شکوفایی ظرفیتهای مسکوت مانده دانشگاه واحد تاکستان در مزرعه تحقیقاتی
به گزارش خبرنگار خبرگزاری آنا، یکی از مهمترین فعالیتهای این مرکز که در مدت زمان کوتاهی صورت پذیرفت، احیاء باغ پسته به متراژ ۳ هکتار و گردو به متراژ ۱ هکتار است. با گذشت زمان درختان نیمه خشک مزرعه هم اکنون پس از عملیات متعدد احیاء، تبدیل به باغ سرسبز با محصولات فراوان گشته و پیش بینی شده پس از مدتها، در سال جاری حدود ۱ الی ۲ تن پسته و گردو از این باغها برداشت شود که در سالهای آتی حتماً افزایش چشمگیری خواهد داشت.
از دیگر فعالیتهای این مرکز میتوان از طراحی و ساخت نشاءکار دو ردیفه محصول کشاورزی و پرورش نشاء در گلخانه از قبیل نشاء صیفی جات همچون نشاء گوجه فرنگی، هندوانه، خربزه و... گلهای تزئینی، طراحی و پیاده سازی سامانه آبیاری زیر فشار برای کشت محصولات جالیزی، آماده سازی و کشت یونجه و طرح مرکز پرورش و توسعه نژادهای اصلاح شده وارداتی دام نام برد.
از اصلیترین پروژههای مرکز تحقیقات کشاورزی دانشگاه، طراحی سینیهای کاغذی نشاء چغندرقند، نشاءکار تمام اتوماتیک چغندر قند، برای اولین بار در کشور از طریق مهندسی معکوس نمونههای پیشرفته خارجی است. با توجه به اینکه این محصول صنعتی مدتهاست به دلیل عدم بهینه سازی کشت، از الگوی کشت کشاورزان در حال حذف است، در صورت موفقیت تیم تحقیقات این واحد دانشگاهی، شاخصهای کمی و کیفی این محصول به شکلی ارتقاء مییابد که قابلیت رقابت با سایر محصولات کشاورزی را در پی خواهد داشت. این پروژه با همکاری اعضاء هیئت علمی و دانشجویان کارشناسی ارشد و دکتری در دست مطالعه است و میتواند یکی از نیازهای اساسی استان را برآورده سازد.
وجود امکاناتی همچون کارگاههای مجهز ماشین آلات کشاورزی، آزمایشگاه صنایع غذایی، سالنهای پرورش قارچ، سالنهای پرورش بلدرچین و واحد دامداری راه را برای تحقیقات مقاطع تحصیلات تکمیلی و دکتری میسر ساخته است. کارورزان و کارآموزان نیز میتوانند از این امکانات بهره بگیرند.
انتهای پیام/