دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
18 ارديبهشت 1396 - 13:06

پیشگیری از سرطان رحم با واکسن اچ پی وی

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه رابطه جنسی عامل انتقال ویروس HPV است، افزود: HPV ویروسی است که در بروز سرطان‌های دهان، حلق و حنجره، مقعد و دهانه رحم نقش مستقیم دارد.
کد خبر : 177949

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا از روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی مشهد، دکتر فاطمه حسن‌زاده خاطرنشان کرد: با استفاده از واکسن HPV می‌توان در مقابل ۹۹.۷ درصد سرطان‌های سرویکس یا دهانه رحم ایمن شد و بهترین زمان تزریق واکسن سنین بین ۱۴ تا ۲۶ سالگی و قبل از اولین تماس جنسی است.


این فوق تخصص زنان تصریح کرد: با تزریق دو دُز از واکسن مذکور در سنین ۱۴ سالگی و سه دُز در سنین بالاتر می‌توان در مقابل این ویروس، ایمنی ۹۵ تا ۱۰۰ درصد را کسب کرد.


حسن زاده یادآور شد: در حال حاضر تزریق واکسن HPV در کشورهای زیادی طبق پروتکل سازمان بهداشت جهانی در حال اجراست و طی ۲۰ تا ۳۰ سال آینده در این کشورها سرطان‌های رحم ریشه‌کن خواهد شد.


وی خواستار توجه در خصوص گنجاندن این واکسیناسیون در طرح ملی واکسیناسیون کشور شد و گفت: واکسیناسیون بر علیه ویروس HPV در درازمدت از تحمیل هزینه‌های گزاف درمان سرطان‌های دهان، حلق حنجره، رکتوم( مقعد) و به خصوص دهانه رحم جلوگیری می‌کند.


این فوق تخصص زنان آزمایشات غربالگری و انجام واکسیناسیون بر علیه HPV را ضروری خواند و اظهار کرد: واکسن HPV در هر بار تزریق حدود ۳۰۰ هزار تومان هزینه در بردارد و نهایتا با ۳ دُز تزریق از تبعات و هزینه‌های گزاف جلوگیری خواهد کرد.


وی با بیان اینکه سرطان دهانه رحم با یک آزمایش پاپ اسمیر ساده قابل شناسایی است اما به دلیل ضعف در سیستم غربالگری با کمال تاسف این غربالگری ساده زمانی انجام می‌شود که بیمار علامت دار شده و درعمل نیاز به اقدامات درمانی تهاجمی دارد.


واکسن HPV با تجویز پزشک در بخش خصوصی در دسترس است


در ادامه دکتر محمد جعفر صادقی، مدیر گروه پیشگیری و مبارزه با بیماری‌های دانشگاه علوم پزشکی مشهد نیز در این باره گفت: پوشش واکسیناسیون سرطان دهانه رحم و سرطان های وابسته در سالهای اخیر از سوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی مورد توجه قرار گرفته است.


وی افزود: پوشش واکسیناسیون سرطان هایی با منشاء ویروس HPV در سراسر کشور با تصمیم گیری مسئولان وزارت بهداشت و تامین هزینه های مربوطه در کشور قابل انجام است.


صادقی ادامه داد: هم اکنون واکسن HPV در بخش خصوصی برای زنان مستعد و با تجویز پزشک در دسترس است.


وی خاطرنشان کرد: یکی از علل احتمالی عدم استفاده از واکسن HPV در ایران با توجه به اینکه این واکسن باید در چند دُز تزریق شود، تامین هزینه های مربوطه است.


مدیر پیشگیری از بیماری‌های واگیر دار دانشگاه علوم پزشکی مشهد نیز گفت: با توجه به روند شیوع سرطان دهانه رحم در زنان ایرانی آگاه سازی و اطلاع رسانی درباره این سرطان ضروری است.


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب