ناسا اعزام از فضا به مریخ را به تأخیر انداخت
به گزارش گروه علم و فناوری آنا به نقل از Ars Technica، ناسا در حدود 40 سال است که سازمان فضایی پیشتاز جهان محسوب میشود و پس از شکستهای نخستین که از روسها در تصرف فضا پذیرفت، اکنون توانسته با هزینههای کلان و آزمون و خطا، جایگاه خود پس از فتح ماه را حفظ کند اما مشکل وسیله نقلیه فضایی امن، بیش از یک دهه است که این سازمان را به معنای واقعی کلمه «زمینگیر» کرده است.
«اعزام از فضا» نام پروژهای است که ناسا چند سال است با کمک شرکتهای خصوصی در حال پیگیری آن است و با استفاده از آن قرار است فضانوردان از یک پایگاه فضایی با یک راکت و کپسول فضایی به سوی مریخ حرکت کنند. این پروژه قرار است دو عضو اصلی داشته باشد: موشک حمل محمولههای سنگین ناسا و کپسول فضانوردی «اوریون» از ناسا.
اخیرا مقامات رسمی ناسا اعلام کردهاند که برنامه پرواز آزمایشی این دو از نوامبر 2018 (آبان 97) به زمانی نامعلوم در سال 2019 بهتأخیر افتاده است. علت این تأخیر مشکلات فنی و تکمیل مراحل ذکر شده است اما مشخص نیست چه برنامهای برای مقابله با مشکلات حاصل از این تأخیر در نظر گرفته شده است. بنابر آنالیزهای کارشناسان مستقل، بلو اوریجن اکنون از برنامه پیشبینی شده خود عقب است و ممکن است با مشکل کمبود بودجه مواجه شود. از سوی دیگر ناسا نیز در بودجه خود محدودیتهای جدی دارد و رقیب این یعنی شرکت اسپیسایکس به مدیریت ایلان ماسک، در حال پیشرفت به سوی مریخ است.
ناسا پیش از این در فوریه (بهمن 95) اعلام کرده بود که شاید به نخستین پرواز آزمایشی مشترک با بلو اوریجن، مسافر انسانی نیز بیفزاید و برآورد میشد این حضور فضانورد، تأخیر جدیای در برنامه ایجاد کند. ناسا مشخص نکرده است که این تأخیر ناشی از حضور انسان در آزمایش است یا خیر اما اگر این دو زودتر دست بهکار نشوند، ممکن است از برنامه اعزام اسپیسایکس که برای 2020 برنامهریزی شده است، جا بمانند و مسابقه مریخ را به یک آمریکایی خصوصی ببازند.
مترجم: محمدرضا احمدینیا
انتهای پیام/