دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
10 خرداد 1396 - 13:00

بدترین بازگشت/ ترامپ با چهره‌ای نگران به آمریکا رسید

دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری آمریکا نخستین تور خارجی خود را به پایان رساند و در حالی به خاک آمریکا وارد شد که باید با مشکلات عدیده‌ای دست و پنجه نرم کند.
کد خبر : 183912

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری آنا از وب‌سایت سی‌ان‌ان، منابع نزدیک به ترامپ گفته‌اند که او قبل از آغاز این سفر، از طولانی بودنش اظهار گلایه کرده بود. همین منابع گفته اند وقتی او از این سفر طولانی بازگشت، نگرانی در چهره‌اش موج می‌زده است.


ترامپ تقریبا یک هفته را در سفر به کشورهای عربستان، خاورمیانه، واتیکان و بلژیک گذراند. او در این سفرها درباره مسائل مهمی از جمله آینده ناتو و همچنین آینده اقتصادی جهان در قالب مذاکرات گروه جی 7 نشست‌های مختلفی داشت.


اگر چه ظاهرا موفقترین بخش سفر ترامپ به نخستین مقصد او در ریاض و انعقاد یک قرارداد چند ده میلیارد دلاری برای فروش تسلیحات به حکام آل سعود مربوط می‌شود، به‌نظر می‌رسد که در دیگر مقصدها او چندان موفقیتی نداشت.


در قالب نشست جی 7 و ناتو به جای آنکه تنش‌ها و اختلافات میان آمریکا و دولت‌های اروپایی پایان یابد، اختلاف‌ها به‌ویژه درباره تامین مالی ناتو و پیمان تغییرات اقلیمی مبهم‌تر از پیش شدند.


اما بدبیاری‌های ترامپ به اینجا ختم نشد. او در حالی به آمریکا برمی‌گردد که باید بلافاصله با مسائل جدی و مشکل‌سازی دست و پنجه نرم کند.


اولین این مشکلات به بحران مربوط به نفوذ روسیه بر انتخاب او به عنوان رئیس‌جمهوری آمریکا و همچنین نزدیکان او برمی‌گردد. در آخرین تحول از این موضوع مشخص شد که جیمز کومی رئیس سابق پلیس فدرال آمریکا (اف‌بی‌آی) یک گزارش مهم درباره انتشار اطلاعات جعلی از سوی روسیه برای ضربه زدن به کمپین ترامپ را پنهان کرده است.


در همین حال، جارد کوشنر داماد و مشاور ترامپ نیز دیدارهای پنهانی با مقام‌های روسیه از جمله ریچارد کیسلیاک سفیر روسیه در واشنگتن داشته است.


فشار رسانه‌ها بر کاخ سفید درباره اتهام‌های مربوط به ارتباط روسیه با نزدیکان ترامپ رو به فزونی است. ترامپ در حالی مشغول انجام دادن اولین تور خارجی خود بود که رسانه‌ها اطلاعات بیشتری درباره ارتباط‌های پنهانی مسکو و نزدیکان ترامپ منتشر کردند.


حتی سناتور جان مک‌کین، از سناتورهای متنفذ جمهوری‌خواه در جدیدترین اظهاراتش گفت که ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهوری روسیه خطر بیشتری به نسبت داعش برای آمریکا دارد.


اگر چه مک کین اشاره‌ای به موضوع ارتباط‌های پنهانی روسیه و تیم نزدیک به ترامپ نداشت اما چنین اظهارنظر از کسی که سابقه ریاست کمیته خارجی مجلس سنا را برعهده دارد به این معناست که او نیز از دخالت‌های روسیه در امور داخلی آمریکا ناراحت است. به این ترتیب ترامپ باید خودش را با یکی از مهم‌ترین چالش‌های دوران ریاست‌جمهوری‌اش آماده کند.


دومین موضوع به دستور مسافرتی ترامپ برمی‌گردد. یک دادگاه تجدیدنظر در آمریکا به تازگی دستور ترامپ را غیرقانونی اعلام کرده است. همچنین پرونده‌های زیادی در دادگاه‌های بدوی در آمریکا به اتهام این که دستور مسافرتی رئیس‌جمهوری مغایر با اصل منع تبعیض است باز شده است.


ترامپ در دومین دستور مسافرتی خویش، اتباع شش کشور مسلمان شامل ایران، سومالی، سودان، لیبی، سوریه و یمن را از ورود به خاک آمریکا منع کرده است. این دستور چالش‌های حقوقی زیادی را پدید آورده است.


علاوه بر این‌ها باید چالش‌های مربوط به ساخت دیوار حائل در مرز مشترک با مکزیک را به همه این موارد افزود. این طرح روابط واشنگتن و مکزیکوسیتی را رو به بحران برده است. طی هفته گذشته برخی از مقامات دولت مکزیک از رئیس‌جمهوری این کشور خواسته‌اند که قطعا نسبت به ساخت دیوار در مرز واکنش جدی نشان دهد.


مجموع وقایع نشان می‌دهد که بحران‌ها بیش از آن که انتظار می‌رفت اطراف ترامپ را فرا گرفته‌اند. باید دید که او تا دومین تور خارجی خود چگونه با این بحران‌ها تعامل خواهد کرد.


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب