برداشتن رحم و تخمدان به زنان مبتلا به آندومتریوز توصیه نمیشود
به گزارش گروه پزشکی خبرگزاری آنا، دکتر شاهین خزعلی، با اشاره به ارتباط بیماری اندومتریوز و کاهش توان باروری افراد مبتلا به آن گفت: آنچه بسیار نگران کننده است، این موضوع است که اندومتریوز میتواند تخمدانها را درگیر کند و ذخیره تخمدان را کاهش دهد که در این صورت ممکن است آسیبی غیرقابل بازگشت به تخمدانها وارد کند.
مسئول کلینیک اندومتریوز مرکز درمان ناباروری ابن سینا عنوان کرد: امروزه برخلاف گذشته به بیماران مبتلا به اندومتریوز، برداشتن رحم و تخمدان ها توصیه نمیشود و به عنوان مرحله آخر، آن هم برای افرادیکه دیگر قصد بارداری و بچهدار شدن ندارند ممکن است در نظر گرفته شود.
وی در ادامه افزود: با وجود آنکه جراحی اندومتریوز بسیار سخت و نیازمند تخصص و دقت است اما اگر به درستی انجام شود میتواند بافت تخمدان را محافظت کند که متاسفانه در بهترین موارد جراحی که توسط متخصصان و جراحان حاذق بر روی کیستهای مبتلا به اندومتریوز تخمدان صورت میگیرد نیز، ذخیره تخمدان کاهش مییابد.
خزعلی با بیان اینکه انجام اعمال متعدد جراحی بر روی تخمدانها میتواند ذخیره تخمدان را کاهش دهد گفت: آنچه بسیار اهمیت دارد آنست که عمل به درستی و توسط افراد ماهر و با تجربه انجام شود و در موارد لزوم، قبل از آنکه مبتلایان به اندومتریوز مورد عمل جراحی قرار گیرند به متخصصان ناباروری ارجاع شوند تا جنین و یا تخمک آنها استخراج، منجمد و نگهداری شود تا پس از آنکه فرد بهبود یافت و یا ذخیره تخمدان کاهش یافت، دارای جنین یا تخمک سالم باشند.
این متخصص زنان در تشریح کاربرد لاپاراسکوپی در حفظ باروری خاطرنشان کرد: برداشتن کیستهای اندومتریوز، جداکردن چسبندگیها، آزاد کردن لولههای رحمی برای آنکه مجددا قابلیت عبور تخمک و اسپرم را داشته باشند، برداشتن و منجمد کردن بافت تخمدان پیش از درمان سرطان و بازگرداندن مجدد آن به بدن و... از جمله کاربردهای مهم لاپاراسکوپی در جهت درمان و حفظ باروری به شمار میرود.
بر اساس گزارش آنا، جهت آشنایی زوجین با روشهای حفظ باروری و بررسی چگونگی استفاده از این روشها به ویژه در زنانی که دچار یائسگی زودرس میشوند، برنامهای با عنوان «پایان ناباروری» با همکاری مرکز فوق تخصصی درمان ناباروری و سقط مکرر ابن سینا، شنبه مورخ 93/10/20، ساعت 19 از شبکه چهار پخش میشود.
انتهای پیام/
انتهای پیام/