دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
12 تير 1396 - 17:01
سخنگوی وزارت بهداشت :

پاتولوژیست‌ها مشکلات خود را قانونی مطرح کنند

سخنگوی وزارت بهداشت با بیان این که پاتولوژیست‌ها می‌توانند مشکلات خود را از طریق مبادی قانونی و براساس مباحث کارشناسی مطرح کنند، گفت: دیوان عدالت اداری و هیات تطبیق مصوبات دولت با قوانین در مجلس برای رسیدگی به این مشکلات وجود دارد.
کد خبر : 192012

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا از وزارت بهداشت، ایرج حریرچی، قائم مقام و معاون کل وزارت بهداشت در سی و ششمین نشست خبری سخنگو با اصحاب رسانه درباره مسائل و مشکلات پاتولوژیست‌ها که در روزهای اخیر باعث اعتراضاتی از سوی این بخش از جامعه پزشکی شده است، گفت: یک مصوبه قانونی براساس آیین‌نامه‌های مرتبط ابلاغ شده که در حال اجرا است. البته برخی مخالفانی نیز داشته است اما مخالفان می‌توانند از طریق مبادی قانونی و براساس مسائل کار‌شناسی مشکلات خود را مطرح کنند.


حریرچی افزود: دیوان عدالت اداری و هیات تطبیق مصوبات دولت با قوانین در مجلس برای رسیدگی به این مشکلات وجود دارد. همچنین راه تغییر قانون نیز وجود دارد اما تا زمانی که این قانون مصوب شده باشد ساری و جاری است و باید اجرایی شود.


سخنگوی وزارت بهداشت همچنین با اشاره به اعلام رئیس هیات مرکزی نظارت بر انتخابات نظام پزشکی مبنی بر بروز تخلفاتی از جمله تبلیغات زودهنگام برخی کاندیدا‌ها و انتصاب نسبت‌هایی به گروه‌های رقیب در بین برخی نامزدهای این انتخابات گفت: هر گونه تخلفی طبق قانون از سوی هیات نظارت بر انتخابات نظام پزشکی رسیدگی می‌شود.


حریرچی با بیان اینکه وزارت بهداشت وظیفه برگزاری انتخابات نظام پزشکی را به عهده دارد، افزود: تیرماه امسال این انتخابات برای اولین بار به صورت الکترونیک برگزار می‌شود و جامعه پزشکی می‌توانند بدون نیاز به تردد از منزل در این انتخابات شرکت کنند.


حریرچی سازمان نظام پزشکی را قدیمی‌ترین و بزرگ‌ترین سازمان صنفی کشور دانست و افزود: تقویت و استحکام سازمان نظام پزشکی نه تنها درخواست جامعه پزشکی است بلکه خواست وزارت بهداشت نیز هست، البته در دوره‌های گذشته مشارکت جامعه پزشکی در این انتخابات بالا نبوده و به خصوص در شهرهای بزرگ مانند تهران مشارکت حدود ۱۲ درصدی را شاهد بوده‌ایم در حالی که در انتخابات سیاسی مشارکت ۶۰ تا ۷۰ درصدی مردم را در انتخابات مختلف از جمله انتخابات ریاست جمهوری شاهد هستیم.


وی گفت: انتظار از جامعه پزشکی برای مشارکت در این انتخابات بالاست و یکی از اقدامات وزارت بهداشت تلاش برای مشارکت حداکثری جامعه پزشکی در این انتخابات است که برگزاری الکترونیک این انتخابات در همین راستاست.


قائم مقام وزیر بهداشت افزود: در دوره گذشته سازمان نظام پزشکی، رئیس دولت قبل از امضای حکم رئیس کل این سازمان امتناع کرد و به همین علت ارکان این سازمان با تاخیر تشکیل شد و البته در سال‌های گذشته برگزاری این انتخابات قبل از انتخابات ریاست جمهوری معنای سیاسی پیدا کرده بود و به نوعی نشان دهنده گرایش مردم در انتخابات ریاست جمهوری تلقی می‌شد به همین علت زمان برگزاری این انتخابات به بعد از انتخابات ریاست جمهوری تغییر کرد تا این شائبه و حساسیت‌های سیاسی غیر ضروری بر طرف شود.


حریرچی افزود: در این دوره از انتخابات نظام پزشکی تعدادی از افراد شاخص جامعه پزشکی نامزد شده‌اند و پیش بینی ما این است که انتخابات پرشور و با مشارکت بالایی خواهیم داشت.


احداث شهرک‌های سلامت با مجوز وزارت بهداشت


سخنگوی وزارت بهداشت درباره ساخت شهرک‌های سلامت گفت: هم اکنون در توسعه بخش‌های بهداشتی و درمانی باید تولید مقرون به صرفه را مورد توجه قرار داد.


وی افزود: باید توجه کرد که اخیرا دنیا به سمت ساخت بیمارستان‌های مگاهاسپیتال رفته است، یعنی بیمارستان‌هایی که شبیه به مجتمع ساخته می‌شوند و به طور کلی ۱۸۰۰ تا ۲۵۰۰ تخت دارد که این تخت‌ها در پنج یا شش بلوک مستقر شده‌اند. همچنین درمانگاه‌های این بیمارستان‌ها در مناطق مختلف شهر قرار گرفته تا دسترسی راحت‌تر باشد. ما نیز در کشور به سمت ساخت این نوع بیمارستان‌ها حرکت می‌کنیم.


حریرچی ادامه داد: شهرک‌های سلامت هم در همین راستا هستند. البته فعلا سیاست ما این است که بیمارستان‌های مگا را با کمک مشارکت بخش غیردولتی بسازیم که بعضا مجوزهای آن داده شده است. در عین حال ساخت شهرک سلامت با بخش خصوصی است که مجوز‌هایش را وزارت بهداشت می‌دهد.


تمهیدات وزارت بهداشت برای گرمازدگی در استان‌های جنوبی


وی در پاسخ به پرسش یکی از خبرنگاران درباره تمهیدات وزارت بهداشت برای گرمازدگی در استان‌های جنوبی با توجه به گرمای کم سابقه گفت: مسئولیت رسیدگی به گرما و تبعات آن با وزارت بهداشت نیست اما گرمای امسال نیز موضوعی بی‌سابقه و کم سابقه نیست و در سال‌های گذشته نیز دمای بالای ۵۰ درجه را داشته‌ایم و سازمان متولی این موضوع نیز گرمای بی‌سابقه را که در برخی رسانه‌ها مطرح شده است، تایید نکردند، بنابراین موضوعی جدید و غیر قابل پیش بینی نیست.


قائم مقام وزیربهداشت گفت: البته موضوع گرما در مناطق جنوبی به خصوص اکنون که با موضوع گرد و غبار همراه شده است، اهمیت دارد و وزارت بهداشت از دو جهت به این موضوع توجه کرده است، یکی پیشگیری از بروز بیماری و آسیب به مردم که از طریق آموزش عمومی درباره محدود شدن ساعات تردد در خارج از منزل، مصرف آب مناسب و محدودیت‌هایی برای سازمان‌ها و مدارس دنبال می‌شود و جنبه دیگر آن آمادگی برای خدمات رسانی به افراد آسیب دیده است.


وی افزود: امکانات و آمادگی لازم برای پذیرش و درمان افراد آسیب دیده از گرما فراهم شده است و در صورت قطع آب یا برق نیز تمهیداتی اندیشیده شده است که خدمات درمانی مختل نشود.


حریرچی گفت: میزان مراجعات مردم به علت گرمازدگی در تابستان نسبت به بهار و فروردین همیشه بیشتر است اما نسبت به ماه‌های مشابه سال‌های گذشته افزایش معنا داری نداریم.


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب