خورشید توفانهایش را به سمت زمین عطسه میکند
به گزارش گروه علم و فناوری آنا به نقل از ScienceAlert، خورشید همواره در حال پرتاب فورانهای شدیدی است که میتوانند تمام فناوریهایی که روی زمین ساختهایم را به یکباره از بین ببرند. تحقیقات جدید دانشمندان نشان میدهد که پیشبینی این انفجارها بسیار سختتر از آن چیزی است که تاکنون فکر میکردند.
این فورانهای ابر مانند تاثیرات شدیدی نیز روی بادهای خورشیدی دارند و محققان را مجبور کرده است که وضعیت هوای فضایی خورشیدی را بازسازی کنند.
متیو اونز (Mathew Owens)، یکی از اعضای تیم تحقیقاتی میگوید: «تاکنون فرض میشد فورانهای کرونالی مثل حباب در فضا منتشر میشوند و حرکت میکنند اما تحقیقات نشان میدهد که این فورانها بیشتر شبیه به ابری از غبارند که خورشید به سمت زمین عطسه میکند و از ذرات پلاسمایی تشکیل شدهاند که هر کدام به روش خود عمل میکنند.
فورانهای خورشیدی یا جرمهای خروجی از تاج خورشیدی با سرعت 2000 کیلومتر در ثانیه در فضا حرکت میکنند و ترکیبی از گدازههای مغناطیسی و گاز بارداری هستند که از نقاط فعال سطح خورشید فوران میکنند. این فورانها یک تا سه روزه به زمین میرسند و حتی در دورههای اوج فعالیتهای خورشیدی، تعداد آنها بیشتر میشود و هر چند ساعت یک بار به زمین میرسند.
این فورانها هستند که شرایط فضا را تغییر میدهند و عامل ایجاد توفانهای مغناطیسی هستند که این توفانها به راحتی میتوانند شبکههای برق و شبکههای ارتباطاتی ما را نابود کنند و فضانوردان را در معرض تشعشعات مضر قرار دهد و در نهایت منجر به بروز سرطان در آنها شود.
مطالعات پیشین همین گروه تحقیقاتی از این هم وحشتناکتر بود و آنها پیشبینی کرده بودند که فعالیت مغناطیسی خورشید در اواسط قرن حاضر، آسیب جدی به زمین وارد خواهد کرد.
با وجودی که این فورانها مداوم هستند، دانشمندان هنوز قادر به پیشبینی آنها نیستند و حتی در مورد چگونگی وقوع آنها هم اطلاعات دقیقی در دست ندارند زیرا این فورانها برخلاف انتظار، هر چقدر به زمین نزدیکتر میشوند، آشفتهتر و غیرقابل پیشبینیتر میشوند.
مترجم: نسترن صائبی
انتهای پیام/