دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
26 تير 1396 - 16:27
سخنگوی وزارت بهداشت:

سواد سلامت 44 درصد مردم پایین است

سخنگوی وزارت بهداشت با بیان اینکه پیشرفت‌های بزرگ حوزه پزشکی ضرورت افزایش سواد سلامت مردم را ایجاد کرده است، تاکید کرد: در کشور ما حدود 44 درصد از مردم از سطح سواد سلامت پایین برخوردار هستند.
کد خبر : 195775

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا از وزارت بهداشت، ایرج حریرچی در نشست خبری سخنگوی وزارت بهداشت، با تاکید بر اهمیت ارتقای سواد سلامت مردم گفت: در نظام‌های نوین بهداشتی و درمانی با توجه به پیشرفت‌های بزرگی که در حوزه پزشکی به وجود آمده است، سواد سلامت مردم هم افزایش پیدا می‌کند.
سخنگوی وزارت بهداشت گفت: افرادی که سواد پایین‌تری دارند، در واقع موضوع پیشگیری را جدی نمی‌گیرند و همین نکته باعث می‌شود، دستورات دارویی را به طور کامل رعایت نکنند یا اینکه مدت زمان بستری‌شان در بیمارستان طولانی شود.
وی افزود: سواد سلامت فقط توانایی خواندن و نوشتن نیست، بلکه توانایی افراد برای استفاده از بهداشت است تا سلامت خود و دیگران را ارتقا ببخشند.
وی افزود: افراد بیکار و بالای ۵۰ سال به مراتب سواد سلامت کمتری داشته و مردان نیز نسبت به زنان سواد سلامت کمتری دارند که همین موضوع سبب بروز مشکلاتی در ارائه خدمات بهداشتی و درمانی می‌شود.
حریرچی گفت: مردم 42 درصد از اطلاعات خود را در خصوص موضوعات بهداشتی از رادیو و تلویزیون، 40.6 درصد از پزشک و ۳۲ درصد از اینترنت و ۱۶ درصد از دوستان و ۹ درصد از مجلات و نشریات کسب می‌کنند.


سخنگوی وزارت بهداشت یادآور شد: سطح سواد مردم ایران در استان‌های مختلف متفاوت است و تا 36 درصد تفاوت اختلاف سطح سواد سلامت بین استان‌های مختلف وجود دارد.
سخنگوی وزارت بهداشت گفت: پایین بودن سطح سواد سلامت مردم یکی از مشکلات اساسی حوزه سلامت است، بسیاری از مردم هنوز توان و مهارت نه گفتن و حل مسائل زندگی را ندارند و به همین علت سطح سواد سلامت مردم هنوز کافی نیست.
وی تصریح کرد: وزارت بهداشت برنامه آموزش خود مراقبتی را از چهار مسیر فردی، سازمانی، اجتماعی و گروه‌‌های خودیار در دستور کار قرار داد و از این طریق برای 15 درصد خانواده‌ها،‌ 12.8 درصد دانش آموزان، 18 درصد سازمان‌ها و 21 درصد مدارس، آموزش‌های خودمراقبتی ارائه شده است و در سطح خود مراقبتی اجتماعی نیز پوشش محلات شهرها و روستاها به 27درصد رسید.
حریرچی گفت: هم اکنون دو میلیون و 730 هزار سفیر سلامت خانوار، یک میلیون و 270 هزار سفیر سلامت دانش آموزی و 250 هزار نفر سفیر سلامت دانشجویی فعال در کشور وجود دارد که آموزش‌های لازم در زمینه شکوفایی خود مراقبتی و نیز پیشگیری از بیماری‌های غیرواگیر را دریافت کرده‌اند.
وی افزود: همزمان 510 هزار معلم آموزش ضمن خدمت درباره اصول خودمراقبتی دریافت کرده‌‌اند و فیلم‌ها و سریال‌‌های متعددی مانند سریال پریا، روبان قرمز و برنامه دیرین دیرین برای بالابردن سطح سواد سلامت مردم تولید شده است.
حریرچی گفت: بر اساس فرمول‌‌های معادل سازی شده میزان درآمد سرانه حوزه بهداشت و سلامت کشور تعیین می‌شود و با توجه به اینکه ایران ۷ درصد منابع کل دنیا را در اختیار دارد، مساله مهم در حوزه سلامت و نظام بهداشت و درمان، عمر با کیفیت مردم است و هر چقدر این سهم در زندگی‌‌های روزمره بهتر باشد ما می‌توانیم هزینه‌‌های درمان را در حوزه سلامت کاهش دهیم.
سخنگوی وزارت بهداشت تصریح کرد: در دنیا برای به دست آوردن میزان هزینه یک سال عمر با کیفیت از روش‌های مختلفی استفاده می‌شود، هر چقدر سرانه سلامت کشور بیشتر باشد، سرمایه ‌گذاری در این حوزه بیشتر صورت می‌گیرد.
وی گفت: برای درمان بیماری‌‌های مختلف باید طول عمر با کیفیت مردم را مد نظر قرار دهیم و از دارو‌هایی استفاده کنیم که کم هزینه بوده و کیفیت زندگی و همچنین طول عمر را ارتقا می‌‌بخشد.


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب