انتشار کتابی دیگر در حوزه حقوق بینالملل: مسئولیت ناشی از اعمال منع نشده
به گزارش خبرنگار گروه فرهنگی خبرگزاری آنا، عموما مفهوم مسئولیت بینالمللی متناظر با ارتکاب تخلف بینالمللی از سوی دولتها در عرصه بینالمللی است.
با وجود این، به دلیل آن که برخی از فعالیتهای دولتها بدون آن که «تخلف» به شمار آیند میتوانند موجب ایراد خسارت گسترده به دولتهای دیگر و مردمانشان شود، مفهومی به نام «مسئولیت بینالمللی بابت اعمال منع نشده» در حقوق بینالملل پدیدار شده است. خساراتی که در اثر حادثه انفجار راکتور اتمی چرنوبیل در شوروی سابق به قوع پیوست از جمله خساراتی است که در اثر اعمال منع نشده پدید آمدند. این مفهوم در حقوق بینالملل چگونگی برخورد با این خسارات و دولت مرتکب را مورد بررسی قرار میدهد.
کتاب جدید نیز با همین عنوان یعنی «مسئولیت بینالمللی بابت اعمال منع نشده در حقوق بینالملل» از سوی مهدی حدادی، استادیار پردیس فارابی دانشگاه تهران و سیامک کریمی، دانشجوی دوره دکتری حقوق بینالملل این دانشگاه ترجمه شده و انتشارات مجد آن را منتشر کرده است.
این کتاب شامل 9 گفتار درباره مفهوم مسئولیت بینالمللی بابت اعمال منع نشده است و به ویژه مسائلی همچون جبران خسارات زیست محیطی، خسارات ناشی از فعالیتهای هستهای، ضرر و زیان ناشی از آلودگیهای نفتی و اصول حاکم بر هر یک را مورد بررسی قرار میدهد.
این 9 گفتار از کتاب گستردهتری که از سوی سه حقوقدان برجسته دنیا یعنی جیمز کرافورد، سیمون اولسون و آلن پله نوشته شده، انتخاب شده است. کتاب مسئولیت بینالمللی بابت اعمال منع نشده در حقوق بینالملل در 200 صفحه روانه بازار نشر شده است.
انتهای پیام/