دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
21 ارديبهشت 1394 - 14:11
در دیدار وزیر روابط و همکاری‌های بین‌الملل آفریقای جنوبی

تأکید روحانی بر گسترش همکاری‌ها میان اتحادیه آفریقا و غیرمتعهدها

رئیس جمهوری گفت: جمهوری اسلامی ایران آمادگی دارد در همه زمینه‌ها همفکری، رایزنی و همکاری‌های ایران با آفریقای جنوبی را هر چه بیشتر گسترش دهد.
کد خبر : 17482

به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری آنا، حجت‌الاسلام حسن روحانی در دیدار خانم انگوانا ماشابانه وزیر روابط و همکاری‌های بین‌الملل آفریقای جنوبی با اشاره به روابط بسیار مناسب و نزدیک دو کشور، گفت: علاقه‌مند به گسترش روابط اقتصادی با پرتوریا هستیم و معتقدیم باید تحرک و شتاب اقتصادی مناسبی بین دو کشور سامان یابد.


وی اراده جدی جمهوری اسلامی ایران برای توسعه روابط اقتصادی با آفریقای جنوبی را مورد تأکید قرار داد و گفت: در این زمینه از سرمایه بزرگی برخوردار هستیم و آن حافظه تاریخی مردم ایران نسبت به استقلال طلبی و مبارزات مردم آفریقای جنوبی در برابر آپارتاید است و جمهوری اسلامی ایران از ابتدا از این مبارزه حمایت کرده است. امروز باید از این سرمایه برای ایجاد روابط نزدیکتر دو ملت در بخش‌های مختلف از جمله اقتصادی، فرهنگی و علمی استفاده کنیم.








روحانی: متأسفانه ویروس خشونت و تروریسم در حال سرایت به همه نقاط جهان است و امروز همه باید در برابر این ویروس خطرناک دست به دست هم دهیم

رئیس جمهوری با اشاره به همکاری‌های دو کشور برای دفاع از حقوق کشورهای در حال توسعه اظهار کرد: متأسفانه هنوز هم کشورهای قدرتمندی در دنیا وجود دارند که می‌خواهند علم و دانش و فناوری را در انحصار خودشان قرار داده و از آن به عنوان وسیله‌ای برای سلطه استفاده کنند. امروز باید در زمینه دانش و فناوری به یکدیگر کمک کنیم و با صدای بلند نیز به آنها بگوییم که علم و فناوری نمی‌تواند برای همیشه در انحصار عده‌ای خاص قرار داشته باشد.


روحانی در ادامه لزوم مبارزه مشترک با تروریسم و خشونت را مورد تأکید قرار داد و گفت: متأسفانه ویروس خشونت و تروریسم در حال سرایت به همه نقاط جهان است و امروز همه باید در برابر این ویروس خطرناک دست به دست هم دهیم.


وی همچنین بر ضرورت و اهمیت یاری رساندن به ملت‌هایی که گرفتار مسایلی از جمله جنگ داخلی و حمله به کشورشان هستند، بویژه مردم یمن تأکید کرد و گفت: راه حل مشکلات داخلی کشورها حمله نظامی نیست و باید فرصت داده شود تا گروه‌های مختلف با یکدیگر مذاکره و گفت‌وگو کنند و از سوی دیگر شرایط امنی برای امدادرسانی به مجروحان و آسیب دیدگان ایجاد شود.


رئیس جمهوری با تأکید بر اینکه جمهوری اسلامی ایران بخوبی نشان داده است که برای حل و فصل موضوع هسته‌ای از طریق مذاکره از اراده جدی برخوردار است، تصریح کرد: مبنای ما در مذاکرات احترام و رعایت مقررات بین‌المللی و در عین حال بهره‌برداری و فعالیت صلح‌آمیز در عرصه فناوری هسته‌ای در مسیر توسعه است.


روحانی گفت: جمهوری اسلامی ایران همواره تأکید کرده که مسیر فشار و تحریم‌های اقتصادی مسیر غلطی است که جواب نمی‌دهد و به زیان همگان خواهد بود.


رئیس جمهوری همچنین علاقمندی جمهوری اسلامی ایران برای روابط نزدیکتر اتحادیه آفریقایی با کشورهای غیرمتعهد را مورد تأکید قرار داد و گفت: بعنوان رئیس جنبش عدم تعهد آمادگی داریم که روابط این دو مجموعه بزرگ را برای همکاری‌های بیشتر تسهیل کنیم.








وزیر روابط و همکاری‌های بین‌الملل آفریقای جنوبی: ما از مسیری که دولت جمهوری اسلامی ایران در این زمینه اتخاذ کرده و آن مسیر مذاکره است، بدون قید و شرط حمایت می‌کنیم و می‌دانیم که ملت ایران به دنبال صلح است

انگوانا ماشابانه، وزیر روابط و همکاری‌های بین‌الملل آفریقای جنوبی نیز در این دیدار با تأکید بر تعهد آفریقای جنوبی برای همکاری و مشارکت با جمهوری اسلامی ایران، استفاده از روابط خوب سیاسی برای تقویت روابط اقتصادی را مورد تأکید قرار داد و گفت: ما امروز حامل پیام حسن نیت، همبستگی، شراکت و همکاری گسترده بین آفریقای جنوبی و جمهوری اسلامی ایران هستیم.


وی تصریح کرد: دیدگاه مقام‌های ارشد آفریقای جنوبی در حمایت از جمهوری اسلامی ایران به منظور استفاده صلح‌آمیز از فناوری هسته‌ای کاملا روشن است و ما از مسیری که دولت جمهوری اسلامی ایران در این زمینه اتخاذ کرده و آن مسیر مذاکره است، بدون قید و شرط حمایت می‌کنیم و می‌دانیم که ملت ایران به دنبال صلح است.


وزیر روابط و همکاری‌های بین‌الملل آفریقای جنوبی با تأکید بر اینکه آفریقای جنوبی هرگز با تحریم‌های یکجانبه علیه ایران موافق نبوده است، اظهار کرد: معتقدیم تحریم‌ها بر اساس هنجارهای بین‌المللی در دنیا وضع نشده است و ما هم در خصوص این تحریم‌ها دچار زیان و خسارت شده‌ایم.


خانم انگوانا ماشابانه وزیر روابط و همکاری‌های بین‌الملل آفریقای جنوبی با تأکید بر اهتمام کشورش به گسترش هر چه بیشتر مناسبات اقتصادی با ایران، گفت: امروز خواست اصلی ما احیا و گسترش مناسبات و همکاری‌های اقتصادی بویژه در زمینه انرژی است و آفریقای جنوبی نمی‌خواهد تحت شرایط تحمیلی از جانب دیگران قرار بگیرد.


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب