دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
در مقاله عضو هیات علمی واحد کرمان

مفاهیم ارائه شده با موضوع اقتصاد مقاومتی نقد و تحلیل شد

مدیر گروه دوره دکتری اقتصاد دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرمان در مقاله‌ای به نقد و تحلیل مفاهیم ارائه شده درباره موضوع اقتصاد مقاومتی و اقدامات انجام شده در استان کرمان پرداخته است.
کد خبر : 188791

به گزارش گروه رسانه‌های دیگر آنا از ایرنا در این مقاله آمده است: اوایل سال گذشته پس از نام گذاری حکیمانه مقام معظم رهبری و تاکید به اقدام و عمل در اقتصاد مقاومتی، 4 فروردین ماه 1395 در استان کرمان با حضور مهندس اسحاق جهانگیری در اولین نشست شورای اداری استان و جمعی از صاحب نظران و فعالان اقتصادی استان شاکله اصلی ستاد اقتصاد مقاومتی در استان کرمان با همت مهندس رزم حسینی استاندار ایجاد و سپس در اولین نشست، اوایل اردیبهشت سال گذشته به طور رسمی اولین ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی استان با توجه به پایلوت بودن این استان و اهمیت آن تشکیل شد.


شاید تاکید جناب رزم حسینی در آن نشست به سه محور مهم جرقه های اولیه این تحول بزرگ در استان کرمان بعد از گذشت بیش از یک سال را رقم زده است. تاکید استاندار در اولین نشست رسمی فرماندهی اقتصاد مقاومتی استان کرمان بر مبنای این سه محور مهم بوده است.



  1. باید استان کرمان در زمینه اقتصاد مقاومتی الگو باشد

  2. توجه به خلاقیت و ابتکار در کارها و کارهای بسیار ساده که می تواند دستاوردهای بزرگ همراه داشته باشد و نباید همیشه منتظر باشیم تا دیگران برای ما نسخه بپیچند. (منظور نظام فرسوده اداری در کشور است)

  3. تاکید به اهمیت و نقش مبانی نظری و الگوسازی و شاخص سازی در زمینه اقتصاد مقاومتی.


خوشبختانه امروز شاهد به بار نشستن هر سه این توصیه های مهم استاندار جهادی و با کفایت استان کرمان هستیم که در ذیل به طور مختصر به آنها می پردازم. ولی این مقدمه ای می تواند باشد برای شروع یک کار علمی که قطعا نیازمند مطالعات بیشتر در زمینه کارهای انجام داده شده در استان کرمان است.


اولا هر تحلیلی یا تبیینی یا بحثی از اقتصاد مقاومتی اگر دارای ویژگی های ذیل نباشد مطمئنا آن تحلیل یا بحث سطحی و روبنایی خواهد بود و بهتر است مطرح نشود. ابتدا باید مبتنی به یک پایه نظری و تئوری و روش شناسی علمی باشد ثانیا باید در چارچوب واقعیت های اقتصاد ایران و دور از هر گونه گرایش سیاسی و تعصبات و توهمات غیر واقعی باشد( که همیشه در بیانات استاندار این دو ویژگی دیده می شود). متاسفانه تحلیل هایی که اغلب از اقتصاد مقاومتی ارائه می شود یک دید سطحی و فیزیکی و کوتاه مدت و بر اساس دیدگاه کلان استوار است.


در این راستا به عنوان عضو کوچکی از ستاد اقتصاد مقاومتی استان کرمان که شاهد تلاش های مجدانه استاندار بوده و با مطالعاتی که در مفهوم اقتصاد مقاومتی داشته ام می توان نشان داد که در استان کرمان بر پایه سه اصل ذیل می توان شاهد موفقیت اقدام و عمل در حوزه اقتصاد مقاومتی باشیم:



  1. مدیریت بهینه منابع

  2. تاکید به حوزه های خرد و رفتار های عقلایی و سبک زندگی- (دانش اقتصادی مردم(


که آقای رزم حسینی فکر کنم بعد از مقام معظم رهبری دومین فردی باشند که در ایران به مساله هزینه کرد و سبک زندگی خانوارها توجه می کنند.



  • حوزه های نظریه پردازی و تولید علم


تاکید با این اصول می تواند در مجموعه سیاست های ساختاری در درمان اقتصاد ایران مورد استفاده قرار گیرد که در استان کرمان استاندار به انها پایبند است و این همان الگو بودن و توجه به مبانی نظری است ( یعنی توصیه اول و سوم جناب اقای رزم حسینی


ثانیا در خصوص توصیه دوم استاندار می توان به تقسیم بندی استان به مناطق هشتگانه اشاره کرد که بر اساس تدوین برنامه های کارشناسی شده و جهت دهی سرمایه گذاری در بخش های که در آن مناطق اقتصادی هستند و کارشناسی ظرفیت های اقتصادی و ایجاد ارزش افزوده در این مناطق که اثرات غیر مستقیمی در ریشه کنی بیسوادی و از بین بردن فقر معیشتی و فقرمطلق در این مناطق به همراه داشته بحق می توان از ابتکارات و نوآوری های قابل استفاده در سایر استانها قلمداد شود. که این موضوع به طور یقین پیاده سازی اصل 44 قانون اساسی است که هنوز در کشور معطل مانده است.


انتهای پیام/

ارسال نظر
هلدینگ شایسته