هوش مصنوعی بزرگترین دشمن خود میشود
به گزارش گروه علم و فناوری آنا به نقل از ScienceAlert، دانشمندان نمونه اولیه یک دستگاه پوشیدنی را طراحی کردهاند که قادر به شناسایی سخنرانی مصنوعی میشود؛ سپس به کاربر هشدار میدهد صدایی که در حال گوش دادن به آن است به فردی واقعی تعلق ندارد. این وسیله به عنوان یک دستگاه اثبات مفهوم، تنها در پنج روز طراحی و ساخته شد. نمونه اولیه از شبکهای عصبی مبتنی بر نرم افزار یادگیری ماشینی «تنسورفلو» گوگل استفاده میکند.
در حال حاضر هوش مصنوعی و تکنولوژیهای رباتیک با سرعت فوقالعادهای در حال تکامل هستند و ما، انسانها، با آیندهای نامعلوم مواجه هستیم. جایی که ماشینها میتوانند همه نوع کاری را بهتر از انسانها، از بازیهای ویدئویی گرفته تا شغلهایمان انجام بدهند؛ حتی قادر به ساخت شکلهای قدرتمندتری از هوش مصنوعی خواهند بود.
در حالی که بزرگترین نگرانی بشر، تصور آینده کابوس مانندی است که تحت سلطه هوش مصنوعی فوقالعاده قدرتمند قرار دارد و وجود بشریت را تهدید میکند اما حقیقت این است که ما همین حالا هم در حال وارد شدن به دوره جدید و نگران کنندهای هستیم. دورهای که ماشینها با جعل هویت انسان سعی در فریب دادن ما را دارند تا خود را انسان جا بزنند؛ دورهای که هوش مصنوعی به راحتی قادر به تقلید از ظاهر و نحوه صحبت کردن انسان است.
در حالی که این تکنولوژی هر روز پیچیدهتر میشود، تصور دنیایی که تشخیص فرد واقعی از ماشین غیرممکن باشد زیاد سخت نیست. آیندهای که انسان نمیتواند تشخیص دهد فردی که در حال مکالمه تلفنی با آن است یا در حال تماشای آن در تلویزیون است، یک شخص واقعی است یا رباتی در لباس انساننماست.
در حالی که هوش مصنوعی نقش اول این سناریوی کابوسوار است اما میتواند تنها همدست انسان هم باشد و به ما در شناسایی این شبه انساننماهای مصنوعی کمک کند.
یک تیم استرالیایی از آژانس تکنولوژیهای خلاقانه، هوش مصنوعی خود را بر اساس پایگاه اطلاعاتی صداهای مصنوعی آموزش دادند و به شبکه آفلاین یاد دادند که الگوهای سخنوری مصنوعی را شناسایی کند.
وقتی که نمونه اولیه این فناوری پوشیدنی شروع به کار میکند، صوت فردی که در حال صحبت در حضور دستگاه است را ضبط میکند و این فایل را به شبکه عصبی در کلود میفرستد. اگر هوش مصنوعی صدای یک انسان واقعی را شناسایی کند (کد سبز) همه چیز مرتب است.
اما اگر این سیستم، ردی از سخنرانی مصنوعی را تشخیص دهد با روش خاص و ماهرانهای به کاربر اطلاع میدهد که در حال صحبت کردن با یک کلون دیجیتالی است.
این وسیله به جای استفاده از نور، صدا یا لرزش برای هشدار دادن به کاربر، از روش جالبی بهره میبرد که شامل یک سازه خنککننده ترموالکتریک است که به کاربر نشان میدهد صدایی که در حال شنیدن آن هستند متعلق به یک ماشین بیجان سرد است.
تیم تحقیقاتی میگوید: «میخواستیم دستگاه حسی را به کاربر منتقل کند که با آنچه در حال تجربه کردن هستند(صحبت با یک ربات) همخوانی داشته باشد. در این وسیله از یک صفحه حرارتی پلتیه به ابعاد چهار در چهار میلیمتر استفاده شده است تا بدین ترتیب دستگاه قادر به ایجاد سرمای قابل توجهی روی پوست، نزدیک به پشت گردن، فرد میشود و بدون جلب توجه اطرافیان به کاربر هشدار میدهد».
«هوش مصنوعی ضد هوش مصنوعی» همچنان در حال پیشرفت است، بنابراین بعید به نظر میرسد که به این زودیها روانه بازار شود.
مترجم: هانا حیدری
انتهای پیام/