زهرگیری بیخطر عقربها با دستگاه جدید
به گزارش گروه علم و فناوری آنا به نقل از گیزمگ، زهر عقرب با وجود مهلک بودن، علاوه بر اینکه به عنوان پادزهر برای نیش این جانور مورد استفاده قرار میگیرد، کاربردهای دیگری هم دارد. از این زهر همچنین در تحقیقات روی مواد سرکوبکننده سیستم ایمنی، داروی ضد مالاریا و سرطان استفاده میشود.
محققان برای استفاده از زهر عقرب باید آن را از این حیوان جمعآوری کنند که کار خطرناکی است اما دانشمندان به تازگی دستگاهی برای جمع کردن زهر عقرب ابداع کردهاند که این کار را به راحتی انجام میدهد.
معمولا زهر عقرب را از طریق تحریک الکتریکی که توسط دست انجام میشود، یا با سوراخ کردن غده زهر جمعآوری میکنند. روش اول، محققان را در معرض خطر نیشزدگی عقرب و شوک الکتریکی قرار میدهد در حالی که روش دوم برای جانور خطرنام است.
محققان دستگاه قابل حملی به نام VES-4 ابداع کردهاند که برای استفاده در آزمایشگاه یا به صورت شخصی طراحی شده است. این دستگاه به طور همزمان قادر است زهر چهار عقرب را جمعآوری کند. برای این کار، عقربها را به ردیف کنار هم قرار میدهند و با گیره، آنها را ثابت نگه میدارند.
سپس از الکترودهای ساخته شده برای دادن شوک الکتریکی به عقرب استفاده میکنند که باعث ترشح قطرههای زهر میشود که آن را در ویال (ظرف محتوی دارو) جمع میکنند. محققان از میزان شوکهای مختلف برای گونههای مختلف عقرب استفاده میکنند.
بعد از اتمام زهرگیری، محققان عقرب را بدون آسیب رها میکنند. استفاده از یک کنترل از راه دور مادون قرمز به کاربران امکان میدهد که از فاصلهای تعیین شده دستگاه را کنترل کنند.
مترجم: ندا اظهری
انتهای پیام/