دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

بازداشت متخلفان شرط‌بندی فوتبال/ سوداگران قمار در دام کمیته اخلاق

شرط‌بندی یکی از پدیده‌های غیرقانونی رایج در جوامع اکثر کشور‌هاست که مسابقات ورزشی به‌ویژه فوتبال به یکی از بنگاه‌های اصلی رواج این پدیده تبدیل شده است.
کد خبر : 182898

به گزارش گروه رسانه های دیگر آنا از شهروند، در ایران اما چندسالی می‌شود که با گسترش دنیای مجازی و گرایش جوانان به حضور در شبکه‌های مختلف اجتماعی، سایت‌ها و گروه‌ها و افراد سودجو دست به ایجاد سرگرمی‌هایی برای تفریح و حتی کسب درآمد افراد مختلف زده‌اند که می‌توان به شرط‌بندی‌ها روی مسابقات مختلف ورزشی به‌ویژه فوتبال اشاره کرد. موضوعی که در هفته‌های گذشته رسیدگی به جزییات پنهان آن در دستورکار کمیته اخلاق و مراجع قضائی قرار گرفته و حتی شنیده می‌شود چندین نفر به خاطر ارتباط با باندهای شرط‌‌بندی بازداشت شده‌اند.



قمار به خاطر احتیاج
این یک عادت است. این‌که خیلی‌‌ها دوست دارند ره صد‌ساله را یک‌شبه طی کنند. شرط‌بندی این فرصت را به افراد می‌دهد که روی داشته‌‌‌های خود برای به دست آوردن دارایی بیشتر قمار کنند و این فعل و انفعال تبعات بدی برای فوتبال ایران و جامعه به همراه دارد و زمینه‌ساز فسادی گسترده است. در فوتبال این پدیده باعث شده تا عده‌ای برای برنده‌شدن در شرط‌بندی‌ها به تبانی با برخی بازیکنان و داوران و مربیان و مدیران متوسل شوند. از طرف دیگر شرط‌بندی عمدتا از طریق سایت‌های شرط‌بندی و همچنین فروش اوراق پیش‌بینی نتایج مسابقات داخلی و خارجی چند سالی می‌شود که در ایران توسعه حیرت‌انگیزی داشته که مسئولان نظارتی و قضائی را بشدت نسبت به آینده و حتی شرایط حال نگران کرده است. به ‌هر حال با ارایه برخی گزارش‌ها و رسیدن به برخی سرنخ‌ها برای آنها مسجل شده که در سال‌های اخیر شرط‌بندی در نتایج برخی مسابقات ورزشی به‌ویژه فوتبال،‌ تأثیرگذار بوده و باید جلوی بیشتر فراگیرشدن آن گرفته شود. شرط‌بندی به دو روش سنتی و برخط (آنلاین) انجام می‌گیرد که در روش سنتی، شرط‌بندی‌ها پاتوق‌هایی در نقاط مختلف شهر دارند که با تجمع، مبادرت به شرط‌بندی با موضوعات نتیجه مسابقه، اولین کرنر، اولین گل، اولین پنالتی یا اولین اوت می‌کنند.
اخذ مجوزهای لازم
به گفته یک مقام آگاه در فدراسیون فوتبال که نمی‌خواست نامش فاش شود، مسئولان قضائی با تحقیقات گسترده و نامحسوس یک بانک اطلاعاتی کامل از پدیده شرط‌بندی در فوتبال و افراد و جریان‌های مرتبط با آن آماده کرده‌اند و حالا ورود قضائی به این پرونده را در دستور کار خود با توجه به این مستندات قرار داده‌‌‌اند. جریان‌‌های شرط‌بندی در فوتبال ایران، بیشتر تحت عنوان پیشگویی مسابقات فوتبال فعال بوده‌اند و حتی با تحقیقات مشخص شده تبلیغات آنها توسط برخی رسانه‌ها و سایت‌ها، پیامک‌های ارسالی از طریق مخابرات انجام می‌شود. در سال‌های اخیر هم این بنگاه‌های شرط‌بندی با سوءاستفاده از فراگیرشدن فضای مجازی،‌ اقدام به جذب مخاطب از طریق تبلیغ در کانال‌‌های تلگرامی کرده‌اند که فعالیت‌های آنها در این زمینه هم رصد شده است. درواقع می‌توان گفت که مدل شرط‌بندی‌ها تغییر یافته و علاوه بر قهوه‌خانه‌ها و قمارخانه‌ها به فضای مجازی هم کشیده شده است؛ فضایی که به خاطر غیرقانونی‌بودن قمار در ایران، به محلی امن برای سوداگران قمار تبدیل شده است و آنها بساط قمار را در سایت‌ها و شبکه‌های اجتماعی برپا کرده‌اند. حتی مسئولان سایت‌ها و جریان‌های مورد نظر بعضا با اخذ مجوز از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و دیگر ارگان‌ها با انتشار فرم‌هایی در مراکز فرهنگی و کیوسک‌های مطبوعاتی و یا فضای مجازی، به فعالیت خود ادامه می‌دهند تا روی این فعالیت خود برچسب «قانونی‌بودن» بزنند. این در حالی است که قانون به‌صراحت می‌گوید که شرط‌بندی به طرق مختلف جرم است.


سرایت شرط‌بندی به خوابگاه‌های دانشجویی و مدارس
در ماه‌های گذشته حتی چند باند مرتبط با شرط‌بندی هم در استان‌های مختلف چون یزد، تهران، گرگان، گیلان و مازندران دستگیر و منهدم شده‌اند. طبق آمار کمیته اخلاق شرط‌بندی در شمال کشور همان‌طور که در اخبار و سایت‌ها نیز بارها به آن اشاره شده، وضع خوبی ندارد و جالب اینجاست که شرط‌بندی در کشور بیشتر از همین مناطق شمالی به سایر مناطق گسترش پیدا کرده است. علاوه بر مناطق شمال کشور گزارش‌هایی درباره شیوع شرط‌بندی به خوابگاه‌های دانشجویی دریافت شده و مسئولان نگران هستند شرط‌بندی از طریق فضای مجازی به مدارس و دانشگاه‌ها هم وارد شود. به همین دلیل کمیته اخلاق و قوه قضائیه به جدیت بیشتری در حال رسیدگی به این پرونده بسیار مهم هستند.


برچسب قانونی روی شرط‌بندی می‌زنند
در حوزه فوتبال ایران همان‌طور که اشاره شد شواهدی موجود است که برخی از بازیکنان، داوران، مدیران و حتی رسانه‌ها با باند‌های شرط‌بندی در تغییر نتایج و رخ دادن برخی اتفاقات در بازی‌ها همکاری دارند و یا حتی یکی از ارگان‌های فوتبالی با ارایه مجوز فعالیت از درآمد یک بنگاه شرط‌بندی به روش پیش‌بینی نتایج فوتبال،‌ سود مالی به‌دست می‌آورد! جالب اینجاست که بنگاه مورد نظر اعلام می‌کند بخشی از درآمد هفتگی خود را صرف هزینه‌های خیریه می‌کند. با این وجود شرط‌بندی بین دو طرف مسابقه و بین تماشاگران غیرقانونی است. این‌که عده‌ای وارد سایتی شوند یا برگه‌هایی را با پرداخت مبلغی، خریداری کرده و درباره نتیجه مسابقات نظر داده و پیش‌بینی کنند و بر این اساس و در صورت نظر صحیح، مبلغی دریافت کنند، نیز مرتکب شرط‌بندی غیرقانونی می‌شوند و دادن مبلغی از این درآمد به موسسات خیریه، توجیهی برای انجام دادن این کار غیرقانونی و حرام نیست.



انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب