چینیها پیامرسان کوانتومی راهدور ساختند
به گزارش گروه علم و فناوری آنا به نقل از Wired، ایده استفاده از فوتونهای نور برای انتقال پیام چندین سال است که شکل گرفته اما مشکل اینجاست که وقتی فوتونهای کوانتومی نور را رمزگزاری میکنیم، بستههای رمزی حتی با فیبر نوری هم نمیتوانند مسافتی بیش از 200 کیلومتر را طی کنند و پس از آن از بین میروند.
پژوهشگران چینی اخیرا موفق شدند با استفاده از ماهواره آزمایشهای کوانتومی 100 میلیون دلاری خود که سال گذشته در مدار قرار گرفت، پیامی را در قالب بستههای کوانتومی نور به فاصله 1200 کیلومتری منتقل کنند.
در این روش آنها از ماهوارهای که مجهز به یک لیزر، آینههای بازتاب دهنده و کریستال مخصوصی برای رمزگذاری است بهره گرفتند تا پیام را به فضا و سپس به پایگاههای زمین که 1200 کیلومتر از یکدیگر فاصله دارند بفرستند.
آنها در این تکنیک از ماهوارهای استفاده کردهاند که کریستال رمزگذاری آن میتواند 6 میلیون جفت فوتون را در هر لحظه رمزگذاری کند اما پایگاههای زمینی اکنون توانایی رمزگشایی از یک جفت فوتون در هر ثانیه را دارند و این مشکلی پیچیده فراروی آنها قرار داده است.
امنیت این سیستم هم به این شکل است که اگر در مسیر انتقال پیام، کسی قصد شنود یا رمزگشایی از پیام را داشته باشد، براساس قوانین فیزیک کوانتومی، رمزها تغییر شکل میدهند و کلید بهدست آمده بیاستفاده میشود. اگرچه این روش هنوز راه درازی تا تبدیل شدن به یک نسل تازه از ارتباطات رمزگذاری شده را در پیش دارد اما گام و امیدی نو برای استفاده از بستههای رمزگذاریشده نوری ایجاد کرده که شاید نیاز ما به سیم را برای همیشه از بین ببرد.
مترجم: محمدرضا احمدینیا
انتهای پیام/