یادداشت علی مطهری درباره انتخابات 29 اردیبهشت؛ از توصیه به روحانی برای بکارگیری قالیباف تا نصیحت اصولگرایان
به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری آنا، متن یادداشت علی مطهری که در کانال تلگرامی او منتشر شده است، به شرح زیر است:
انتخابات دوازدهمین دوره ریاست جمهوری نویدها و عبرتهایی به شرح ذیل داشت که لازم است به آنها توجه شود:
1. مشارکت بالای مردم نشان داد که برخلاف سالهای اول بعد از 88 که عدهای از هرگونه تغییر و اصلاح امور ناامید شده بودند، مردم درک کردهاند که رأی آنها مؤثر است و از طریق انتخابات میتوانند تغییر ایجاد کنند و بسیاری از امور را اصلاح نمایند.
2. رسانههای افراطی ضد دولت مانند کیهان و وطن امروز و جوان در میان مطبوعات و خبرگزاریهایی مثل فارس و تسنیم و سایتهای خبری مانند رجانیوز و جهاننیوز ـ که معلوم نیست چرا به جای کلمه «خبر» از کلمه «نیوز» استفاده میکنند ـ در چهارسال گذشته تمام همّ خود را بر آن قرار دادند که دولت فعلی به دوره دوم خود نرسد. اکنون که این دولت به دوره دوم خود رسیده و معلوم شده است که روش گذشته این رسانهها بر تغییر نظر مردم کارگر نیست خوب است روش خود را تغییر دهند و توجه نمایند که همه چیز تصاحب قدرت نیست، چیزی هم به نام مصالح کشور و اسلام وجود دارد. همینطور است در مورد بخشهایی از صدا و سیما به خصوص بخش سیاسی و خبر آن که لازم است روش خود را تغییر دهند.
3. رشد اجتماعی و سیاسی مردم ما که پس از چهار سال گلولهباران مواضع و اقدامات دولت فعلی توسط نهادهای مختلف حکومتی و رسانههای وابسته به آنها و با وجود عوامفریبیها در رقابتهای انتخاباتی، باز هم راه اعتدال را انتخاب کردند قابل تقدیر و بلکه حیرتانگیز است و انسان را به یاد سخن مرحوم آیتالله هاشمی رفسنجانی میاندازد که گفت: دیگر برای آینده انقلاب و کشور نگران نیستم چون مردم آگاهی لازم را پیدا کردهاند.
4. یکی از آسیبهای این انتخابات این بود که برخی کاندیداها برای رسیدن به هدف، از هر وسیلهای ولو نامقدس استفاده کردند، حال آنکه سیره پیامبر اکرم و ائمه اطهار غیر از این است.
5. آسیب دیگر، طولانی بودن روند رأیگیری بود. افرادی سه تا چهار ساعت برای رأی دادن وقت گذاشتند و افرادی هم که توان این مقدار معطلی را نداشتند از رأی دادن منصرف شدند. وزارت کشور برای آینده باید فکری به حال این معضل بنماید. تفسیر سطحی و دور از ذهن شورای نگهبان از قانون مبنی بر اینکه رأیگیری نمیتواند بعد از ساعت 24 جمعه ادامه داشته باشد نیز مزید بر علت شد و بسیاری از افراد نتوانستند رأی خود را به صندوق بیندازند و الاّ عدد شرکتکنندگان و تعداد آراء کاندیدای پیروز بسیار بیشتر از ارقام فعلی بود و بر افتخار ملت افزوده میشد. جالب است که رأیگیری بعد از ساعت 24 روز جمعه در گذشته مسبوق به سابقه است.
در پایان دو نکته را متذکر میشوم. یکی اینکه مناسب است رئیسجمهور منتخب در دولت دوازدهم از نیروهای قابل و مبرز طرف مقابل به خصوص از جناب آقای قالیباف که یک مدیر اجرایی قوی هستند استفاده نماید. این امر دو گروه اصلاحطلب و اصولگرا و به طور کلی دلها را به هم نزدیک میکند و باعث میشود که امور کشور بهتر و زودتر به سامان برسد.
نکته دیگر توصیهای است به اصولگرایان. به آنها عرض میکنم تا زمانی که ناخواسته معتقد به منطق جبر هستید که آنچه در نظام جمهوری اسلامی توسط نهادهای حکومتی اتفاق میافتد همه درست است و به عبارت دیگر آنچه رخ میدهد همان است که باید رخ دهد و آنچه که رخ نمیدهد همان است که نباید رخ دهد و همه کارهای نهادهای امنیتی و نظامی و قوه قضائیه درست است و اگر انتقاد کنیم نظام را تضعیف کردهایم، آری تا زمانی که چنین تفکری دارید، در انتخاباتهای مختلف شکست خواهید خورد زیرا مردم توجیه نابسامانیها و ظلمها را نمیپسندند. لذا لازم است اصولگرایان یک آسیبشناسی جدی در کار و روش خود به عمل آورند و واقعاً اصولگرا شوند.
انتهای پیام/