دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
09 ارديبهشت 1396 - 14:37

چمران: اختیارات شوراها کاهش داشته است/ رد صلاحیت گسترده کاندیداهای شورای شهر 

رئیس شورای شهر تهران با بیان اینکه در قانون اساسی مواد ۱۰۰ تا ۱۰۶ مربوط به شوراهاست و از معدود مواردی است که تا این میزان به آن پرداخته شده است، گفت: قانون فعلی شوراها در سال ۷۵ تصویب شد و در سال ۸۲ و ۸۶ و ۹۲ در آن تغییرات و اصلاحاتی رخ داده که گاه به نفع شوراها بوده اما اکثرا از اختیارات و جایگاه شوراها کاسته است.
کد خبر : 175375

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا از شهرنوشت، مهدی چمران در نشست خبری امروز به مناسبت سالروز شوراها با بیان اینکه شوراها با مدیریت شهرداری‌ها کار دارند و مطابق قانون نظارت بر شهرداری‌ها تنها برعهده شوراهاست، تصریح کرد: ما مجبور به تکرار این موضوع مهم هستیم تا به دست فراموشی سپرده نشود.


وی با بیان اینکه هنوز اصلاحات جدید قانون شوراها تعیین تکلیف نشده و شورای نگهبان نظر نهایی را عنوان نکرده است، بیان کرد: تعدادی از طرح‌های مصوب شورا هنوز به تصویب هیات دولت نرسیده است. موضوع مهم آن است که وضعیت شورایاری‌ها مشخص نیست و معلوم نیست در دور بعد تشکیل می‌شود یا خیر.


وی ادامه داد: در دوره‌های قبل نیز عاقبت شورایاری‌ها مشخص نبود اما مطمئن هستیم که کارشان را ادامه خواهند داد.


رد صلاحیت گسترده کاندیداهای شورای شهر


چمران با بیان اینکه موضوع مهم کنونی نظارت بر انتخابات و تائید صلاحیت‌هاست، خاطر نشان کرد: هم در دوره قبل و هم دوره کنونی مشکلاتی به همین دلیل برای شورایی‌ها به وجود آمد. در برخی شهرها ازجمله تهران شاهد هستیم که بر اساس سلایق خاصی برخی شورایی‌های با سابقه، صلاحیت‌شان رد شده، البته در تهران در مورد اعضای سابق و چه افراد جدید رد صلاحیت گسترده را شاهد هستیم.


رئیس شورای شهر تهران با انتقاد از اینکه سلیقه‌های خاص سیاسی بر تائید صلاحیت‌های شوراها حاکم شده است خواستار رفع مشکلات و اعمال سلیقه‌های کنونی شد و گفت: امیدواریم این مشکل هرچه زودتر برطرف شود وگرنه منجر به سردی انتخابات پیش رو می‌شود.


وی در خصوص تایید صلاحیت‌ها هم اظهارکرد: امیدوارم دوستان چشمان شان را به درستی باز کنند. اینکه یکسری که متعلق به جناح دیگری بودند رد صلاحیت شده‌اند و در نقطه مقابل افرادی که امروز پرونده قضایی دارند و الان هم تحت پیگرد هستند تائید صلاحیت شده‌اند جای تعجب دارد و صحت هیات نظارت مجلس را زیر سوال می‌برد. اگر این باب اعمال سلیقه‌ها باز شود شوراها به آن فکر می‌کنند که نظارت شان به نهاد دیگری واگذار شود تا دچار نگاه‌های سلیقه‌ای نشوند.


وی با اشاره به اینکه چندین طرح هنوز در دستور قرار نگرفته همچون لایحه درآمدهای پایدار شهرداری تهران ادامه داد: لایحه مدیریت یکپارچه هنوز در هیات دولت گرفتار است. هر چند از کمیسیون شوراهای دولت خارج شده و چون با سلایق هیات دولت مطابق نبوده فکر نمی‌کنم به این دوره نیز قد دهد.


چمران با تاکید بر اینکه این لایحه اگر تصویب نشود خود شورایی‌ها با اعمال تغییرات آن را به مجلس برای تصویب می‌دهند، عنوان کرد: دولت در برنامه ششم توسعه رفتار دوگانه‌ای کرد به طوری که مالیات بر ارزش افزوده که درآمد شهرداری‌ها است، حذف شده بود تا از طریق دستورالعملی از طریق استانداری‌ها توزیع شود. اما خوشبختانه این پیشنهاد اصلاح شد اما ۲هزار میلیارد تومان از درآمد نقد شهرداری تهران را از بین برد و مشکلاتی کنونی را دامن زد.


رئیس شورای شهر تهران با بیان اینکه در شهرهای کوچک شاهدیم که پرداخت حقوق‌ها به تعویق می‌افتد، ادامه داد: متاسفانه امروز محلی برای دبیرخانه و برگزاری جلسات شورای عالی استان‌ها نداریم و امید داریم از طریق مجلس این مشکل را حل کنیم.


موانع نهادهای بالادستی بر سر راه مصوبات شوراها


وی با اشاره به موانع بر سر راه مصوبات شورای شهر در نهادهای بالادستی نیز گفت: امیدوارم هر چه زودتر شاهد تقویت توان شوراها باشیم زیرا پس از مجلس شورای اسلامی یکی از مهمترین پارلمان های کشور شورای شهر است.


چمران در پاسخ به این سوال که شورا چه برنامه‌ای برای افزایش کرایه تاکسی‌ها و سایر وسایل حمل و نقل عمومی تهران دارد، گفت: شورا افزایش کرایه‌ها را مبنی بر افزایش تورم تصویب کرد اما فرمانداری قبول نکرد. بار دیگر شورا تصویب و به فرمانداری باز گرداند و امروز به شورای حل اختلاف ارسال شده است. البته خود فرمانداری اعلام کرد که به ۱۰ درصد رسمی راضی است، اما هنوز رای هیات حل اختلاف اعلام نشده و هفته آینده تعیین تکلیف می‌شود.


بدهی 14 هزار میلیاردی دولت به شهرداری


چمران در خصوص بدهی دولت به شهرداری تهران نیز گفت: پس از نامه نگاری‌ها میزان بدهی ها به ۱۴ هزار میلیارد تومان رسیده هرچند شهرداری مدعی است که بدهی‌ها بسیار بیشتر است، اما بخش قابل توجه آن ناشی از بدهی‌ها به بخش مترو و سپس عوارض هاست.


وی در خصوص روند فعالیت هیات تطبیق مصوبات شورای شهر و فرمانداری نیز گفت: فرماندار مثل شورای نگهبان است و مغایرت‌های قانونی را مشخص می‌کند. در قانون جدید که اردیبهشت سال گذشته تصویب شد نیز بر این مهم تاکید شده است.


وی با انتقاد از پرداخت نشدن سهم دولت در بودجه مترو تهران ادامه داد: یکی دیگر از مصوبات شورا تصویب برنامه پنج ساله دوم، برای شهر افتاب و باغ کتاب است. البته باغ کتاب آماده افتتاح است هرچند صلاح دانستیم پس از انتخابات افتتاح کنیم. همچنین مصوباتی در خصوص کاهش آلودگی هوا و تسویه دیون شهرداری داشتیم. همین طور چندین مصوبه برای تجهیز این سازمان آتش نشانی نیز داشتیم.


دکل‌های مخابراتی مشکل شهر تهران


چمران یکی دیگر از مصوبات مهم شورای چهارم را تصویب منشور حقوق شهروندی، موتورسیکلت های برقی و ساماندهی دکل‌های مخابراتی دانست و افزود: یکی از معضلات آینده تهران دکل‌های مخابراتی هستند که بی‌شک در اینده مشکل تهرانی‌ها خواهد بود.


رئیس شورای شهر تهران در خصوص ساماندهی دکل‌های برق تهران نیز گفت: اگر به خاطر داشته باشید در بزرگراه صدر شهرداری با هزینه خودش یکی از این دکل‌ها که در وسط پروژه بود به زیر زمین منتقل کرد اما وزارت برق می‌گوید هزینه این انتقال را برای سایر دکل‌ها ندارد و اگر شهرداری مایل به انتقال دکل‌ها به زیر زمین است با هزینه خودش انجام دهد.


چمران درباره واگذاری شهرافتاب و شهروند به بانک شهر هم تاکید کرد: در جلسه‌ای که با نمایندگان شورا و شهرداری برگزار شد، مشخص شد این واگذاری در مرحله کارشناسی است تا قیمت گذاری ها انجام شود و نتایج هنوز اعلام نشده است. در مورد شهر آفتاب پیشنهاد دادیم بین ۱۰ تا ۲۰درصد سهم شهرداری بماند تا هویت شهرداری باقی بماند زیرا برای هویت خود شهرداری نیز بهتر است. در خصوص شهروند نیز این سهم حدود ۴۰ درصد است.


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب