دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
21 خرداد 1396 - 15:36
تحلیلگر مسائل جریان‌های تکفیری

داعش بعد از سوریه به افغانستان می‌رود/ افزایش فعالیت داعش نشان‌دهنده مرگ آن‌هاست

محمد ابراهیم‌نژاد، تحلیلگر مسائل جریان‌های تکفیری گفت داعش دوران افول خود را می‌گذراند و سیاست ایجاد رعب و وحشت را در پیش گرفته است تا به هر وسیله‌ای در جهان ادامه حیات دهد و تفکر افراطی‌اش باقی بماند.
کد خبر : 186394

به گزارش خبرنگار گروه بین‌الملل خبرگزاری آنا، گروه داعش که شکست‌های متوالی را در عراق و سوریه متحمل شده، به‌تازگی فعالیت‌های تروریستی خود را در منطقه گسترده‌تر کرده است تا شاید بتواند در این میان با غلبه بر فضای روانی موجود که علیه این تفکر افراطی‌ است، تا اندازه‌ای خود را احیا کند.


پنج نفر از عناصر این گروه تروریستی هفته گذشته به مجلس و حرم امام خمینی (ره) حمله کردند و باعث شهادت و جراحت تعدادی از هموطنانمان شدند. هنوز مدتی از این حمله نگذشته بود که از عراق و شهر کربلا خبر رسید که یکی از عناصر انتحاری داعش حمله دیگری را ترتیب داده است. این حملات، نشان از تشدید فعالیت های تروریستی این گروه دارد.


محمد ابراهیم نژاد، تحلیل مسائل مربوط به گروه‌های تکفیری در توضیح تشدید این فعالیت‌ها می‌گوید: «داعش از سال 2015 به بعد، به ویژه در سال 2016 دوران افول خود را می‌گذراند و تاکنون بسیاری از نیروها، رهبران و موقعیت جغرافیایی خود را در عراق و سوریه از دست داده است. طبعا، وقتی داعش با این موقعیت مواجه شد برای اینکه بتواند تفکر خود را باقی نگه دارد چند سیاست را در پیش گرفت که یکی از مهم‌ترین این سیاست‌ها ایجاد رعب و وحشت در دل مردم بود.»


وی با بیان پیشینه چنین تفکری افزود: «قبل از کشته شدن ابو محمد عدنانی سخنگوی داعش، او به هواداران داعش در سراسر دنیا دستور داد تا در هر جایی از جهان که هستند اقداماتی را در راستای ایجاد رعب و وحشت انجام دهند، ازجمله اینکه چاقو به دست بگیرند و با هر ابزاری که می‌توانند اقدام به کشتن مردم کنند. آن‌ها این عملیات را گرگ‌های تنها نام گذاشتند و هدفشان این بود که بتوانند خود را سر پا نگه دارند و باعث ترویج تفکر افراط‌گرایی شوند.»


ابراهیم نژاد تاکید کرد اینگونه عملیات‌ها «کور» بود و «بدون هدف خاصی» انجام می‌شد و افرادی که مامور به انجام آن بودند تنها قصد داشتند مردم را از وجود خود بترسانند.


این تحلیلگر امور جریان‌های تکفیری درباره اینکه آینده این جریان‌ها چگونه است و چگونه می‌توان فعالیت‌هایشان را متوقف کرد، گفت: «جریان‌های شبه‌نظامی جریان‌هایی هستند که وجودشان در گرو حمایت دولت‌ها است و تنها با حمایت‌های لجستیک آن‌ها است که می‌توانند به فعالیت‌های خود ادامه دهند. در حال حاضر اسنادی وجود دارد که نشان می‌دهند ترکیه، اردن، عربستان و آمریکا بیشترین حمایت و همکاری را با داعش چه از لحاظ نظامی، چه اطلاعاتی و چه لجستیک انجام می‌دهند. بنابراین، با قطع اینگونه حمایت‌ها است که می‌توان خشکیده شدن ریشه داعش را انتظار داشت.»


وی افزود: «در حال حاضر آمریکا در منطقه از داعش حمایت می‌کند و از لحاظ اطلاعاتی با آن‌ها همکاری دارد. عمده دلیل این حمایت این است که آمریکا درصدد بهره‌برداری از نفت و انرژی عراق است و داعش می‌تواند این کار را برای آن‌ها انجام دهد. دلیل دوم نیز تضعیف جریان مقاومت در منطقه است.»


ابراهیم نژاد در پاسخ به سوالی درباره میزان احتمال نفوذ داعش در کشورهای دیگر از جمله عربستان تصریح کرد: «احتمال حضور داعش در عربستان بسیار بعید است. در حال حاضر سه احتمال عمده درباره تمرکز داعش در دیگر مناطق به جز عراق و سوریه وجود دارد که عبارتند از؛ آسیای میانه با محوریت افغانستان، جنوب‌شرقی آسیا ازجمله فیلیپین و مالزی و نیز شمال آفریقا.»


وی افزود: «تاکنون فعالیت عمده‌ای از داعش در عربستان مشاهده نشده است. آن‌ها قصد داشتند در بحبوحه جنگ یمن به عربستان نفوذ کنند که در این هدف خود ناکام مانده‌اند.»


این تحلیلگر امور جریان‌های تکفیری گفت: «در حال حاضر بیشترین احتمال حضور داعش در افغانستان است. بعد از آنکه داعش نتوانست در سرت لیبی برای خود پایگاه پیدا کند و در این منطقه سرکوب شد و از سوی دیگر به‌دنبال افزایش همکاری‌ها میان کشورهای شمال آفریقا ازجمله در لیبی، حضور داعش در این مناطق کمرنگ شده است.»


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب