پرینترها پل بتنی میسازند
به گزارش گروه علم وفناوری آنا به نقل از Engaget، استفاده از مواد و سازههایی که با پرینترهای سهبعدی پرینت گرفته شدهاند دیگر حد و مرزی ندارد. بازیچهای که روزی برای ساخت شیرینی و پلاستیک طراحی شده بود، امروز قطعات هواپیماهای بوئینگ 787 را میسازد و در آخرین خبر، به لطف دانشگاه آیندهون هلند میتوان با سازههای پرینتشده پل بنتی ساخت.
ساخت قطعات بتن مسلح با استفاده از پرینتر، قبلا در سنگاپور انجام شده بود و عکس بالا متعلق به آن آزمایش است اما عکس پایین محصول دانشگاه آیندهون است که اگرچه اولین تلاش نیست اما نخستین نتیجه عملیاتی محسوب میشود.
جالب اینجاست که پیش از این پلی با استفاده از قطعات پرینت گرفته شده نیز ساخته شده است اما این نخستین بار است که پل بتنی با استفاده از پرینتر ساخته میشود. بنابر اعلام، کار پرینت گرفتن قطعات بتن مسلح آغاز شده و عملیات ساخت خود پل نیز از سپتامبر (مرداد 96) کلید میخورد.
در آزمایشهای نخستین، پلی با مقیاس یک دوم با این قطعات ساخته شد که توان تحمل دو تن بار را داشت. اگرچه این نوع پل پرینت شده با بتن مسلح، هنوز قابلیت تردد خودرو را ندارد اما مزایای آن کم نیستند.
از آنجایی که تولید سیمان موجب تولید دیاکسید کربن میشود و پرینت قطعات بتنی از مصرف سیمان بهشدت میکاهد، این روش از تولید گازهای گلخانهای میکاهد.
پرینت گرفتن قطعات بتن مسلح بسیار ساده و سریعتر از قالبگیری سیمان و میلگرد در قالبهاست و در برخی موارد نیز اصولا نمیتوان شکلهایی را با قالب درست کرد. از سوی دیگر، استفاده از قطعات پرینتی موجب میشود که کار رنگآمیزی کابلهای فولادی نگهدارنده پل همزمان با بخشهای بتنی انجام شود و در نیرو هزینه کار صرفهجویی میشود.
در صورتی که این شیوه پلسازی قابل تعمیم به سازهةای بزرگتر و مقاومتر باشد، انقلابی در راهسازی و ساختمان روی خواهد داد.
مترجم: محمدرضا احمدینیا
انتهای پیام/