نرمافزاری برای چلاندن پردازنده
به گزارش گروه علم و فناوری آنا به نقل از MITNews، پردازشگرهای کامپیوترهای خانگی روش کار نسبتا قدیمی و ابتداییای دارند. آنها برای اینکه یک نرمافزار را در تحلیل دادهها یاری کنند، باید بخشی از حافظه مرکزی را اشغال کند و از آن برای توسعه دادهها و انجام محاسبات بهره بگیرند.
انتقال دادهها از محل ذخیره نرمافزار و سپس مدیریت حافظه اصلی کامپیوتر، هر دو وقتگیر و فرساینده هستند و انرژی زیادی مصرف میکنند. راهحلی که تا امروز برای غلبه بر این مشکل بهکار گرفته شده بود، استفاده از چندین هسته در پردازنده برای کارکردن همزمان بود.
اکنون CPU در گوشیهای موبایل تا هشت هسته، در لپتاپ تا 16 هسته و در کامپیوترهای رومیزی تا 32 هسته دارد و این هستهها میتوانند همزمان کار کنند اما هیچ کدام از این وسایل به مرزهای سرعت پردازش، حتی نزدیک هم نمیشوند؛ علت این مساله، محدودیت در استفاده از حافظه اصلی و محدودیت در منبع انرژی است.
پژوهشگران مرکز تحقیقات دانشگاه تکنولوژی ماساچوست، در یک پژوهش، نرمافزاری بهنام جنگا «Jenga» ساختند که به جای افزودن بر هستههای پردازنده، روش کار آنها را اصلاح میکند. این نرمافزار محل دقیق ذخیره دادهها در کامپیوتر را شناسایی میکند و برای اجرای نرمافزار، بدون اتلاف وقت به سراغ این دادهها میرود و با محاسبه زمان، بهترین و امنترین مسیری که دادهها را میتوان به حافظه خالی رساند انتخاب میکند.
از پیچیدگیهای فنی که بگذریم، جنگا در آزمونهای آزمایشگاهی موفق شده است کارآیی یک CPU چهار هستهای معمولی را 30 درصد افزایش دهد و مصرف انرژی در انواع پردازنده را تا 85 درصد کاهش دهد.
چنین توفیقی برای صنایع الکترونیک و آینده کامپیوترهای شخصی یک انقلاب محسوب میشود چون دیگر نیاز نیست هزینههای میلیوندلاری صرف پژوهش برای کوچک کردن پردازنده یا چپاندن چندین هسته در یک جای کوچک شود و در عوض این نرمافزار است که با چلاندن پردازنده و استفاده از توان موجود با راههای تازه، همه چیز را بهبود میبخشد.
مترجم: محمدرضا احمدینیا
انتهای پیام/