دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
برای نخستین بار در کشور؛

دانشجوی دانشگاه آزاد اسلامی بردسیر موفق به ساخت «خورشیدیاب هوشمند» شد

برای نخستین بار در کشور، دانشجوی رشته مهندسی تاسیسات حرارتی و برودتی دانشگاه آزاد اسلامی بردسیر موفق به ساخت دستگاه «خورشیدیاب هوشمند» شد.
کد خبر : 17624

محمدرضا سالاری، وجود دستگاه «خورشیدیاب هوشمند» را جهت افزایش راندمان نیروگاه های خورشیدی لازم برشمرد و به خبرنگار خبرگزاری آنا گفت: نیروگاه های خورشیدی، وسایل و دستگاه هایی هستند که نور خورشید را به الکتریسیته تبدیل کرده و برق مورد نیاز منازل، ادارات، ساختمان ها، خیابان ها و غیره را تامین می کنند.


دانشجوی رشته مهندسی تاسیسات حرارتی و برودتی دانشگاه آزاد اسلامی بردسیر با تاکید بر اینکه اکثر سلول های خورشیدی این نیروگاه








دستگاه «خورشیدیاب هوشمند» بر اساس ساعت نجومی که تا 100 سال آینده برنامه ریزی شده، مسیر حرکت خورشید را بررسی و بهترین زاویه تابش خورشید را تعیین و اطلاعات لازم را به موتورهای گردان سلول های خورشیدی منتقل می کند

ها به صورت ثابت نصب شده اند، افزود: دستگاه «خورشیدیاب هوشمند» مبتنی بر پردازش اطلاعات و دارای ساعت نجومی است که می تواند مختصات جغرافیایی خورشید را ارزیابی و جهت سلول های خورشیدی را با راندمان نزدیک به صددرصد در بهترین حالت تابش خورشید تنظیم کند.


سالاری گفت: دستگاه «خورشیدیاب هوشمند» بر اساس ساعت نجومی که تا 100 سال آینده برنامه ریزی شده، مسیر حرکت خورشید را بررسی و بهترین زاویه تابش خورشید را تعیین و اطلاعات لازم را به موتورهای گردان سلول های خورشیدی منتقل می کند.


دانشجوی دانشگاه آزاد اسلامی بردسیر با اشاره به اینکه این دستگاه طی 6 ماه و با صرف هزینه ای بالغ بر 5 میلیون ریال ساخته شده بیان کرد: دستگاه «خورشیدیاب هوشمند» با دارا بودن سنسورهای داخلی و قطب نمای دیجیتال، قابلیت تعیین دمای محیط، فشار محیط و ارتفاع از سطح دریا را داراست.


سالاری با توجه به تجهیزات این دستگاه به آنا گفت: دستگاه «خورشیدیاب هوشمند» از مدارات الکترونیک، پردازشگر، سنسور های دما، سنسورهای فشار، سنسورهای ارتفاع از سطح دریا، سنسور های قطب نما، موتورهای سروو و نمایشگر تشکیل شده است.


این پژوهشگر تصریح کرد: دانشگاه آزاد اسلامی بردسیر با دارابودن کیفیت بالای علمی و پژوهشی و آزمایشگاه های مجهز توانسته است بستری مناسب برای رشد و خلاقیت دانشجویان فراهم کند.


دانشجوی دانشگاه آزاد اسلامی بردسیر در پایان سخنان خود از حمایت های دانشگاه آزاد اسلامی بردسیر و راهنمایی های مهندس بهناز ارجمند و مهندس علیرضا حجت، از اساتید گروه مکانیک و تاسیسات این دانشگاه قدردانی کرد و از شرکت ها و کارخانجات صنعتی جهت همکاری در به تولید انبوه رساندن دستگاه «خورشیدیاب هوشمند» دعوت کرد.


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب