دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

زوجی که با ازدواج در کتابخانه خبرساز شدند/ با اجازه کتاب‌ها؛ «بله»

طبق معمول این روزها، خبر کوتاهی بود که در کانال‌های تلگرامی دست‌به‌دست می‌شد؛ «عروسی زوج جوان سردوشی در کتابخانه» و البته این موضوع که این زوج هزینه ازدواج‌شان را به خیریه بخشیده‌اند.
کد خبر : 183122

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری آنا، محمد توانا حسینی و دلنیا جهانی زوج مریوانی دو سال پیش بود که در کتابخانه روستای سردوش به همراه گروهی از جوانان منطقه کار راه اندازی و ساماندهی کتابخانه روستا را آغاز کردند و شاید هیچ وقت به این موضوع فکر نمی‌کردند که این کتابخانه روزی اتاق عقد آنها خواهد شد.


در روزگاری که همه دوست دارند مراسم ازدواج خود را پر زرق و برق و تجملاتی برگزار کنند و خود را به هر آب و آتشی می‌زنند که با گرفتن قرض و وام‌های سنگین رویایی‌ترین شب زندگی خود را در مجلل ترین تالار شهر به یادگار ثبت کنند اما این زوج با کمترین هزینه‌ها تصمیم به ازدواج می‌گیرند و حتی بخشی از منابع مالی در نظرگرفته را به یک موسسه خیریه اختصاص می‌دهند.


محمد 22 ساله دانشجوی سال آخر علوم تربیتی دانشگاه فرهنگیان در مورد چگونگی این تصمیم به خبرنگار آنا می‌گوید: هدف ما از انتخاب این سبک ازدواج، ترویج ساده زیستی و کتابخوانی بود و می‌خواستیم همه جوانان و خانواده بدانند که با کمترین هزینه‌ها و تجملات نیز می‌توان زندگی مشترک را آغاز کرد.


این جوان ادامه می‌دهد: وقتی برای اولین بار به همسرم پیشنهاد دادم که مراسم ازدواجمان را در کتابخانه روستا برگزار کنیم مخالفتی نکرد و حتی خانواده دو طرف از این موضوع استقبال کردند زیرا دوست داشتیم شادی و سرور ازدواج خود را با کودکان یتیم و نیازمند تقسیم کنیم.



محمد به هزینه‌های ازدواج جوانان در مریوان اشاره و بیان می‌کند: در این منطقه جوانان برای ازدواج خود از 10 میلیون تومان به بالا در نظر می‌گیرند و حتی برخی بیشتر از 20 میلیون تومان برای شب عروسی هزینه می‌کنند اما ما حدود 6 میلیون تومان در نظر گرفتیم که از همان رقم نیز حدود سه میلیون را به یک موسسه خیریه هدیه کردیم. در حالی که همسرم دانشجوی ترم دوم رشته پرستاری است اما ملاک و معیار تعیین مهریه‌اش مانند سایر دختران نبود و مثل تمام زنان منطقه، 19 مثقال طلا ثبت کردند.


این جوان کرد زبان در مورد نوع نگاه و برخورد آشنایان و فامیل به سبک جدید ازدواج آنان می‌گوید: با توجه به اینکه خانواده‌های ما از ابتدا با این تصمیم موافقت کردند بر همین اساس اطرافیان و آشناها نیز نه تنها از این اقدام ما ایرادی نگرفتند حتی بسیار خوشحال شدند و از این موضوع استقبال کردند زیرا به نظر ما سخت‌گیری‌های ازدواج و هزینه‌های سنگینی که برای ازدواج در نظر می‌گیرند عاملی فسادآور و مخرب برای جامعه به شمار می‌آیند.


این جوان به خانواده‌ها و جوانان توصیه کرد: سخت‌گیری‌ها و هزینه‌های سنگین ازدواج را کنار بگذارند زیرا این مسائل تنها مانعی برای ازدواج و آغاز زندگی مشترک محسوب می‌شود و مردم بخشی از هزینه‌های سنگین ازدواج را به برنامه‌های فرهنگی و موسسات خیریه و کمک به نیازمندان اختصاص دهند.


این دانشجوی دانشگاه فرهنگیان در مورد برنامه‌های آینده‌شان می‌گوید: امسال کتابخانه ما به خاطر فعالیت‌ها و کلاس‌هایی که در آن برگزار می‌کردیم جزو 10 کتابخانه برتر کشور برگزیده شد. کتابخانه روستا دارای پنج هزار جلد کتاب است و به صورت گروهی اداره می‌شود. روزانه حدود 80 نفر برای شرکت در کلاس‌ها و استفاده از کتاب‌ها به این کتابخانه مراجعه می‌کنند البته هم اکنون این کتابخانه در مسجد دایر است و در نظر داریم به صورت مستقل زمینی را برای آن در نظر بگیریم تا بتوان برنامه‌ها و کلاس‌های بیشتری در آن برگزار کرد. فرماندار مریوان هم قول داده که هزینه ساخت و تجهیز این کتابخانه را تقبل کند تا جمعیت بیشتری بتوانند از امکانات این کتابخانه استفاده کنند، هم اکنون کلاس های قرآن، بهداشت، آموزش های عملی نماز و روزه، داستان خوانی و مسابقات علمی و فرهنگی در این کتابخانه برگزار می‌شود.


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب