دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
18 ارديبهشت 1396 - 09:15

درباره کتاب جرجان‌نامه، رونمایی شده در همایش ملی حکیم سیداسماعیل جرجانی

دکتر محمدعلی خالدیان عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی از کتاب جرجان‌نامه می‌گوید. ترجمه کتاب جرجان‌نامه در همایش ملی حکیم سیداسماعیل جرجانی رونمایی شد.
کد خبر : 177757

به گزارش خبرنگار آنا، محمدعلی خالدیان متولد ۱۳۴۴ دهگلان سنندج و دارای مدرک دکتری زبان و ادبیات فارسی از دانشگاه تهران و تحصیلات حوزوی در سطح اجتهاد است. او به زبان عربی تسلط کامل دارد و در فقه و کلام و تفسیر و حدیث و بویژه عرفان صاحبنظر است.


خالدیان عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی و با بیش از 15سال مقیم گرگان است. این استاد برجسته‌ دانشگاه درباره‌ مولانا جلال الدین محمد بلخی ـ تحقیقات و مطالعات بسیاری انجام داده است که وی را می‌توان در زمره‌ یکی از مولوی‌شناسان مسلم استان به حساب آورد.


برخی از تالیفات و آثار گرانقدر استاد خالدیان به شرح زیر است:


۱ـ کتاب بررسی موانع معرفتی در مثنوی مولوی ۲ـ تالیف کتاب تحلیل و تطبیق اندیشه‌های کلامی در مثنوی مولوی ۳ـ ترجمه‌ کتاب البلاغه الواضعه به فارسی ۴ـ ترجمه‌ کتاب الروح امام ابن قیم جوزی به فارسی ۵ـ ترجمه‌ کتاب جمع الجوامع به فارسی ۶ـ ترجمه‌ کتاب عمده المواقف قاضی عضدالدین ایجی۷- ترجمه تفسیر قاضی ناصرالدین بیضاوی8ـ ارائه‌ ده‌ها مقالات ادبی عرفانی کلامی و فقهی



برگزاری همایش ملی حکیم سیداسماعیل جرجانی و رونمایی از ترجمه کتاب جرجان‌نامه (تاریخ جرجان) اثر ابوالقاسم حمزه بن ابراهیم سهمی که استاد خالدیان به همراه دکتر غلامرضا گلچین راد از اعضای هیات علمی دانشگاه آزاداسلامی گرگان آن را در مدت کمتر از یک سال ترجمه و به بازار نشر ارایه دادند، فرصتی شد تا با دکتر خالدیان درباره این کتاب به گفت‌وگوی مختصری بپردازیم.


خالدیان به خبرنگار آنا گفت: «این کتاب فرصتی گرانبها برای اهل تحقیق فراهم می کند تا با سیمای کلی جرجان قرن 4 و ۵ آشنا شده و گرگان را در شکوه و جلالی علمی و معتبر به خواننده معرفی می کند.»


وی افزود: «در کتاب آمده است که جرجان در این قرون پایتخت علم و فقه بوده و در این پایتخت عالمان دینی، حکیمان، مهندسین، پزشکان، رجال دینی و اولیای دین حضور داشتند.»


خالدیان اظهار کرد: «جرجان قرن ۴ و ۵ محل حضور و ظهور چهره هایی بین المللی و جهانی چون شیخ عبدالقاهر جرجانی در علم بلاغت و ابونصر اصفهانی، امام محمد غزالی، میرسید شریف جرجانی و حکیم سید اسماعیل جرجانی و عالمان بسیار دیگر بود.»


وی جرجان را در آن عصر مرکز قدرت ادبیات، شعر، حکمت و علم دانست و گفت: «این شهر رجوع عالمان دینی بود و دانش های مختلفی چون سیاست، طب، نجوم، کلام و فقه در این شهر به طالبان علم ارایه می شد.»


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب