حضور فعال واحدهای تهرانغرب، قزوین و کاشان دانشگاه آزاد اسلامی در نخستین نمایشگاه بینالمللی بازیهای رایانهای
مصطفی سعیدی، خبرنگار گروه واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی آنا_ رویداد تجربی و بینالمللی صنعت بازیهای رایانهای Tehran Game Convention به اختصار TGC ، روز گذشته برای نخستین بار در ایران و با حضور بیش از هزار 500 ناشر و تولید کننده بازهای رایانهای معتبر از ایران و سایر کشورهای جهان آغاز به کار کرد و امروز در دومین روزکاری خود میزبان وزرای "ارتباطات و فناوری اطلاعات" و "فرهنگ و ارشاد اسلامی" بود.
دانشگاه آزاد اسلامی نیز به عنوان نهاد علمی معتبر و گسترده در کشور و فعال در حوزههای مختلف علمی و پژوهشی، چند سالی است بهطور ویژه به موضوع اقتصاد دانشبنیان و حمایت از طرحها و ایدههای دانشجویان ورود کرده، که ثمره آن راهاندازی هستهها و واحدهای فناور، مراکز رشد وتحقیقات، شرکتهای دانش بنیان، شهرکهای علم و فناوری و پارک علم و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی است.
عرضه نرمافزار و بازیهای رایانهای یکی دیگر از حوزههایی است که دانشجویان خلاق و صاحب ایده فراوانی در کشور دارد، که بسیاری از آنها دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی به عنوان بزرگترین دانشگاه حضوری جهان هستند.
دانشگاه آزاد اسلامی توانسته با حمایتهای مادی و معنوی خود ایدههای دانشجویان را تبدیل به محصول کند که ثمره اینکار در سه غرفه نمایشگاه بینالمللی بازیهای رایانهای از سوی واحدهای تهران غرب، قزوین و کاشان به نمایندگی از این دانشگاه به معرض نمایش گذاشته شد.
دکتر پروین داداندیش رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران غرب در گفتوگو با خبرنگار آنا اظهار کرد: واحد تهران غرب در این رویداد با ارائه ۶ بازی تولید شده از سوی کانون دانشجویی بازیهای رایانهای خود، شامل ۲بازی کامپیوتری به نامهای «مدافعان» و «illusion» و چهار بازی موبایلی به نامهای «الکترون جو»، «هفت سین جو»، «آزمایشگاه هیگن» و «دانشجو» در غرفه ۳۵ حضور یافته و محصولات خود را به نمایش گذاشته است.
مسئول غرفه واحد قزوین دیگر نماینده دانشگاه آزاد اسلامی هم به آنا گفت: واحد قزوین با عرضه و معرفی بازیهای جنگ کنکوری (ارائه شده در کافه بازار)، محافظ (درحال ساخت)، سانجو (ارائه شده در کافه بازار و قرار گرفته در بین بازیهای صفحه اول برای یک ماه)، 4 Wheelers (در حال ساخت)، Quiz Bombi (درحال ساخت) در رویداد بینالمللی صنعت بازیهای رایانهای حضور داشت.
به گفته وی تیمهای طراحی و تولید این بازیها اکنون در مرکز رشد و شتابدهنده (Syntech) واحد قزوین مستقر هستند.
مسئول غرفه دانشگاه آزاد اسلامی واحد کاشان هم درباره حضور در این نمایشگاه اظهار کرد: «واحد کاشان که از واحدهای پیشتاز در حوزه ارائه دروس بازیسازی رایانهای در قالب درسهای اختیاری و از اولین واحدهای ارائه دهند رشته کارشناسی مهندسی کامپیوتر نرمافزار گرایش سیستمهای نرمافزاری و بازیهای کامپیوتری است با معرفی بازیهای رایانهای و شتاب دهنده «فاتحان ثریا» واحد کاشان در این رویداد تجربی و بین المللی حضور یافت.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات صبح امروز در بازدید از غرفههای دانشگاه آزاد اسلامی در گفتوگو با خبرنگاران و در پاسخ به فرهیختگان درباره لزوم تقویت حوزه بازیسازی رایانهای اظهار کرد: کاری که در حوزه بازیهای رایانهای، پلتفرمها و اپلیکیشنها آغاز شده و همچنین فعالیتهایی که در حوزه خدمات الکرونیکی و رایانهای در حال انجام است، تحول جدیدی است که در دنیا بوجود آمده و اینکه دانشگاههای کشور فقط به موضوع آموزش میپردازند و مهارت لازم را به دانشجویان نمیآموزند، اشکالی است که به همه دانشگاههای کشور وارد است.
محمود واعظی ادامه داد: بسیاری از دانشگاههای مطرح جهان مانند استنفورد و دانشگاههای اروپایی همزمان با آموزش، مهارت هم میآموزند و در کنار فعالیتهای آموزشی، مراکز رشد هم فعال هستند. من در جلسهای دکتر نوریان را ملاقات کردم و ایشان به بنده گفتند که به دنبال راهاندازی مرکز رشد در حوزه بازیهای رایانهای در دانشگاه آزاد اسلامی هستند.
وی درباره حمایت از بازیسازان رایانهای گفت: ما همواره از بازیسازان رایانهای حمایت کردهایم و تاکنون 80 میلیارد تومان به فعالان بازیسازی رایانهای پرداخت کردهایم.
واعظی در پاسخ به این سوال که برای جلوگیری از خروج جوانان بااستعداد بازیسازی از کشور چه کارهایی باید انجام داد، اظهار کرد: هرچه در داخل کشور به شکوفایی استعداد جوانان کمک کنید و نیازهای فنی و اقتصادی آنان را تامین کنیم، هیچ جوانی کشور خود را رها نمیکند که همه باید در این حوزه کمک کند، دولت، دانشگاهها و بخش خصوصی به تنهایی نمیتوانند در حوزه موفق عمل کند و همه بخشها باید در این حوزه فعال عمل کنند تا به نتیجه مطلوب برسیم.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی هم در حاشیه بازدید از غرفههای دانشگاه آزاد اسلامی در جمع خبرنگاران اظهار کرد: حضور جدی در حوزه بازیهای رایانهای بر اساس نیاز کشور است و برای رفع این نیاز دو راه بیشتر نداریم، یک راه اینکه بازار را در اختیار شرکتهای خارجی قرار دهیم تا از این ظرفیت به نفع خودشان استفاده کنند یا اینکه از مراکز دانشگاهی، شرکتهای بازی سازی، جوانان و کسانیکه انگیزه فعالیت در این حوزه را دارند، حمایت کنیم که سیاست وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و بنیاد ملی بازیهای رایانهای حمایت از مراکز علمی و دانشگاهی است.
سیدرضا صالحی امیری ادامه داد: حسی که امروز در بازدید از نمایشگاه بازیهای رایانهای به من دست داد حس غرورآفرین بود چرا که شاید آن بودم که جوانان ما در سنین مختلف وارد این حوزه شدهاند و میتوان نماد اقتصاد مقاومتی و رقابت جدی جوانان ایرانی با شرکتهای بازی سازی خارجی را در این نمایشگاه دید.
وی درباره فعالیت دانشگاه آزاد اسلامی در حوزه بازیهای رایانهای گفت: واحد تهران غرب یک بازی درباره شهید مدافع حرم، سید مصطفی موسوی طراحی و تولید کرده که نشان از آن دارد فعالیت در حوزه بازیسازی یک کار فرهنگی و اقتصادی است و میتواند در کنار تولید و اشتغال، ارزشهای فرهنگی و ملی را در جامعه ترویج دهد.
عضو شورای فرهنگی و اجتماعی دانشگاه آزاد اسلامی افزود: جوانان انگیزه کافی برای فعالیت در این حوزه را دارند و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی هم وظیفه مستقیم و غیر مستقیم خود میداند که از فعالان بازیهای رایانهای حمایت مادی و معنوی کند چرا که معتقدیم جوانان ما میتوانند در رقابت با طرفهای خارجی حتی بازار دیگر کشورها را هم اشتغال کنند. انتظار ما این است که اصحاب رسانه بهویژه صداو سیما بازتاب بیشتری از این نمایشگاه و فعالیتهای حوزه بازیهای رایانهای داشته باشد.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی اظهار کرد: امروز در بازدیدی که از این نمایشگاه داشتم مسئول غرفه یکی از شرکتهای بازیسازی شهرستانی گفت که تاکنون از محل فعالیت این شرکت 150 میلیون دلار درآمد داشتهاند که این موضوع نشاندهنده آن است که جوانان ما قدرت رقابت با شرکتهای خارجی را دارند.
صالحی امیری در پاسخ به سوال خبرنگار روزنامه فرهیختگان که از او پرسید وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی چه حمایتهای مالی از طریق بنیاد ملی بازیهای رایانهای از فعالان این حوزه خواهد داشت، گفت: کمک مستقیمی که میتوانیم از سوی وزارت ارشاد و بنیاد ملی بازیهای رایانهای داشته باشیم محدود است چرا که فعالیت این وزارتخانه گسترده است و شامل حوزههای قرآنی، کتاب، مطبوعات و... میشود اما بنده اخیرا با مدیرعامل یکی از بانکهای معتبر دولتی جلسهای داشتم و در حال مذاکره با بانکهای دیگر هستیم تا بتوانیم با ارائه تسهیلات کمبهره از طرف بانکها از جوانان فعالان در عرصه بازیسازی حمایت کنیم.
وی اظهار امیدواری کرد که با انگیزه و خلاقیت جوانان و اراده وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی شاهد شکوفایی بیشتر استعدادها و رونق بازیسازی رایانهای ملی شویم.
مدیرعامل بنیاد ملی بازیهای رایانهای در حاشیه برگزاری این رویداد بین المللی در گفتوگو با آنا اظهار کرد: صنعت بازیهای رایانهای در ایران بیش از ۱۰ سال قدمت دارد و تا کنون صدها بازی جذاب در این حوزه تولید شده است اما با وجود این فعالیتها، دستاوردهای این حوزه آنطور که شایسته توانمندیهای بازیسازان ایرانی است، نبوده.
حسن کریمیقدوسی با بیان اینکه یکی از دلایل دیده نشدن این بازیها را میتوان نبود فرصت حضور و خودنمایی در بازارهای بینالمللی دانست، اظهار کرد: به این منظور بنیاد ملی بازیهای رایانهای که زیر نظر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی فعالیت می کند و وظیفه آن حمایت از جریان بازیسازی و ظرفیتهای این صنعت در کشور است، اقدام به برگزاری اولین رویداد تجربی و بینالمللی صنعت بازیهای رایانهای با هدف برقراری ارتباط میان فعالان صنعت بازیهای رایانهای در ایران با سرمایهگذاران و ناشران بینالمللی کرد.
به گفته وی، سخنرانان برجسته بینالمللی و داخلی در موضوع های فنی، طراحی، هنری، مدیریت و تولید، تجارت در این رویداد بینالمللی به ارائه مقالات و بیان تجریبات خود پرداختند.
انتهای پیام/