دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
27 خرداد 1396 - 08:56

فراخوان میلیون دلاری آمریکا برای جنگ ابرکامپیوترها

دولت ایالات متحده آمریکا یک سرمایه میلیون دلاری را در اختیار شش غول کامپیوتری گذاشته است تا ابرکامپیوتری بی‌نظیر بسازند.
کد خبر : 187898

به گزارش گروه علم و فناوری آنا به‌ نقل از The Verge، ساخت ابرکامپیوترهایی که بتوانند به توانمندی مغز انسان نزدیک شوند و سرعت تحلیل داده‌های ما را افزایش دهند، نبردی‌ است که هنوز برنده‌ای نداشته است. طی دو سال گذشته شرق آسیا مهد کامپیوترهای قدرتمندی شده است که توان پردازش و سرعت عمل آنها شگفت‌انگیز است و در این بین اکنون این کشور چین است که صاحب قدرتمندترین و سریع‌ترین ابرکامپیوتر جهان به‌ شمار می‌رود.


پروژه ساخت «کامپیوتر مافوق قدرتمند» متعلق به دولت آمریکاست. دولت ایالات متحده دیروز در وب‌سایت خود اعلام کرد که بودجه‌ای 258 میلیون دلاری را در اختیار شش شرکت بزرگ فعال در حوزه ابرکامپیوترها گذاشته تا قبل از چین و هرکشور دیگری یک ماشین با توانایی تحلیل مغز انسان و سرعت بالا و حجم کم بسازند. شرکت‌های هیولت‌پاکارد (Hp سابق)، AMD، کری، IBM، اینتل و ان‌ویدیا، غول‌های بخش خصوصی هستند که در این فراخوان مخاطب بودجه دولت آمریکا قرار گرفته‌اند.


بنابر اعلام، هیچ کدام از این شرکت‌ها وابستگی دولتی ندارند و به‌طور کامل به بخش خصوصی متکی هستند اما در این پروژه در صورتی بودجه دریافت می‌کنند که خود حداقل 40 درصد از بودجه موردنیاز کار را تأمین کرده باشند. برآوردها نشان می‌دهد که سهم بخش خصوصی در این پروژه، 430 میلیون دلار خواهد بود که به‌ همراه بودجه دولت آمریکا رقمی نزدیک به 700 میلیون دلار را تشکیل می‌دهد.


هدف این پروژه این است که تا سال 2021 کامپیوتری بسازد که توانایی پردازش یک میلیارد میلیارد داده در لحظه را داشته باشد و به توانایی مغز انسان نزدیک شود.


این بودجه شامل تمامی بخش‌های کار از سخت‌افزار و نرم‌افزار و اپلیکیشن گرفته تا ایده‌هایی برای ذخیره اطلاعات می‌شود. شرکت HP در این بین مسئول ساخت مرکز حافظه‌ای مبتنی بر مرکز حافظه پیشرفته خود است. این مرکز حافظه توانایی جایگزین کردن «مزرعه حافظه» با یک کامپیوتر به اندازه یخچال فریزر معمولی را دارد. چین به‌ عنوان اصلی‌ترین رقیب این پروژه، قبلا اعلام کرده بود که تا سال 2020 از ابرکامپیوتر مافوق قدرتمند خود رونمایی و بهره‌برداری خواهد کرد.


مترجم: محمدرضا احمدی‌نیا


انتهای پیام/

ارسال نظر
هلدینگ شایسته