آیا کمیسیون امنیت ملی مجلس می تواند سرنوشت دیپلمات های ربوده شده ایرانی را از انزوا خارج کند؟
به گزارش گروه رسانه های دیگر خبرگزاری آنا از تسنیم، 35سال از ربوده شدن دیپلمات ربوده شده ایرانی در لبنان (احمد متوسلیان ،سیمحسن موسوی ،تقی رستگار مقدم و کاظم اخوان) سپری شده است ،با گذشت بیش از ده سال از آخرین جلسه خانواده ها با اعضای این کمیسیون در مجلس هفتم ،بررسی تحولات و همچنین رسیدگی به آخرین اخبار مرتبط با چهار دیپلمات ربوده شده ایران در لبنان در دستور کار کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی قرار گرفته است .متاسفانه دراداوار مجالس گذشته بررسی این موضوع بیشتر صوری و شکلی بوده ، اقدام عملی موثری که منجر به روشن شدن سرنوشت این عزیزان باشد صورت نگرفته و یا نتیجه اقدامات حداقل به خانواده های آنان اعلام نشده است. حال سوال اساسی این است که مجالس ادوار گذشته نخواسته اند و یا نتوانسته انداین پرونده را از محاق خارج نمایند؟ سوال بعدی این است که آیا مجلس دهم پس از 35سال عزم و اراده چنین کاری را دارد ؟ اگر چه نباید در مورد اقداماتی که قرار است، پس از این جلسه صورت گیرد پیشداوری کرد ، اما سوال مهم این است چرا مجالس ادوار گذشته در این خصوص موفق عمل نکرده اند ؟
موضوع بررسی سرنوشت دیپلمات های ربوده شده ایرانی در لبنان برای اولین بار در کمیسون سیاست خارجی مجلس چهارم بررسی شد، اما نتایج آن هیچگاه اعلام نشد ،سپس در مجلس ششم توسط آقای تاجرنیا نماینده محترم مردم مشهد در مجلس ششم وعضو کمیسون امنیت ملی و سیاست خارجی در در مورد علت روشن نشدن سرنوشت آنان از وزیر خارجه وقت آقای خررازی سوال شد و توسط هیات رئیسه مجلس نیز سوال اعلام وصول شد ،از جمله سوالات مطروحه از وزیر خارجه این بود:
الف - چرا پس از گذشت 20 سال از مفقود شدن 4 نفر از شهروندان جمهوری اسلامی در لبنان هنوز اطلاع دقیقی از سرنوشت آنان در دست نیست؟
ب - وزارت امور خارجه برای دفاع از حقوق شهروندان کشور تاکنون چه اقدامات عملی موثر برای مشخص شدن این مسئله انجام داده است؟
ج - چنانچه سرنوشت این عزیزان مشخص است، علت برخوردهای دو پهلو در طی سالیان اخیر آیا نوعی گروکشی به قیمت سرگردانی خانواده این عزیزان محسوب نمی شود.
در نهایت آقای خرازی وزیر خارجه حاضر به پاسخگویی سوال در صحن مجلس نشد ونماینده سوال کننده هم قانع شد که دیگر پیگیر پاسخ سوال خود نشود،در نتیجه سوال برای همیشه بی پاسخ ماند و همچنان پرونده در ابهام باقی گذاشته شد.
پس ازملا قات حضوری با جناب آقای حداد عادل ،رسیدگی به موضوع به کمیسیون امنیت ملی وسیاست خارجی ارجاع شد .در آذر ماه سال84 جلسه ای در کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس هفتم با حضور نمایندگان و خانواده های آنان برگزار شد که در آن بر تشکیل کمیته حقیقت یاب با مأموریت روشن کردن سوابق پرونده در زمان مسؤلان سابق آن تأکید شد. همچنین اعضای کمیسیون با اشاره به قصور در پیگیری سرنوشت 4دیپلمات، به رسیدگی این مسأله به عنوان یک مسأله ملی تاکید کردند و مقرر گردید جلسه بعدی با حضور وزیر امور خارجه، وزیر اطلاعات و نماینده شورای عالی امنیت ملی برگزار شود که آقای جلالی، مخبر کمیسیون امنیت و سیاست خارجی مجلس، هدف از برگزاری جلسه را دستیابی به یک جمع بندی کلی برای حرکتی هماهنگ جهت پیگیری سرنوشت 4دیپلمات اعلام کرد اما جلسه بعدی بدون حضور نمایندگان خانواده ها با وزرای مربوطه برگزار شد و نتیجه آن هیچ گاه اعلام نشد.
در ادامه طی مکاتبه با ریاست مجلس هفتم شورای اسلامی آقای حداد عادل تاکید کردیم، که یکی از مشکلات پرونده 4 دیپلمات ربوده شده ایرانی در لبنان در گذشته این بوده، که از سوی هیچ مرجعی بر آن نظارت نشده است.
دولتها آمده ا ند ورفته اند، اما هیچیک پاسخگو نبود ه اند، البته الزامی به پاسخگویی هم نداشتند، اینک نیز طرح موضوع در کمیسیون امنیت ملی وسیاست خارجی به تنهایی راهگشاه نمی باشد چرا که در مجالس ادوار گذشته نیز موضع مطرح شده ، اما هیچگا ه بطور مستمر پیگیری نشده و نتیجه ای در پی نداشته است. با نگاهی گذرا به عملکرد وزارت خارجه ناگزیر به پذیرش این واقعیت تلخ هستیم که را ه پیموده شده برای اعلام سرنوشت این عزیزان در مسیر حق ،اخلاق و انصاف نبوده است ،مگر دفاع از حقوق اتباع ایرانی در خارج از کشو ر از وظایف دولت ودر مجموع قوه مجریه و ظیفه وزارت خارجه نیست.
امید است که نمایندگان محترم عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی در مجلس دهم شورای اسلامی به موضوع شکلی و واکنشی همچون مجالس ادوار گذشته نگاه نکنند ، بلکه ماهیتی و بر اساس حقیقت یابی اقدام لازمرا انجام دهند متاسفنه علیرغم گذشت 35سال همچنان پیروی از حدس و گمانه زنی ادامه دارد و همین ما را از هدف اصلی برای روشن شدن حقیقت سرنوشت این عزیزان ، دور می کند .نمایندگان محترم مجلس توجه داشته باشند در شرایط موجود،مشکل اصلی، تعویق و تعلیق اعلام وضعیت و تعیین تکلیف این عزیزان است و هرگونه بحث در شرایط فعلی بدون حقیقت یابی در ارتباط با قطعیت زنده یا شهید بودن آنان، موضوعی انحرافی است که در 35 گذشته بارها تکرار شده است. مشکل لاینحل ،حقیقت یابی است که عده ای مانع آن هستند، امروز پس از 35سال، زنده بودن و یا شهادت این عزیزان نیست که ما را آزار می دهد ،بلکه زندگی در شرایط برزخی است، چرا که آن ها چه زنده باشند چه شهید، با آنچه بر آنان در این 35سال گذشته شهیدمحسوب می شوند.
حسن اخوان
برادر خبر نگار ربوده شده ایرانی در لبنان
انتهای پیام/