ساخت مترجم قابل حملی که متن رابه خط بریل تبدیل میکند
به گزارش گروه علم و فناوری آنا به نقل از ScienceAlert، نمونه اولیه از این وسیله در یک هکاتون 15 ساعته در اوایل سال 2016 ساخته شد. پس از آن، این وسیله که «لامسه» یا « Tactile» نامیده میشود، دستخوش تغییرات بسیاری شده است. حالا، سایز این وسیله کاهش یافته است تا قابل حمل باشد.
دانشجویان برای ثبت این وسیله به عنوان یک اختراع درخواست دادهاند هرچند همین حالا هم در حال کار کردن روی سرگیریهای بعدی آن هستند.
آنچه «لامسه» را از دیگر مترجمان خط بریل جدا میکند، قیمت پایین آن است. اکثر وسایل ترجمه خط بریل موجود در بازار گران قیمت بوده و تنها قادر به ترجمه متونی هستند که به صورت دیجیتالی در دسترس باشد. برای مثال، دستگاه «انسانافزار Braillant» به یک کامپیوتر یا موبایل وصل میشود تا متن را به خط بریل ترجمه کند . سازندگان «لامسه» امیدوارند که قیمت دستگاهشان برای فروش کمتر از 200 دلار شود.
دانشجویانی که «لامسه» را ساختهاند در نظر دارند این دستگاه مترجم را بهبود ببخشند و حتی امکانات آن را هم در اختیار دارند.
شاندانی دوشی، یکی از اعضای گروه، میگوید: «در حال حاضر، دوربین دستگاه تنها میتواند یک عکس از حوزه دید در دسترس بگیرد. قصد داریم این دستگاه را سادهتر کرده و آن را به یک اسکنر تبدیل دستی تبدیل کنیم که به کاربر اجازه میدهد کل یک صفحه را در یک بار تلاش اسکن کند».
اگر آنها موفق شوند، استفاده از این دستگاه را سادهتر میشود و همچنین نیاز خواننده برای به یاد داشتن این که در حال خواندن کدام بخش از صفحه بوده را از بین میبرد.
این روزها توجه بیشتری به ساخت و طراحی ابزارهای خاص برای افرادی که دارای معلولیت هستند، میشود. اتحادیه اروپا قوانینی را وضع کرده است که خدمات و محصولات بیشتری در اختیار افراد دارای معلولیت شامل نابینایان قرار بگیرد.
1/3 میلیون نابینا در ایالات متحده زندگی میکنند. سازمان بهداشت جهانی نیز تخمین میزند 285 میلیون نفر در سراسر جهان دارای مشکلات بینایی هستند؛ 39 میلیون نفر از این تعداد نابینا بوده و 246 میلیون نفر دیگر کمبینا هستند یا از مشکلات و بیماریهای بینایی رنج میبرند.
بنیاد نابینایان در آمریکا تخمین میزند که کمتر از 10 درصد از افراد نابینا قادر به درک خط بریل هستند که دلیل عمده آن کمبود معلمان در این زمینه است.
با این حال، «لامسه» که در طی دو سال در دسترس قرار میگیرد میتواند هر کتابی در هر کتابخانهای را به خط بریل ترجمه کند و در اختیار کاربر قرار دهد. این دستگاه حتی یادگیری خط بریل را نیز برای کاربر آسانتر میسازد.
شاید استفاده از «لامسه» انقلابی که خط بریل نیاز دارد را به ارمغان بیاورد و سطح بالاتری از سواد را به جامعه نابینایان ارائه دهد.
مترجم: هانا حیدری
انتهای پیام/