی موج می‌زند

یک عضو کمیسیون آموزش مجلس با تایید سخنان رئیس جمهوری درباره دانشگاه آزاد اسلامی، گفت: من به شدت معتقدم هستم که دولت تا دبیرستان و نهایتا دوره کار‌شناسی باید در خدمت دانش آموزان و دانشجویان باشد اما بعد از آن این مساله به عهده موسسات آموزش عالی غیردولتی خواهد بود.
کد خبر : 19672

کارن خانلری، عضو کمیسیون آموزش مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، با تأیید سخنان رئیس‌جمهوری درباره نقش دانشگاه آزاد اسلامی در آموزش عالی کشور تأکید کرد: توسعه تحصیلات تکمیلی باید برعهده مراکز غیردولتی باشد.


دکتر حسن روحانی رئیس‌جمهوری در سخنرانی خود به مناسبت سالروز تاسیس دانشگاه آزاد اسلامی با اشاره به اینکه «دانشگاه آزاد برگی زرین در کارنامه جمهوری اسلامی است»، تأکید کرده بود: ‌دولت هیچ‌گاه نمی‌توانست کاری را که دانشگاه آزاد انجام داده برعهده گیرد؛ چراکه بودجه‌اش را نداشت و همچنین بوروکراسی نمی‌گذاشت در زمان کوتاهی این کار بزرگ صورت گیرد.


دکتر خانلری در این رابطه افزود: ‌من تا پیش از این خیلی معتقد به امر خصوصی سازی آموزش عالی نبودم، اما در شرایط کنونی مطمئن و معتقدم که پس از دوره کار‌شناسی باید بار تحصیلات تکمیلی برعهده مراکز غیردولتی باشد. من به شدت معتقدم هستم که دولت تا دبیرستان و نهایتا دوره کار‌شناسی باید در خدمت دانش آموزان و دانشجویان باشد اما بعد از آن این مسئله به عهده مؤسسات آموزش عالی غیردولتی خواهد بود.








در حال حاضر بیشترین آمار تولید علم مطابق آماری که مونیتورهای بین المللی می‌دهند متعلق به دانشگاه آزاد است. حتی به صورت سرانه بزرگ‌ترین رکورد تولید علم و نوشتن مقاله متعلق به دانشگاه آزاد است، این در حالی است که تولید علم در دانشگاه‌های دولتی در حال درجا زدن هستند

وی ادامه داد: سیستم‌های غیردولتی برای اینکه بخواهند هزینه‌های خود را تامین کنند، مجبورند که با بازار ارتباط تنگاتنگی داشه باشند. یعنی حتی اگر هنوز این اتفاق و ارتباط ایجاد نشده، بالاخره این مؤسسات ناگریز به ایجاد این ارتباط خواهند شد تا بتوانند کارهای تحقیقاتی و پژوهشی خود را به این حوزه‌ها بفروشند و کسب درآمد کنند. درحالی که سیستم‌های دولتی ما هیچ انگیزه‌ای برای این کار ندارند. چرا که، چه تحقیق و پژوهش انجام دهند چه نه، هزینه‌های آن‌ها از طرف دولت تهیه می‌شود.


عضو کمیسیون آموزش مجلس شورای اسلامی در پایان خاطرنشان کرد: این نشان می‌دهد که سیستم دولتی ما رفته رفته دچار رکود شده و درجا خواهد زد. الان هم می‌شود برخی از علایم این اتفاق را حس کرد. در حال حاضر بیشترین آمار تولید علم مطابق آماری که مونیتورهای بین‌المللی می‌دهند متعلق به دانشگاه آزاد است. حتی به صورت سرانه بزرگ‌ترین رکورد تولید علم و نوشتن مقاله متعلق به دانشگاه آزاد است، این در حالی است که تولید علم در دانشگاه‌های دولتی در حال درجا زدن است. همه ما می‌دانیم یکی از شاخص‌های مهم آکادمیک تولید علم است اما متأسفانه بی‌انگیزگی‌ها در دانشگاه دولتی موج می‌زند و همین بیشتر نشان می‌دهد که باید سیستم را به طرف آموزش غیردولتی ببریم.


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب