دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
10 خرداد 1396 - 16:20

ستاره‌هایی که غیب شدند

اخترشناسان با پدیده‌ای مواجه شده‌اند که در آن ستاره‌ها بدون طی مراحل عمر خود، ناپدید می‌شوند.
کد خبر : 184107

به گزارش گروه علم و فناوری آنا به‌ نقل از ناسا، مراحل عمر یک ستاره به سوی سیاه‌چاله به این شکل است که ستاره آنقدر جرم از خود خارج می‌کند که ناگهان منفجر و به یک غول فروزان به نام «سوپرنوا» یا «ابرنواختر» تبدیل می‌شود. در این مرحله پس از چند میلیون سال، ستاره کم‌کم خاموش و به‌تدریج به سیاه‌چاله تبدیل می‌شود.


برخی از ستارگان آسمان بی‌کران، این مراحل را طی نمی‌کنند و مدت‌هاست ستاره‌شناسان متوجه شده‌اند که تعداد ابرنواخترها بسیار کمتر از آن چیزی‌ است که باید باشد. از سوی دیگر برخی ستارگان ناگهان ناپدید می‌شوند و این یکی از رازهای اخترشناسی بوده است.


اکنون پژوهشگران دانشگاه آکسفورد، ستاره‌ای عظیم در فاصله 22 میلیون کیلومتری زمین به نام N6946-BH1 را رصد کرده‌اند که بدون تبدیل به ابرنواختر، در حال سیاه شدن و تبدیل به یک سیاه‌چاله است. براساس مشاهدات انجام گرفته، ستاره‌شناسان به ناسا اینطور پیشنهاد داده‌اند که 10 تا 30 درصد از ستارگان، بدون انفجار به آرامی تاریک و به سیاه‌چاله تبدیل می‌شوند.


هنوز بنیان‌های علمی مطلقی برای این پدیده ارائه نشده و مشخص نیست که فوران عظیم جرم از ستاره، بدون تبدیل به سوپرنوا یا انفجار چطور عملی می‌شود اما در صورت اثبات این فرضیه، بسیاری از اتفاقات رازآلود فضای بی‌انتها، حل خواهد شد.


مترجم: محمدرضا احمدی‌نیا


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب