احتمال حمله بیولوژیکی ویروس کرونا و لزوم توجه به تهدیدهای زیستی
به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری آنا، دکتر علیرضا عباسی؛ مقایسه ژنوم ویروس عامل مولد کرونا(Corona) نشان میدهد این ویروس، مشابهت ژنتیکی بسیار زیادی با ویروسی دارد که در سال ۲۰۰۳ در کشور چین بیماری سارس(SARS) را ایجاد کرد.
ویروس سارس اولین بار از طریق گربه وحشی به چینی ها منتقل شد. همچنین ویروس کرونا شباهت ژنتیکی بسیار زیادی با ویروسی دارد که سال ۲۰۱۲ در کشور عربستان سعودی بیماری مرس(MERS) را ایجاد کرد.
ویروس عامل مرس اولین بار در عربستان سعودی از طریق شتر به سعودی ها انتقال پیدا کرد و از آنجا به سایر کشورها و مناطق جهان منتقل شد.
در سال ۲۰۱۹ نوع تغییر ژنتیکی یافته این ویروس، که کوئید ۱۹(COVID-19) نام گرفت و ژنوم آن بسیار شبیه به ژنوم ویروس عامل بیماری سارس و بیماری مرس است، بیماری کرونا را در شهر ووهان چین ایجاد کرد، که از آنجا به بسیاری کشور جهان از جمله ایران منتشر شد.
میزان مرگ و میر در این نوع بیماری با بیماریهای ویروسی مشابه، تفاوت معنی داری را نشان نمیدهد هرچند که میزان شیوع آن بیشتر است، اما برخی کشورها از آن به عنوان یک عامل روانی برای پیشبرد اهداف خود استفاده میکنند به گونهای که در روزهایی که جنگ اقتصادی بین آمریکا و چین در جریان است این ویروس، که معادل آنفولانزایی است که در آمریکا چندین برابر ویروس کرونا قربانی گرفته و میگیرد، حدود ۷۰۰ میلیارد دلار خسارت به اقتصاد چین وارد می کند.
این موضوع زمینه روانی را برای مردمان سایر کشورها نیز فراهم میکند و این در حالی است که هر روز بر شائبهای حمله بیولوژیکی بودن ویروس کوئید۱۹ و شیوع آن افزوده میشود.
لذا باتوجه به مسائل بیان شده تاکید میشود با رعایت اصول بهداشتی و توجه به اینکه تنها ۲ درصد از مبتلایان به این ویروس متاسفانه دچار مرگ میشوند، که آن ها هم بعضاً افراد مسن و کسانی هستند که سابقه یک بیماری زمینهای قبلی را دارند، علاوه بر رعایت کامل نکات بهداشتی و همراهی و همکاری کامل با کادر خدوم بهداشت و درمان کشور، به جنبههای روانی و امنیتی این موضوع هم بایستی توجه ویژهای داشت.
باید توجه داشت که دشمن یک جنگ همه جانبه را شروع کرده است و این موضوع یک دفاع همه جانبه را طلب میکند، یکی از انواع دفاعهای همه جانبه، آگاه سازی مردم شریف از نقشههای شوم دشمنان است. از جمله نقشههای شوم دشمن در این زمینه نامعتبر و ناکارامد نشان دادن نظام سلامت کشور، ایجاد رعب و وحشت در بین مردم و هراس انداختن در دل کادر درمانی کشور است که باید به آن توجه جدی شود.
در پایان ذکر این نکته ضروری است که با توجه به مشکل پیش آمده در مورد کرونا، مسئولان کشور باید تهدیدهای زیستی و سرقتهای ژنتیکی و تبعات حاصل از آن را جدیتر بگیرند و برای حفظ، نگهداری و صیانت از ذخایر ژنتیکی( انسانی، حیوانی، گیاهی و... ) کشور و مقابله با تهدیدات زیستی آینده برنامه ریزی جدی داشته باشند، زیرا جمع آوری و دستیابی به اطلاعات ژنتیکی انسانی، گیاهی و حیوانی کشور توسط دشمنان خطر سوء استفاده از این اطلاعات و ضربه زدن به کشور را در پی دارد.
با توکل به حضرت حق، دانش متخصصان دلسوز و کادر درمانی ماهر و خدوم کشور و همراهی و همکاری مردم عزیز بر این نقشه شوم و منحوس دشمن نیز فائق خواهیم آمد و با عمل به دستورات و راهنماییهای فرماندهان عرصه سلامت، در جنگ بیولوژیک تحمیلی هم مقتدرانه پیروز خواهیم شد.
*دانشیار بیوتکنولوژی و عضو هیئت علمی دانشگاه تهران
انتهای پیام/4082/
انتهای پیام/