دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
01 خرداد 1396 - 10:12

اختراع صداهای جدید توسط هوش مصنوعی

حالا هوش مصنوعی صداهایی تولید می‌کند که تا قبل از این نشنیده‌اید. گمان می‌رود این امر کاربرد زیادی در آهنگ‎سازی و تولید موسیقی داشته باشد؛ بنابراین قدم بعدی هوش مصنوعی فتح دنیای موسیقی خواهد بود.
کد خبر : 181330

به گزارش گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا به نقل از ScienceAlert، هوش مصنوعی قبل از این هم از بشر در بازی، رانندگی کردن و شناسایی سرطان پیشی گرفته بود و حالا به لطف ترکیب ریاضیات پیشرفته با ابزارآلات موسیقی واقعی، هوش مصنوعی شروع به تولید صداهای کاملا جدیدی کرده که تا به حال به گوش کسی نخورده است.


به گفته دانشمندان خیلی طول نمی‌کشد که نوای این نوع موسیقی را از رادیوهایتان بشنوید؛ آنها امیدوارند طیف جدید و تقریبا نامحدودی از ابزارآلات موسیقی تولید شده کامپیوتری را برای کار به موسیقیدانان ارائه دهند.


این سیستم جدید «NSynth» نام دارد و توسط یک تیم مهندسی به نام «گوگل مگنتا»، بخش کوچکی از برنامه‌های بزرگ گوگل در رابطه با هوش مصنوعی، توسعه یافته است.


به گفته تیم تحقیقاتی، با یادگیری مستقیم از اطلاعات، «NSynth» می‌تواند برای هنرمندان کنترل مستقیم بر صدا و دینامیک را فراهم کند. همچنین با کمک این سیستم توانایی کشف نواهای جدیدی را دارند که امکان تولید آنها با ترکیب کننده‌های دستی غیرممکن است.


NSynth از حدود یک هزار نوع مختلف آلات موسیقی نمونه‌‌برداری می‌کند و آنها را به یک روش بسیار پیچیده با هم ترکیب می‌کند. ابتدا، این برنامه هوش مصنوعی یاد می‌گیرد که ویژگی‌های شنیداری هر ابزار موسیقی را شناسایی کند تا بتواند آن را بازسازی کند.


سپس این دانش دقیق برای تولید کردن ترکیبی از نوای آلات موسیقی استفاده می‌شود که در واقع شباهتی به ترکیب چندین ابزار موسیقیایی ندارد؛ ویژگی‌های صوتی این سیستم طوری بر هم منطبق می‌شوند که در نهایت گویی به نوایی تک از یک ابزار جدید گوش می‌دهید نه ترکیبی از صداهای درهم و برهم چند ساز.


بنابراین به جای اینکه صدای نواختن یک فلوت یا ویولن را بشنوید، نوای تولید شده از یک ابزار جدید دیجتالی-الگوریتمی را می‌شنوید که چیزی ما بین فلوت و ویولن است. این که چه میزان از صدا ویولن است یا چه مقدار از آن فلوت است به سلیقه موسیقیدان برمی‌گردد.


مانند بسیاری از طرح‌های هوش مصنوعی گوگل، NSynth نیز متکی به یادگیری عمیق ماشینی است: رویکرد منحصر به‌فردی به سوی هوش مصنوعی که مقدار بسیار زیادی از اطلاعات در یک روش مشابه به مغز انسان پردازش می‌شود؛ به همین دلیل این سیستم‌ها معمولا به عنوان شبکه‌های عصبی مصنوعی توصیف می‌شوند.


بنابراین نه تنها سیستم یادگیری عمیق از میلیون‌ها تصویر استفاده کند تا عکس درست را شناسایی کند، بلکه این سیستم از اشتباهاتش نیز درس می‌گیرد، در طول زمان بهتر می‌شود و راه‌هایی را بهبودسازی خود پیدا می‌کند؛ درست مانند عملکرد مغز انسان.


ایده یادگیری عمیق سال‌هاست که به کار گرفته می‌شود اما تنها در حال حاضر شاهد استفاده از آنها در نرم افزارها و کامیپوترهایی هستیم که توانایی ساخت واقعی را دارند. یکی از پیامدهای آن این است که دموهای NSynth ساخته از توسط تیم گوگل مگنتا همگی در زمان واقعی کار می‌کنند که اجازه ساخت ترکیبات جدید را فراهم می‌کند.


مارک ویدنبام، منتقد موسیقی، می‌گوید: «رویکرد جدید گوگل برای ترکیب آلات موسیقیایی سنتی با یکدیگر وعده‌های زیادی برای دنیای موسیقی به همراه دارد. از نظر هنری، این سیستم می‌تواند چیزهای جالبی به ارمغان بیاورد».


مترجم: هانا حیدری


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب