کشف سیارهای که از همه ستارهها داغتر است
به گزارش گروه علم و فناوری آنا به نقل از ScienceDaily، دمای سطح این سیاره بیش از 4000 درجه سانتیگراد است و تقریبا به داغی خورشید ماست. دانشمندان میگویند که دلیل داغی این سیاره با نام KELT-9b، ستاره داغی است که این سیاره به دور آن میگردد. در واقع، این سیاره ظرف فقط دو روز یک بار حول ستاره میگردد.
به گفته دانشمندان، نزدیکی این سیاره به ستاره داغ، احتمالا به معنی عمر کوتاه سیاره خواهد بود چون گازهای اتمسفر آن تحتالشعاع پرتوهای ستاره هستند و به فضا فرار میکنند. دانشمندان میگویند این سیاره احتمالا مثل یک دنبالهدار به نظر میرسد که خود یک پدیده عجیب است.
پروفسور اسکات گادی، از دانشگاه ایالتی اوهایو، گفت: «شاید باورتان نشود که ما این سیاره را سال ۲۰۱۴ کشف کردیم و این همه وقت گرفت تا بالاخره خود را قانع کنیم که این جرم آسمانی واقعا عجیب و غیرعادی سیارهای است که دور یک ستاره می گردد».
وی افزود: «ما خیلی خوب میدانیم که ابعاد و جرم این سیاره چقدر است؛ جرم آن حدود سه برابر مشتری و قطر آن دو برابر مشتری است. ما مشخصههای ستاره مرکزی را نسبتا خوب میشناسیم؛ جرم آن حدودا 2/5 برابر خورشید است. تقریبا دو بار داغتر از خورشید است و با سرعت بالایی روی محورش میچرخد».
یک روی سیاره همیشه به طرف ستاره است درست مثل ماه که ما فقط یک روی آن را میبینیم و به اصطلاح اسیر یک قفل جزر و مدی است. این وضع دمای نیمکره آفتابگیر سیاره را به ۴۳۰۰ درجه سانتیگراد میرساند که بالاتر از میانگین دمای سطح یک ستاره از نوع کوتوله سرخ است. کوتولههای سرخ پرجمعیتترین ستارههای کهکشان راه شیری هستند.
ستاره مرکزی آنقدر نور فرابنفش ساطع می کند که ممکن است اتمسفر سیاره را کاملا بزداید. این ستارهها عمری کوتاه دارند اما خیلی درخشان هستند. عمر آنها به جای چند میلیارد سال فقط به چند میلیون سال میرسد.
انتهای پیام/