دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
20 تير 1396 - 13:30

این موبایل بدون باتری کار می‌کند

محققان موفق به ساخت گوشی همراهی بدون باتری شدند که انرژی لازم برای کارکرد خود را از امواج رادیویی می‌گیرد.
کد خبر : 193953

به گزارش گروه علم و فناوری آنا به نقل از Telegraph، یکی از نقص‌های اجتناب‌ناپذیر زندگی امروزی، عمر کوتاه باتری‌هاست. دردسر از جایی شروع می‌شود که شارژر گوشی هوشمند رو به اتمام است، شارژر در دسترس نیست و دست کاربر در پوست گردو می‌ماند.


اما به نظر می‌رسد که دوره جنگ اضطراب بر سر شارژ باتری‌های وسایل الکترونیک در حال افول است. دانشمندان یک تلفن همراه بدون باتری ساختند که از طریق امواج رادیویی و صدای صاحب خود قدرت می‌گیرد.


نمونه اولیه از این دستگاه تنها قادر به برقراری و دریافت تماس است، فاقد صفحه‌نمایش لمسی است و توانایی اتصال داده ندارد اما در شرایط اضطراری می‌تواند حیاتی باشد.


این تلفن که توسط محققان دانشگاه واشنگتن تولید شده است، بین دو تا سه میکرووات انرژی مصرف می‌کند. هنگامی که این دستگاه در محدوده یک پایگاه استقراری فرستنده و گیرنده قرار می‌گیرد، امواج رادیویی اصلاح‌شده را جذب می‌کند تا انرژی لازم برای برقراری تماس‌ها را فراهم می‌کند.


همچنین این تلفن همراه می‌تواند از طریق ترکیبی از بازتاب سیگنال‌های رادیویی و پالس‌های الکترومغناطیسی، که توسط دیافراگم تلفن در هنگام صحبت کردن درون میکروفون آن تولید می‌شود، سیگنال‌هایی را به پایگاه منتقل کند.


این وسیله مجموعه‌ای از پالس‌های دیجیتالی را به یک گیرنده می‌فرستد، گیرنده آنها را به یک تماس اسکایپ رمزنویسی می‌کند که می‌تواند جایگزین هر شماره‌ای شود. این تلفن علاوه بر دارا بودن کلیدهای شماره صفر تا نه، کلید * و # هم دارد؛ همچنین دارای دو دکمه عملیاتی برای برقراری و قطع تماس است.


از آنجا که این وسیله قادر به تولید و دریافت سیگنال‌ها در یک زمان نیست، کاربر مجبور است در هنگام صحبت با گیرنده یک دکمه را نگه دارد و وقتی منتظر پاسخ است دکمه مذکور را رها کند؛ درست مانند کار کردن با واکی تاکی. بدون وجود قدرت کافی برای استفاده از اسپیکر، کاربر می‌تواند با استفاده از هدفون تماس‌ها را گوش کند.


این دستگاه جهشی بزرگ به سوی دستگاه‌های بدون باتری است. خبر بد این است که به نظر نمی‌رسد این موبایل بدون باتری در آینده نزدیک به بازار ارائه شود چراکه نمونه فعلی تنها در فاصله چند متری از یک پایگاه استقراری کار می‌کند.


اما دانشمندان می‌گویند اگر به جای استفاده از فرکانس‌هایف فعلی بتوانند از فرکانس‌های مجاز شبکه موبایل استفاده کنند، پیشرفت عظیمی در مشکل فاصله از پایگاه استقرار حاصل می‌شود. همچنین آنها یک میکروفون اختصاصی برای این وسیله طراحی کرده‌اند که می‌تواند سیگنال‌های الکترومغناطیسی تولید کند که این امر توان خروجی این دستگاه را بهبود می‌بخشد.


مترجم: هانا حیدری


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب