دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

کشف قدیمی‌ترین خویشاوند دایناسورهای پارک ژوراسیک

پژوهشگران دانشگاه امپریال کالج لندن موفق به شناسایی گونه جدیدی از دایناسور سوسمار پا در وایومینگ شدند. آنها پس از تحقیق دوباره روی فسیل یک دایناسور که بیش از 70 سال در موزه تاریخ طبیعی فرانسه خاک خورده بود، دریافته‌اند که این فسیل متعلق به گونه‌ جدیدی از دایناسورها است.
کد خبر : 176565

به گزارش گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا به نقل از upi، این دایناسور 150 میلیون ساله متعلق به گروهی از دایناسورهای متنوعی است که با نام «دایناسور شلاقی» شناخته می‌شوند. نام علمی این گونه جدید «Galeamopus pabsti» است. بقایای این دایناسور برای اولین بار در سال 1995 توسط تیمی از پژوهشگران سوئدی کشف شد اما تاکنون مطالعه‌ای روی آنها انجام نگرفته بود. تا اینکه اخیرا گروهی از باستانشناسان ایتالیایی و پرتغالی شروع به تجزیه و تحلیل و شناسایی نمونه‌های مذکور کرد‌ه‌اند.


دلیل نامگذاری دایناسورهای شلاقی به خاطر دم بلند و شلاق مانند این موجودات است. گونه جدید شباهت بسیاری به «دیو سوسمار دوپا» دارد. این دایناسور دوپای گیاهخوار یکی از معروف‌ترین خزنده‌پایان و دایناسورهای شلاقی است. «Galeamopus pabsti» دارای پاهای عظیم‌تر و گردنی کوتاه‌تر است.


تاکنون تمام فسیل‌های کشف شده از دایناسورهای شلاقی در آفریقا، آمریکای جنوبی و اروپا قرار داشته است اما سایت‌های حفاری آمریکای شمالی دارای بیشترین تنوع در مجموعه دایناسورهای دوپا یا دوتیرکیان است.


باستان‌شناسان 15 گونه مختلف را در ایالات متحده کشف کردند که شامل «برانتوسر» دایناسور نمادین‌ سرده دوتیرکیان نیز می‌شود.


سوسمارپایان یا سوروپادها جزو عظیم‌ترین جانورانی محسوب می‌شوند که تاکنون روی این سیاره قدم گذاشته‌اند. به گفته پژوهشگران، اکوسیستم دوره ژوراسیک چنان شگفت انگیز و متحیرکننده است که آنها هنوز قادر به درک این موضوع نیستند که چگونه اکوسیستم این دوره توانایی پشتیبانی از چنین حیوانات غول پیکر متنوعی را داشته است.




بازسازی کامپیوتری از براکیوسور


دکتر فیلیپ منیون، پژوهشگر امپریال کالج که درباره این فسیل دوباره تحقیق کرده است، می‌گوید که این دایناسور همه انواع گیاهان از جمله سرخس‌‌ها و مخروطیان را می‌خورده و در زمانی می‌زیسته است که اروپا مجمع‌الجزایر بوده است.


دکتر منیون می‌گوید: «ما نمی‌دانیم که این دایناسور بر اثر چه مرده است، اما میلیون‌ها سال پس از مرگش یک شاهد مهم است که که به ما در فهم جزئیات بیشتری درباره تکامل تیره دایناسورهای بازوخزنده یا همان براکیوسورها و همچنین گروه بسیار بزرگتری از دایناسورها به نام تیتانوسورها کمک می‌کند».


دایناسور تازه شناسایی شده که بر آن نام علمی «وویوریا دامپاریسنسیز» را گذاشته‌اند، در دوران ژوراسیک پسین یعنی حدود ۱۶۰ میلیون سال پیش می‌زیسته است. دوران ژواسیک یکی از دوره‌های زمین‌شناسی است که طول زمانی آن به حدود ۱۵۰ تا ۲۰۰ میلیون سال پیش باز می‌گردد و به سه دوره ژوراسیک پیشین، میانی و پسین تقسیم می‌شود.


مترجم: هانا حیدری


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب