آقای مهماندوست؛ ادب مرد به ز دولت اوست/ بهتر است به جای حاشیهسازی به کار خودتان بپردازید
آرش فرهادیان رئیس سازمان تیمهای ملی تکواندو در گفت و گو با خبرنگار آنا درباره عملکرد تیم ملی ایران در بازی های کشورهای اسلامی گفت: «تیمی که به این رقابت ها اعزام شد اکثرا جوان و کم تجربه بودند اما با این حال عملکرد بسیار خوبی داشتند. این تیم در هر دو بخش آقایان و بانوان 13 مدال کسب کرد و در بخش مردان از هشت وزن پنج تکواندوکار فینالیست شدند که دو مدال طلا و سه نقره و دو برنز کسب کردند و بانوان جوان ما هم پنج مدال ارزشمند به دست آوردند.»
وی ادامه داد: «به طور حتم اگر قضاوتها بهتر میبود تیم ما میتوانست حتی دو طلای دیگر کسب کند البته این تنها نظر شخصی من نیست بلکه بسیاری از داوران و کارشناسان تکواندو هم همین نظر را دارند به طور مثال در رقابت سید حسین احسانی داور در ثانیههای پایانی سه امتیاز ورزشکار ما را ابطال کرد و متاسفانه همین وضعیت در رقابت احمد محمدی مقابل حریف آذربایجانی او رامین عزیزوف پیش آمد و داور به راحتی از کنار خطای ورزشکار حریف گذشت.»
فرهادیان تاکید کرد: «به هر حال بحث اشتباهات داوری در همه رشتههای ورزشی مطرح است و تنها مختص به رشته تکواندو نبوده و نیست. خطا و اشتباه ممکن است پیش بیاید اما به طور حتم مستقیم و مغرضانه نیست.»
وی عنوان کرد: «قضاوت داوران ممکن است تحت تاثیر برخی فشارها باشد و آنطور که تیم ها انتظار دارند داوری ها انجام نشود اما متاسفانه مهماندوست به صحبت من مبنی بر اشتباهات داوری در بازی ایران و آذربایجان واکنش تندی نشان داد و به من بی احترامی کرد که من تنها می توانم به او بگویم آقای مهماندوست ادب مرد به ز دولت اوست. در این که او از نظر فنی مربی خوبی است هیچ شکی نیست و تیم آذربایجان با مربیگری او در این چندسال اخیر نتایج خوبی به دست آورده اما او باید در کنار پرداختن به مسائل فنی اصول اخلاقی را هم رعایت کند.»
رئیس سازمان تیمهای ملی تکواندو در ادامه صحبت هایش به اظهارات مهماندوست مبنی بر اینکه او مسابقات ایران در رقابتهای کشورهای اسلامی مغرضانه گزارش کرد گفت:«من کارمند رسمی صدا و سیما هستم و به عنوان تهیه کننده و گزارشگر در این سازمان فعالیت می کنم نمیدانم منظور از مهماندوست از بیان نیروی نفوذی چیست؟ اگر اظهار نظرش در خصوص مسائل داوری داشتم به این دلیل است که من داور رسمی و مربی بین المللی این رشته هستم. بنابراین از نظر فنی اطلاعاتم از مهماندوست کمتر نیست. از طرفی کار گزارشگر این است که ضمن گزارش یک رقابت اطلاعات فنی لازم را به بیننده اطلاع دهد من در گزارش این رقابت ها هیچگونه غرض ورزی نداشتم و حتی بارها از مهماندوست به عنوان مربی باتجربه و موفق یاد کردم، اما متاسفانه مهماندوست با ادبیات نه چندان خوشایند که من در باغ تکواندو نیستم به من توهین کرد . مهماندوست در سال 76 در جریان رقابت های لیگ قهرمانی کشور از من شکست خورد که فیلم آن هم موجود است و حاضرم آن را منتشر کنم ولی حالا اینگونه من را غیرفنی و بی اطلاع از تکواندو خطاب می کند.»
وی ادامه داد: «سابقه آدم هایی که هم اکنون در فدراسیون تکواندو فعالیت می کنند گواه بر همه چیز است و نیازی نیست با توهین کردن به آنها فضا را متشنج و عوامفریبی کنیم. همه ما باید به فکر موفقیت ورزش کشورمان باشیم. اینکه یک مربی به شخصی توهین کند و او را وادار به پاسخگویی نمایند چه سودی برای ورزش کشورمان دارد؟»
فرهادیان ادامه داد: «زمانی که مهماندوست از تیم ملی رفت مدیریت تیم های ملی برعهده استاد ذوالقدر بود اما او همان زمان به ذوالقدر بسیار توهین کرد و جالب اینجاست که همه آنها را فراموش کرده و حالا از وی به بزرگی یاد میکند! آن زمان که مهماندوست با فدراسیون مشکل پیدا کرد پولادگر و ذوالقدر بسیار مراعات کردند اما متاسفانه مهماندوست با رفتارش مصداق بی اخلاقی را تمام کرد.»
وی گفت: «این روزها رفتن مهماندوست از تیم ملی برای همه اینگونه جا افتاده که او به دلیل مشکلات مالی و عدم پرداخت هزینه های بیماری فرزندانش از تیم ملی رفته است در صورتی که این مسائل اصلا مطرح نبود. آن زمان که فرزاندان مهماندوست بیمار بودند. فدراسیون و شخص پولادگر بسیار پیگیر بودند تا مسائل مالی او و مشکلات فرزندانش حل شود که خداوند گواه بر این مسائلی است که من مطرح می کنم. اما متاسفانه او به قدری بی احترامی و توهین کرد که آن مسائل به وجود آمد. بالاخره موضوع پول قابل حل شدن بود اما بهتر است او عوام فریبی نکند و هر بار موضوع بیماری فرزندانش را مطرح نکند و با احساسات مردم بازی نکند. به هیچ عنوان رفتن او از تیم ملی به دلیل مسائل مالی نبوده و این موضوع برای همه جا افتاده است.»
فرهادیان ادامه داد: «به هر حال به نظرم مهماندوست به جای اینکه به این مسائل بپردازد و هر بار به اعضای فدراسیون تکواندو توهین کند بهتر است به کار خودش مشغول باشد، همانطور که ما دخالتی در کارهای او نداریم.»
او در ادامه بابیان اینکه وی مدیر تیمهای ملی تکواندو را برعهده ندارد افزود: «سمت من در فدراسیون تکواندو رئیس سازمان تیم های ملی است و فعالیت من کاملا ساختار اداری و مدیریتی دارد و به هیچ عنوان به طور مستقیم در امور فنی دخالتی ندارم. به نظرم بهتر است وی در مورد کلمه سازمان هم بیشتر تحقیق کند. سمت من در فدراسیون با مدیریت تیم های ملی کاملا متفاوت است و همانطور که من اظهارنظری در کار آقای مهماندوست ندارم او هم در مورد گزارشگری و مدیریت سازمان تیم های ملی که تجربه ای در این زمینه ندارد اظهارنظر نکند چرا که به طور حتم تجربه من در امور مدیریتی بیشتر از اوست.»
فرهادیان همچنین در مورد دیگر صحبت های مهماندوست مبنی بر اینکه پولادگر باید از شرایط موجود تکواندو راضی باشد، عنوان کرد: «قبل از بازیهای کشورهای اسلامی مهماندوست در یکی از مصاحبه هایش عنوان کرده بود که از تنها تیمی که در این رقابتها میترسد تیم ملی ایران است. اگر او از تیم ما میترسید حالا چرا بعد از پایان رقابتها این مسائل را مطرح میکند. در تیم ملی تکواندوی مردان از 8 وزن 7 تکواندوکار ما مدال گرفتند و از همین تیم جوان دو مدال طلا به دست آوردیم یا در بخش بانوان 5 مدال ارزشمند کسب شد همه این نتایج یعنی عملکرد ضعیف تیم ملی و اغراق فدراسیون نشین ها؟! در این سال هایی که پولادگر مدیریت بسیار سالمی در فدراسیون داشته است همه شاهد بوده و هستند که چه موفقیت های بزرگی در عرصه های مختلف برای تکواندوی کشورمان به دست آمده است و بیشتر از هر چیزی اخلاق و اصول رفتاری مورد توجه بوده است.»
وی در پایان گفت: «تکواندو دارای پتانسیل بسیار خوبی است و موفقیت های ایران به خصوص در رده های پایه و حتی بخش بانوان بسیار قابل تقدیر است اما ما باید واقعبین باشیم و این را بپذیریم که دیگر کشورها هم با تلاش بسیار و صرف هزینه های گزاف در حال پیشرفت هستند. نتایج در ورزش همواره متغییر است و مطمئنا معدل عملکرد تکواندو در سال های اخیر در ورزش کشور بسیار خوب و ارزشمند بوده است. این طبیعی است که در ورزش نتایج متغیر است و هیچگاه نمیتوان نتیجه یک رویداد را مبنای ارزیابی یک رشته ورزشی قلمداد کرد.»
انتهای پیام/