دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
11 ارديبهشت 1396 - 15:35
قائم مقام کل وزارت بهداشت عنوان کرد:

ضرورت اولویت‌بندی برای پوشش خدمات پایه سلامت/ اعلام موضع کاندیداهای ریاست جمهوری در حوزه سلامت

قائم مقام کل وزارت بهداشت بر اولویت بندی برای پوشش خدمات پایه سلامت تاکید کرد و گفت: باید در این راستا ضمن رعایت عدالت و حفاظت مالی از مردم، حداکثر خدمات برای حداکثر افراد تامین شود، همچنین باید کاندیداهای ریاست جمهوری از پنجره سیاسی به نفع سلامت مردم استفاده کنند.
کد خبر : 176033

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا از وزارت بهداشت، ایرج حریرچی، قائم مقام کل وزارت بهداشت در مورد بسته پایه خدمات سلامت گفت: اینکه خدمات سلامت برای مردم براساس چه معیاری تعیین شود، مهم است و این موضوع در کشورهای مختلف متفاوت است.
وی با بیان اینکه تعریف یک سال زندگی باکیفیت مناسب در کشورهای مختلف متفاوت است، گفت: مثلا یک داروی شیمی درمانی برای سرطان سینه زنان، برای سال زندگی مناسب در کشور آمریکا با هفت دهم درآمد سرانه به دست می‌آید. در حالی که در کشوری با درآمد اقتصادی متوسط، با 38 برابر درآمد سرانه یا در کشورهای فقیر با 70 درصد درآمد سرانه این دارو یافت می‌شود. بنابراین بسته پایه سلامت برای این سه کشور متفاوت است.
حریرچی یادآور شد: اکثر کشورهای دنیا سطحی در ارزیابی تکنولوژی‌های جدید در نظام سلامت درنظر دارند که نیم تا سه برابر درآمد سرانه را برای یک سال زندگی با کیفیت هزینه می‌کنند. معمولا اکثر کشورها عدد یک را در نظر می‌گیرند. یعنی یک برابر درآمد سرانه برای یک سال عمر.
سخنگوی وزارت بهداشت با بیان این که باید براساس نوع بیماری‌ها و امکانات نحوه هزینه‌ها را برنامه ریزی کرد، افزود: قبلا طبق قانون برنامه بیمه همگانی، بسته پایه سلامت توسط شورای عالی بیمه تعیین می‌شد، اما هم اکنون طبق سیاست‌های کلی سلامت ابلاغی از سوی مقام معظم رهبری، بسته پایه سلامت باید توسط وزارت بهداشت تعیین شود و در مورد این موضوع در سطح جهانی نیز تمام کشورها متعهد شده‌اند تا بسته پایه سلامت را تعریف کنند و طبق اعلام سازمان جهانی بهداشت، ایران از سایر کشورها تعیین بسته پایه سلامت را زودتر آغاز کرد.
سخنگوی وزارت بهداشت با بیان اینکه پوشش همگانی سلامت به معنای این است که تمام مردم بدون تبعیض خدمات سلامتی باکیفیت دریافت کنند، در مورد خدماتی که باید تحت پوشش قرار گیرد، گفت: تمام کشورها در محیطی کار می‌کنند که محدودیت منابع وجود دارد، بنابراین باید خدمات اولویت بندی شوند و اولویت بندی‌ها گاهی شفاف و گاهی پنهان است.
حریرچی گفت: چنانچه معیارهای واضح و آشکار وجود نداشته باشد، اولویت‌های پنهان و غیرآشکار حاکم می‌شوند و این در حالی است که افکار عمومی تصور می‌کنند، تمام اقدامات و خدمات درمانی باید تحت پوشش قرار گیرد و با توجه به محدودیت منابع همه اقدامات درمانی جزو خدمات پایه سلامت نیستند بنابراین باید برای تعیین این خدمات هوشمندانه عمل کرد.
وی تصریح کرد: در سال 90 و 91 بیش از 200 داروی کمیاب و گران قیمت به لیست بیمه افزوده شد. در همان مقطع در مراکز بهداشتی درمانی، برای تامین قطره آهن ویتامین آد و واکسن مشکل داشتیم، زیرا بودجه نبود.
سخنگوی وزارت بهداشت گفت: تخصیص منابع یا اولویت گذاری، معمولا با توافق نداشتن کارشناسان این حوزه همراه است و افراد مختلف و گروه‌ها، ارزش‌های متفاوت با دلایل خود را دارند و نهایتا باید حداکثر خدمات برای حداکثر افراد تامین شود و در این بین عدالت و حفاظت مالی نیز در نظر گرفته شود.


حریرچی در خصوص برنامه‌های انتخاباتی کاندیداها و کم توجهی به حوزه سلامت و اینکه آیا کاندیداها در برنامه‌های خود با وزارت بهداشت تعامل دارند یا خیر، گفت: هیچکدام از کاندیداها با وزارت بهداشت تعامل نداشته‌اند چراکه خود آنها کارشناسان تبلیغاتی دارند.
قائم مقام وزیر بهداشت افزود: ما به عنوان کارشناسان و خدمتگزاران حوزه سلامت از کاندیداهای ریاست جمهوری می‌خواهیم که موضع خود را در مورد حوزه سلامت اعلام کنند و بگویند که اولویت چندمشان حوزه سلامت است و آیا سرمایه گذاری در حوزه سلامت را ضرورت می‌دانند؟
وی با تاکید بر این که باید در سوالاتی که از کاندیداهای ریاست جمهوری پرسیده می‌شود حوزه سلامت هم دیده شود، گفت: باید کاندیداهای ریاست جمهوری برنامه‌های خاص خود برای این حوزه را اعلام کنند.


حریرچی با اشاره به توجه ویژه کشورهای پیشرفته به حوزه سلامت در زمان انتخابات ریاست جمهوری، افزود: حدود ۱۰.۳ درصد از کل درآمد ناخالص ملی جهان صرف حوزه سلامت می‌شود، یعنی از هر ۱۰ دلار که هزینه می‌شود یک دلار در حوزه سلامت هزینه می‌‌شود.
معاون کل وزارت بهداشت با بیان این که نظر دادن در مورد حوزه اقتصادی بدون توجه به حوزه سلامت ممکن نیست، افزود: 52 عامل اجتماعی موثر برسلامت از قبیل فقر، بیکاری و طلاق بر روی سلامت تاثیر گذار هستند بنابر این باید کاندیداهای ریاست جمهوری به این موضوعات هم توجه ویژه داشته باشند.
وی گفت: باید کاندیداهای ریاست جمهوری از پنجره سیاسی به نفع سلامت مردم استفاده کنند.


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب